Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Două moțiuni de cenzură și un singur guvern. PSD și USR PLUS vor să îl dea jos pe Cîțu, fiecare cu moțiunea proprie. Ce face AUR

Publicat

PSD și USR PLUS vor să dea jos Guvernul Cîțu, fiecare cu propria moțiune. AUR ar putea vota moțiunea USR PLUS. 

Dan Barna a anunțat joi că cei 80 de parlamentari USR PLUS au semnat deja o moțiune de cenzură împotriva guvernului Cîțu și așteaptă parlamentari de la alte partide să o semneze.

Pentru a fi depusă, o moțiune are nevoie de semnăturile a un sfert dintre parlamentari, iar USR nu are suficienți parlamentari pentru a o iniția.

”Cele 80 de voturi ale USR PLUS care au ajutat la formarea actualei majorități sunt astăzi semnături pe moțiunea de cenzură pe care am anunțat-o aseară după demiterea abuzivă și lipsită de temei a ministrului Stelian Ion.

Îi invităm alături de noi pe toți parlamentarii responsabili și interesați ca această criză politică declanșată de un prim-ministru iresponsabil să dureze cât mai puțin.

Cerem celorlalte forțe politice să nu intre în tergiversări și jocuri politicianiste, să depunem și să votăm urgent moțiunea. E momentul să vedem dacă discursul se transpune în fapte.

Florin Cîțu trebuie să plece.

Este o moțiune necesară și poate fi evitată doar dacă Florin Cîțu își dă demisia de onoare sau coalția îi retrage sprijinul politic” a scris Dan Barna pe Facebook.

Presa centrală citează surse din rândul AUR, potrivit cărora partidul ar putea semna moțiunea USR PLUS pentru a-i asigura numărul necesar de voturi.

PSD, altă moțiune

Sorin Grindeanu a anunțat și el că PSD a depus o moțiunea de cenzure, iar social-democrații nu vor vota altă moțiune.

”Cine vrea ca într-adevăr acest guvern să pice va semna moțiunea PSD. Restul sunt povești. Lipsa semnăturii înseamnă doar șantaj”, a declarat Sorin Grindeanu.

Acesta a subliniat că singura moțiune care poate trece este cea a PSD, iar parlamentarii USRPLUS și ceilalți care vor plecarea guvernului Cîțu trebuie să semneze moțiunea pentru că ”altfel nu contezi”.

Sorin Grindeanu a mai spus că USR e ”parte a problemei, nu a soluției”.

Scenarii: Calculele pentru demiterea premierului Cîțu

Este încă neclar care dintre moţiuni va ajunge la vot. Pentru ca o moţiune să ajungă la vot este nevoie de 117 semnături.

Numărul minim de semături poate fi atins în următoarele scenarii:

  • PSD are 157 de parlamentari şi poate depune moţiune fără sprijin din partea altor partide
  • PSD – USR PLUS – 237 de parlamentari
  • USR PLUS – AUR – 123 de parlamentari

Pentru a trece moţiune are nevoie de cel puţin 234 de voturi.

Sigurele variante în care moţiunea ar trece ar fi:

  • PSD – USR PLUS – 237 de voturi
  • PSD – USR PLUS – AUR – 280 de voturi

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Dele Ali

    joi, 02.09.2021 at 14:59

    Si uite asa dispare un partid de „opozitie” USR-PLUS.Un partid zgomotos care nu a facut nimic.Nu si-a asumat nici o responsabilitate si realizari nu are. Are insa o conducere ce traieste in alta lume.La fel ca ministrul justitiei un tip care a ramas captiv sistemului si fara singe in instalatie!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax