Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: PERCHEZIȚII la ”pirații aurului”. Descinderi la persoane care ar fi extras metale prețioase din pământ de la Roșia Montană

Publicat

Polițiștii au descins luni în mai multe locații, la locuințele unor persoane bănuite de extragerea de metale prețioase din pământ provenit de la Roșia Montană. În urma perchezițiilor, au fost confiscate substanțe toxice și deșeuri din extracție minieră, dar și un cartuș de vânătoare, bani și o autoutilitară.

Potrivit IGPR, luni, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Teleorman, cu sprijinul Direcției Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase și a unei grupe C.B.R.N. din cadrul S.I.A.S – I.G.P.R, au efectuat patru percheziție domiciliare în comunele Mavrodin și Buzescu, la locuințele unor persoane bănuite de extragerea de metale prețioase din pământ provenit de la Roșia Montană.

În urma perchezițiilor desfășurate în județul Teleorman, au fost indisponibilizați aproximativ 50 de litri de acid nitric, 500 de kg. de deşeuri provenite posibil din extracţie minieră, 375 de kg. de sodă caustică, un cartuş de vânătoare cu alice deţinut în mod ilegal, 71.000 de euro și 20.000 de lei, precum și o autoutilitară folosită la transportul acestor bunuri.

De asemenea, au fost ridicate mai multe probe privind alte substanțe (cenușă, substanțe lichide deversate pe sol, pământ) descoperite la locuințele percheziționate, cât și în șanțurile de scurgere limitrofe, urmând a fi expertizate de către specialiști chimiști din cadrul Institutului Național de Criminalistică – I.G.P.R.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax