Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO | REVELION în PEŞTERĂ, în Alba: Un grup de speologi au sărbătorit Noul An, cu tort, brad şi şampanie

Publicat

Un grup de speologi a sărbătorit trecerea între ani într-o peşteră din Munţii Apuseni. Au întâmpinat noul an cu o festivitate simplă, au ciocnit un pahar, cu speranţă pentru un viitor mai bun şi s-au îmbrăţişat. Spun că acest “obicei” este respectat de 25 de ani.

“Petrecerea” s-a desfăşurat în ”Peștera Nenumită” din Munții Apuseni, județul Alba, a fost iniţiativa Asociaţiei Speologice Sfinx Gârda şi au participat speologi din Gârda (județul Alba), București, Brașov, Arad și Târgoviște. Au sărbătorit trecerea în noul an în acest fel, în speranţa ca noul an să le aducă noi realizări în domeniul speologic, descoperiri de noi goluri subterane care să fie explorate şi cercetate.

Vezi și MESAJE DE ANUL NOU 2018: SUTE de URĂRI de ANUL NOU, SMS cu FELICITĂRI. MESAJE frumoase de REVELION 2018

”Peştera Nenumită” este o nedocumentată și neclasificată și speologii spun că au ales această locaţie “pentru a evita birocrația și hârțogăria care și-a întins tentaculele și în acest domeniu în ultimii 25 de ani”.

”Sănătate, iubire, și cât mai multe peșteri împreună cu prietenii”, își doresc Camelia și Florian Stroe.

”Să ajung în locuri în care mi-am dorit întotdeauna să ajung, dar nu am făcut-o până acum”, își dorește Valentin Bogdan.

Carstul din Munții Apuseni oferă o varietate deosebită de peșteri explorate și documentate de speologi. Unele au putut fi amenajate turistic pentru turism de masă, iar turiștii care își petrec sărbătorile pe Valea Arieșului sunt invitaţi să vină să descopere Ghețarul Scărișoara și Peștera Poarta lui Ionele. Acestea sunt amenajate și pot încânta vizitatorii, în principal datorită eforturilor realizate de Primăria Gârda de Sus.

„Acest mod inedit de sărbătorire a revelionului în peșteri este organizat de membrii Asociației Speologice Sfinx din Gârda de circa 25 de ani. Ne-a fost insuflat de dl Profesor Dr. Iosif Viehmann de la Universitatea Babeş Bolyai din Cluj, cercetător pensionat la Institutul de Speologie Emil Racoviţă Cluj (primul institut de speologie din lume, fondat în 1920 de Emil Racoviță – părintele biospeologiei ), care are în prezent venerabila vârstă de 89 de ani, şi care împreună cu studenţii domniei sale, pentru o perioadă de peste 35 de ani, a întâmpinat venirea noilor ani în peşteri”, a spus preşedintele Asociaţiei Speologice Gârda, Cristian Ciubotărescu.

Vezi și MESAJE DE ANUL NOU 2018: SUTE de URĂRI de ANUL NOU, SMS cu FELICITĂRI. MESAJE frumoase de REVELION 2018

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax