Contacteaza-ne si pe
Publicitate

EVENIMENT

FOTO | REVELION în PEŞTERĂ, în Alba: Un grup de speologi au sărbătorit Noul An, cu tort, brad şi şampanie

Publicat


Un grup de speologi a sărbătorit trecerea între ani într-o peşteră din Munţii Apuseni. Au întâmpinat noul an cu o festivitate simplă, au ciocnit un pahar, cu speranţă pentru un viitor mai bun şi s-au îmbrăţişat. Spun că acest “obicei” este respectat de 25 de ani.

“Petrecerea” s-a desfăşurat în ”Peștera Nenumită” din Munții Apuseni, județul Alba, a fost iniţiativa Asociaţiei Speologice Sfinx Gârda şi au participat speologi din Gârda (județul Alba), București, Brașov, Arad și Târgoviște. Au sărbătorit trecerea în noul an în acest fel, în speranţa ca noul an să le aducă noi realizări în domeniul speologic, descoperiri de noi goluri subterane care să fie explorate şi cercetate.

Vezi și MESAJE DE ANUL NOU 2018: SUTE de URĂRI de ANUL NOU, SMS cu FELICITĂRI. MESAJE frumoase de REVELION 2018

”Peştera Nenumită” este o nedocumentată și neclasificată și speologii spun că au ales această locaţie “pentru a evita birocrația și hârțogăria care și-a întins tentaculele și în acest domeniu în ultimii 25 de ani”.

”Sănătate, iubire, și cât mai multe peșteri împreună cu prietenii”, își doresc Camelia și Florian Stroe.

”Să ajung în locuri în care mi-am dorit întotdeauna să ajung, dar nu am făcut-o până acum”, își dorește Valentin Bogdan.

Carstul din Munții Apuseni oferă o varietate deosebită de peșteri explorate și documentate de speologi. Unele au putut fi amenajate turistic pentru turism de masă, iar turiștii care își petrec sărbătorile pe Valea Arieșului sunt invitaţi să vină să descopere Ghețarul Scărișoara și Peștera Poarta lui Ionele. Acestea sunt amenajate și pot încânta vizitatorii, în principal datorită eforturilor realizate de Primăria Gârda de Sus.

„Acest mod inedit de sărbătorire a revelionului în peșteri este organizat de membrii Asociației Speologice Sfinx din Gârda de circa 25 de ani. Ne-a fost insuflat de dl Profesor Dr. Iosif Viehmann de la Universitatea Babeş Bolyai din Cluj, cercetător pensionat la Institutul de Speologie Emil Racoviţă Cluj (primul institut de speologie din lume, fondat în 1920 de Emil Racoviță – părintele biospeologiei ), care are în prezent venerabila vârstă de 89 de ani, şi care împreună cu studenţii domniei sale, pentru o perioadă de peste 35 de ani, a întâmpinat venirea noilor ani în peşteri”, a spus preşedintele Asociaţiei Speologice Gârda, Cristian Ciubotărescu.

Vezi și MESAJE DE ANUL NOU 2018: SUTE de URĂRI de ANUL NOU, SMS cu FELICITĂRI. MESAJE frumoase de REVELION 2018


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Acțiune nocturnă de amploare a polițiștilor din Alba Iulia pentru combaterea consumului de alcool și droguri

Publicat

Polițiștii rutieri din Alba Iulia au organizat sâmbătă noaptea o acţiune de amploare pentru combaterea conducerii autovehiculelor sub influența alcoolului sau a altor substanțe psihoactive.  Acțiunea a început în jurul orei 22.30, de pe Bulevardul Încoronării, din zona parcării de la Colegiul Național Horea, Cloșca și Crișan dar s-a derulat în mai multe puncte din […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Alba Iulia NECUNOSCUTĂ. Topul curiozităților legate de fortificația orașului, care a dăinuit peste un mileniu

Publicat

De la întemeierea oraşului de către romani, în urmă cu aproape două mii de ani, şi până în zilele noastre, Alba Iulia a trecut prin tot atâtea transformări, încât este aproape imposibil ca cineva să-i cunoască toate secretele. Ca toate oraşele vechi, Alba Iulia păstrează, pe lângă clădirile-simbol şi mici secrete, lucruri mai puţin cunoscute. […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

HAOS pe Aeroportul din Cluj-Napoca: Sute de oameni aşteaptă. Cursele sunt anulate din cauza ceţii

Publicat

Mai multe curse aeriene sunt anulate, redirecţionate pe Aeroportul Sibiu sau întârziate la și de la Cluj-Napoca, din cauza ceții. Sute de oameni stau sâmbătă seara în aeroport și așteaptă, transmite Mediafax. Potrivit informațiilor de la Aeroportul Cluj-Napoca, două curse către Valencia și Liverpool au fost anulate sâmbătă seara. Cele două avioane urmau să plece […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Povestea unei evadări ca în filme din Penitenciarul Aiud. Doi deținuți au săpat un tunel de 11 metri în patru luni

Publicat

aiud penitenciar

Printre evadările sau tentativele de evadare din Penitenciarul Aiud (care nu au lipsit, de-a lungul timpului), una atrage atenția din cauza planului elaborat care a stat în spatele ei. Exact ca în filme, doi deținuți au săpat timp de patru luni un tunel de 11 metri, cu ajutorul căruia au reușit să treacă dincolo de […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate