Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Revistă cu știri anti vaccin-COVID, distribuită în două localități din Alba. Cazuri similare în țară și un dosar penal

Publicat

Pe lângă o puternică și bine pusă la punct campanie de dezinformare în mediul online legată de pandemia de COVID și vaccinul împotriva virusului, se pare că răspândirea de știri anti-covid se desfășoară și din poartă în poartă sau din om în om, iar ”țintele” campaniei sunt persoanele din mediul rural. 

O broșură de opt pagini, care conține știri anti-COVID, anti-vaccin, referințe la controlul minții prin vaccinare, modificator genetic, un plan al forțelor demonice sau până la modalități de căință pentru cei care s-au vaccinat a fost distribuită în satul Geoagiu de Sus, în cursul zilei de luni, 30 august, de către trei persoane necunoscute.

Primarul din Stremț (comuna de care aparține satul), Traian Popa, a precizat pentru alba24.ro că și în satul Geomal ar fi apărut câteva reviste. 

Broșura care are titlul de deschidere ”Vaccinul este un experiment. Nu vă vaccinați ca să nu regretați” este la a patra ediție și a fost distribuită în mai multe localități din țară.

UPDATE 1 septembrie: După ce alba24.ro a publicat articolul, polițiștii din Alba au deschis un dosar penal in rem pentru comunicarea de informații false. 

CITEȘTE ȘI: Scandalul distribuirii unor reviste anti vaccin în Alba ia amploare: Dosar penal pentru distribuire de informații false

sursă foto: cititor alba24.ro

Pozele au fost realizate de un cititor alba24.ro și trimise pe adresa redacției.

În Vrancea a fost deschis un dosar penal pe numele unui bărbat care în luna februarie a distribuit primul număr al broșurii, prin Focșani.

Cum a fost distribuită revista în Geoagiu de Sus

Potrivit primarului Traian Popa și unor martori oculari, trei persoane, două femei și un bărbat care se aflau într-o mașină de culoare roșie, cu numere de București, au împărțit revistele din poartă în poartă.

Cei trei ar fi părăsit localitatea înspre zona Mănăstirii Râmeț.

Unde poate fi găsită broșura pe internet

În primul rând broșura nu este semnată de o entitate. Pe pagina a șaptea, într-un chenar negru, este precizat că broșura este realizată de un grup de creștini ortodocși.

Varianta printata și varianta online

De asemenea, revista mai conține o informație importantă, cu trimitere la două site-uri: marturisiaortodoxă și ortodoxinfo. Cele două site-uri sunt menționate în broșură ca site-uri ”importante care mărturisesc adevărul despre toate aceste pericole”.

La o simplă căutare pe Google, dar și pe ortodoxinfo, broșura poate fi descărcată pentru a fi printată.

captura ecran site ortodoxinfo.ro

De asemenea, aceasta poate fi găsită pentru download și pe Facebook, pe un grup intitulat ”Isus Hristos”.

Mai mult de atât, pe site-ul mai sus menționat se pot găsi pentru download și alte ediții ale broșurii.

Ce conține revista

De la oxid de grafen în vaccin, la controlul minții prin vaccinare, modificator genetic, un plan al forțelor demonice sau până la modalități de căință pentru cei care s-au vaccinat – toate se găsesc în cele opt pagini ale broșurii.

sursă foto: cititor alba24.ro

Mare parte dintre ”articole” au trimiteri către site-uri sau pagini de Youtube, cu un conținut discutabil.

sursă foto: cititor alba24.ro

Cazuri similare în mai multe județe din țară

Sibiu

În luna ianuarie, reporterii de la turnulsfatului.ro l-au surprins pe un bărbat, în Piața Mică din Sibiu, în timp ce împărțea primul număr al broșurii.

sursa foto: turnulsfatului.ro

Când a fost întrebat de reporteri ce conținut are revista, acesta le-a declarat că: ”oferă informații despre motivele pentru care oamenii nu ar trebui să se vaccineze împotriva Covid-19 și arată doar adevărul. Este o broșură despre cât de periculos este vaccinul împotriva Covid 19. Încercăm să arătăm lumii adevărul”, a explicat bărbatul.

Vâlcea

În județul vecin, Vâlcea, tot în luna ianuarie, primul număr al broșurii a fost distribuit în localitatea Bărbătești. Potrivit martorilor oculari intervievați de reportierii digi24.ro, revista ar fi fost distribuită de doi bărbați îmbrăcați în haine monahale.

captura digi24.ro.

Vrancea

În Vrancea, un bărbat s-a ales cu dosar penal după ce a fost surprins de polițiști în timp ce împărțea prima ediție a broșurii.

Atunci, în data de ”8 februarie, în jurul orei 12.00, polițiștii de ordine publică au identificat pe o stradă din municipiul Focșani, un bărbat, de 35 de ani, din municipiul Pitești, în timp ce distribuia reviste/broșuri intitulate <Adevărul despre noul vaccin ARN Covid19>, atât cetățenilor în trecere cât și comercianților din zonă.

Bărbatul a relatat polițiștilor că ar fi distribuit circa 30-40 de reviste până la momentul în care a fost legitimat, precum și faptul că nu are studii medicale, revista conținând informații sintetizate de acesta din cărți sau de pe anumite pagini de internet”, scrie monitorul de vrancea.ro.

Atunci, pe numele bărbatului din Pitești, polițiștii au deschis un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de comunicarea de informații false.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Ciprian

    marți, 31.08.2021 at 21:33

    Uimitor cate stiu „parintii” despre covid! Poate ar trebui sa il intrebe si pe parintele Pimen, fie-i tarana usoara! Asteptam un comunicat oficial al preinalilor ortodoxiei, atata timp cat se face referire la Biserica Ortodoxa

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax