Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: Veteranii de război din Alba primesc colinda Armatei Române. Campanie a militarilor Batalionului 136 Geniu „Apulum”

Publicat

„Dăruiește bucurie și speranță. Dăruiește un Crăciun” este campania desfășurată în ultimii ani de către militarii Batalionului 136 Geniu „Apulum”. Mai exact, caporalii Jurcă Marius și Laslo Alin, pornind de la această deviză, în urmă cu șase ani, au inițiat și coordonează o campanie de Crăciun, a bucuriei și dăruirii, bazată pe voluntariat și altruism. Misiunea lor exemplară i-a atras și pe ceilalți colegi militari din cadrul batalionului, dar și persoane civile care au contribuit la fondul destinat pachetelor pentru copiii nevoiași. Dacă în acești ani, principalii beneficiari au fost copiii aflați în situație de risc, din acest an, campania s-a extins, iar acestora li s-au alăturat și veteranii de război, supraviețuitori din cel de al Doilea Război Mondial.

„Astfel, cu aprobarea comandant locotenent-colonel Ludovic Ștefan Brok, un grup inimos din cadrul Batalionului 136 Geniu „Apulum”, format din maiorii Popa Adrian și Hișu Adrian, plt. adj. principal Blagu Mihai, maistru militar principal Muntean Simion, plt.adj. Coman Emil, plt. Frățilă Emil, sergent Dumea Raul, caporalii inițiatori ai campaniei, Laslo Alin și Jurcă Marius, fruntaș Mariș Răzvan și soldat Stan Alexandru, însoțiți de șeful Cercului Militar Alba Iulia, Petruța Pop au pornit a colinda la veteranii de război din zona Târnavelor, având pregătit un colaj de colinde vechi deosebite, acompaniați instrumental fiind la saxofon și tobă.

Primul popas a fost la veteranul de război Artimon Laurean (98 ani) din Bălcaciu, comuna Jidvei. Ne-a întâmpinat cu mare bucurie și emoție. La vârsta sa continuă să aibă o gospodărie bogată, cu două vite, cal, porci și multe păsări. „Animalele m-au ținut sănătos și puternic până la vârsta asta. Tare mult îmi place să cresc animale!” ne-a povestit moș Laurean.

Veteranul de război Aurel Rusu, din Tăuni, comuna Valea Lungă, care în vară a împlinit 100 de ani, a primit, de asemenea, colinda militarilor. Cu siguranță, acest moment i-a adus bucurie, mângâindu-i sufletul îndurerat din cauza pierderii recente a fiului său.

Ioan Cosma din Alba Iulia este veteranul de război care se apropie de vârsta de 100 de ani. Ne-a întâmpinat în pragul ușii, vizibil emoționat și cu lacrimi în ochi. „Am ajuns în război până în munții Tatra. Am dormit în zăpadă zile întregi. Toate oasele mă dor din cauza asta”, ne-a mărturisit veteranul, arătându-ne, în același timp, cicatricile rănilor din război de la mână și cap.

Pe lângă colindul dulce și sfânt, veteranii au primit alimente, îmbrăcăminte și cadouri de Crăciun, dar și tricolorul românesc.

Sărbători binecuvantate să aveți, dragi veterani!, au transmis reprezentanții Cercului Militar Alba Iulia.

Urmăriți știrile Alba24.ro și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax