Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO VIDEO: Veteranul Ioan Străjan din Tiur s-a stins din viață la 98 de ani. A fost înmormântat cu onoruri militare

Publicat

Veteranul de război, Ioan Străjan din localitatea Tiur, județul Alba, s-a stins din viață la vârsta de 98 de ani. Bărbatul care a luptat pe  frontul celui de-al Doilea Război Mondial și a căzut prizonier al rușilor, a fost înmormântat duminică, 13 decembrie, cu onoruri militare. 

Ioan Străjan s-a născut în pe 23 iulie 1922, în Tiur-Blaj, județul Alba. La rândul său, tatăl acestuia a luptat pe front în Primul Război Mondial.

La doar 22 de ani, pe 9 aprilie 1944, a fost urcat în tren și trimis pe front. A luptat pe frontul de est, până într-o zi când a căzut prizonierul rușilor.

Mai exact, în luna septembrie, regimentul său a fost prins de ruși și timp de 4 ani și 8 luni a stat prizioner lângă Donețk.

Timp de trei ani a lucrat la o minele de cărbuni. După, timp de un an și opt luni a fost pus paznic al lagărului în care era prizonier.

Întors acasă, în 1949, Ioan Străjan a lucrat la o bancă, iar după la CFR. Însă la pensie, veteranul de război a ieșit de la Combinatul Chimic Târnăveni.

Duminică, pe 13 decembrie, acesta a fost înmormânat cu onoruri militare. Soldații prezenți au executat mai multe focuri de armă în aer și au împachetat drapelul României pe care l-au așezat pe sicriul veteranului de război.

La ceremonia militară și religioasă a participat și prefectul județului Alba, Nicolae Albu.

sursă foto video: familia veteranului Ioan Străjan.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax