Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Guvernul va rechiziționa fabrica Hexi Pharma, închisă de justiție. Nu mai există alt producător de biocide pe piața românească

Publicat

Guvernul va rechiziționa fabrica de biocide Hexi Pharma, închisă în urma tragediei de la Colectiv, când s-a descoperit că această firmă livrese spitalelor din România dezinfectanți neconformi, transmite Europa FM.

Surse guvernamentale au declarat pentru Europa FM că toate utilajele fostei fabrici încă există, iar cu ajutorul specialiștilor Ministerului Apărării vor fi repuse în funcțiune.

Ministerul Economiei este cel care a prevăzut în decretul instituirii stării de urgență posibilitatea rechiziționării unor mărfuri sau utilaje private.

Cum după închiderea societății Hexi Pharma de către Justiție nu mai există alt producător de biocide pe piață, aceasta ar putea fi reînviată dar de stat de această dată.

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a confirmat informația:

  • ”Înțeleg că vor începe producția în aproximativ o săptămână. Deja a achiziționat o linie de producție să facă măști. Vom ajuta cu o linie de creditare pentru achiziționarea de materie primă. Înseamnă producția a aproximativ 3 milioane de măști lunar” a declarat ministurl, la EuropaFM.

Sursă: EuropaFM, G4Media.ro

Sursă foto: Digi24

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax