Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

ÎNSCRIERI la clasa pregătitoare 2019: Peste 1.300 de cereri înregistrate în judeţul Alba, în prima săptămână

Publicat

elevi

Peste 1.300 de cereri au fost înregistrate în judeţul Alba, în cadrul sesiunii de înscriere a copiilor în învăţământul primar, ce a debutat în 4 martie. Majoritatea sunt pentru copii cu vârsta de 6 ani împliniţi până la 31 august, care vor intra la clasa pregătitoare.

Potrivit situaţiei publicate luni de Ministerul Educaţiei, în judeţul Alba au fost înregistrate 1.325 de cereri, din care 1.217 pentru copii cu vârsta de 6 ani împliniţi până la 31 august 2019 şi 108 pentru copii cu vârsta de 6 ani împliniţi în perioada septembrie – decembrie 2019.

În Planul de şcolarizare pentru clasa pregătitoare, an şcolar 2019-2020, în judeţul Alba, sunt 151,9 clase disponibile, cu un număr total de 2905 locuri. Ministerul a precizat însă că toţi copiii care îndeplinesc condiţiile vor fi înscrişi în clasele pregătitoare.

Potrivit metodologiei, copiii care împlinesc vârsta de 6 ani până la data de 31 august 2019, inclusiv, trebuie să fie înscriși în clasa pregătitoare, în conformitate cu prevederile Legii educației naționale nr. 1/2011.

Copiii care împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2019, inclusiv, pot fi înscriși dacă dezvoltarea lor psihosomatică este corespunzătoare.

Evaluarea dezvoltării psihosomatice a copiilor se efectuează până în 20 martie 2019, zilnic, între orele, 10.00 – 18.00, la unul dintre cele 8 centre organizate în judeţ, de către comisii de specialişti (consilieri şcolari, profesori logopezi) din cadrul Centrului Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Alba, în prezenţa unui părinte / tutor legal al copilului. Părinţii vor trebui să se programeze la secretariatele unităţilor de învăţământ la care sunt comisiile de evaluare.

Citeşte şi ÎNSCRIERI la clasa pregătitoare 2019: Cererea-tip, numărul de clase disponibile în şcoli, circumscripţiile din Alba, criteriile şi acte necesare

La nivel naţional, au fost înregistrate în total 75.882 de cereri, în prima săptămână (4-8 martie) din prima etapă de înscrieri.

Părinții/tutorii legal instituiți/reprezentanții legali pot completa cererea-tip de înscriere online sau la secretariatul unității de învățământ în care se dorește înscrierea copilului, până în 22 martie, în prima etapă. Cererile-tip completate online trebuie validate ulterior în unitatea de învățământ aleasă pentru înscriere, în prezența părintelui și (cel puțin) a unui membru al comisiei, zilnic (luni-vineri), între orele 8.00 – 18.00, precizează MEN.

Vineri, 29 martie, vor fi afişate atât în unităţile de învăţământ, cât şi pe site-urile acestora şi ale inspectoratelor şcolare judeţene/ISMB, listele copiilor înscriși după prima etapă și numărul locurilor rămase libere.

A doua etapă pentru completarea/depunerea cererilor-tip de înscriere este programată între 2 și 8 aprilie și se adresează copiilor care nu au fost înscriși/nu au participat în prima etapă, cererile fiind completate din nou, în funcție de locurile disponibile. Listele finale vor fi afișate în data de 11 aprilie. Între 12 și 19 aprilie, inspectoratele școlare vor centraliza și soluționa cererile părinților/tutorilor legal instituiți/reprezentanților legali ai copiilor care nu au fost încă înscriși în vreo unitate de învățământ. De asemenea, va fi soluționată orice altă situație privind înscrierea în învățământul primar, având în vedere, cu prioritate, interesul educațional al copilului.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax