Contacteaza-ne si pe
Publicitate

POLITICA

Ioan Dîrzu, deputat de Alba: PSD majorează pensiile de la 1 ianuarie 2019

Publicat

Ioan Dirzu

Deputatul PSD de Alba, Ioan Dîrzu a transmis că guvernarea PSD a majorat pensiile în avans față de prevederile legale și va continua să o facă. „Prin urmare toate acuzele isterice că pensionarii ar pierde din bani pentru că indexarea pensiilor nu se face de la 1 ianuarie ci de la 1 septembrie 2019 e ca-n bancurile cu radio Erevan: <nu i se ia, ci i se dă în plus, nu se amână, ci se devansează!>”, a spus Dîrzu, într-o declarație politică.

„Potrivit legii la fiecare 1 ianuarie valoarea punctului de pensie se indexează cu rata inflației și în acord cu creșterea salariului mediu pe economie.

Astfel la 1 ianuarie 2017 a crescut la 917,5 lei, față de 871 cât era în 2016. Următoarea creștere trebuia să fie, potrivit legii, la 1 ian 2018, dar PSD nu doar că a devansat-o cu șase luni, aplicând-o de la 1 iulie 2017, ci a și majorat valoarea punctului de pensie, care a devenit 1000 de lei, față de 970 cât ar fi fost dacă s-ar fi făcut la termen ( 1 ian 2018).

Apoi guvernul PSD, la 1 iulie 2018, a devansat din nou, cu șase luni ( față de 1 ian 2019) creșterea punctului de pensie, pe care l-a adus la 1100 de lei.

Acum guvernul îndeplinește cerința legală, în sensul că precizează în actul normativ – ordonanța de urgență – că acest nivel de 1100 de lei pentru punctul de pensie este valid la 1 ianuarie 2019; apoi, următoarea majorare legală – cea de la 1 ianuarie 2020, din nou se devansează, de această dată cu 3 luni și urmează să se aplice de la 1 Septembrie 2019 când punctul de pensie va deveni 1265 de lei.

De asemenea, se menține de la 1 ianuarie 2019 nivelul indemnizației sociale pentru pensionari la 640 lei urmând ca, de la 1 septembrie 2019, să fie majorată cu 10%, în avans cu 3 luni , dată de la care noul cuantum va fi de 704 lei .

Guvernul PSD se ține de promisiunile făcute fiind într-un stadiu avansat în îndeplinirea programului de guvernare.

În prag de sărbători vă dorim tuturor Crăciun binecuvântat, iar Noul An să vă găsească mai sănătoși și mai bucuroși alături de cei dragi.

Crăciun Fericit și un An Nou mai bun!”, a transmis Ioan Dîrzu, deputat PSD de Alba.


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

După gratii, pentru evaziune fiscală. Un bărbat din Alba Iulia va sta la închisoare 3 ani și 6 luni

Publicat

arestat catuse

Un bărbat în vârstă de 36 de ani din Alba Iulia a ajuns după gratii, fiind condamnat la trei ani și șase luni închisoare, pentru evaziune fiscală. Potrivit IPJ Alba, marți, polițiștii Compartimentului Urmăriri din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale al IPJ Alba au pus în executare un mandat de executare a pedepsei închisorii care […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Acțiune Poliția Rutieră și RAR, la Abrud. Șapte autovehicule, depistate cu defecțiuni tehnice. Amenzi de peste 3.000 de lei

Publicat

actiune politia RAR

Poliţiştii din Abrud, împreună cu RAR –ul, au organizat o acţiune de prevenire a accidentelor rutiere provocate de starea tehnică necorespunzătoare a autovehiculelor. Au fost depistate 7 autovehicule cu defecţiuni tehnice. Potrivit IPJ Alba, la data de 19 iunie 2019, poliţişti din cadrul Poliţiei Oraşului Abrud, împreună cu specialişti din cadrul Registrului Auto Român – […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Bărbat din Aiud, amendat de polițiști pentru că deținea ilegal un detector de metale. Aparatul a fost confiscat

Publicat

Poliţiştii din Aiud au depistat un bărbat din municipiu, care deţinea, ilegal, un detector de metale. A fost sancţionat contravenţional, iar detectorul de metale a fost confiscat. Reamintim faptul că, pentru deţinerea unui detector de metale, este necesară obţinerea unei autorizaţii. Potrivit IPJ Alba, la data de 19 iunie 2019, poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Bărbat din Blandiana, cercetat penal după ce și-a bătut soția. Polițiștii au emis ordin de protecție provizoriu

Publicat

agresiune

Polițiștii din Vințu de Jos au emis un ordin de protecție provizoriu împotriva unui bărbat care și-a agresat soția și a determinat-o să plece de acasă, împreună cu cei doi copii minori. Polițiștii l-au îndepărtat din locuință și i-au interzis să se apropie de familia sa. Potrivit IPJ Alba, în după amiaza zilei de miercuri, […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate