Contacteaza-ne si pe
Publicitate

POLITICA

Ioan Dîrzu, deputat de Alba: PSD majorează pensiile de la 1 ianuarie 2019

avatar

Publicat

Ioan Dirzu

Deputatul PSD de Alba, Ioan Dîrzu a transmis că guvernarea PSD a majorat pensiile în avans față de prevederile legale și va continua să o facă. „Prin urmare toate acuzele isterice că pensionarii ar pierde din bani pentru că indexarea pensiilor nu se face de la 1 ianuarie ci de la 1 septembrie 2019 e ca-n bancurile cu radio Erevan: <nu i se ia, ci i se dă în plus, nu se amână, ci se devansează!>”, a spus Dîrzu, într-o declarație politică.

„Potrivit legii la fiecare 1 ianuarie valoarea punctului de pensie se indexează cu rata inflației și în acord cu creșterea salariului mediu pe economie.

Astfel la 1 ianuarie 2017 a crescut la 917,5 lei, față de 871 cât era în 2016. Următoarea creștere trebuia să fie, potrivit legii, la 1 ian 2018, dar PSD nu doar că a devansat-o cu șase luni, aplicând-o de la 1 iulie 2017, ci a și majorat valoarea punctului de pensie, care a devenit 1000 de lei, față de 970 cât ar fi fost dacă s-ar fi făcut la termen ( 1 ian 2018).

Apoi guvernul PSD, la 1 iulie 2018, a devansat din nou, cu șase luni ( față de 1 ian 2019) creșterea punctului de pensie, pe care l-a adus la 1100 de lei.

Acum guvernul îndeplinește cerința legală, în sensul că precizează în actul normativ – ordonanța de urgență – că acest nivel de 1100 de lei pentru punctul de pensie este valid la 1 ianuarie 2019; apoi, următoarea majorare legală – cea de la 1 ianuarie 2020, din nou se devansează, de această dată cu 3 luni și urmează să se aplice de la 1 Septembrie 2019 când punctul de pensie va deveni 1265 de lei.

De asemenea, se menține de la 1 ianuarie 2019 nivelul indemnizației sociale pentru pensionari la 640 lei urmând ca, de la 1 septembrie 2019, să fie majorată cu 10%, în avans cu 3 luni , dată de la care noul cuantum va fi de 704 lei .

Guvernul PSD se ține de promisiunile făcute fiind într-un stadiu avansat în îndeplinirea programului de guvernare.

În prag de sărbători vă dorim tuturor Crăciun binecuvântat, iar Noul An să vă găsească mai sănătoși și mai bucuroși alături de cei dragi.

Crăciun Fericit și un An Nou mai bun!”, a transmis Ioan Dîrzu, deputat PSD de Alba.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ȘTIREA TA - Evenimentele nu se întâmplă doar în fața reporterilor profesioniști. Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite să vadă și alții ceea ce tu ai trait "live". Poți trimite prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

loading...
loading...
Publicitate

ACTUALITATE

Gripa face în continuare victime. Ministrul Sănătăţii: Nu suntem foarte departe de declararea epidemiei

avatar

Publicat

sorina pintea

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, recomandă, în contextul creşterii numărului cazurilor de gripă, ca persoanele care prezintă simptome să se adreseze medicului de familie, să nu meargă în colectivitate sau în locuri aglomerate, iar în şcoli să se facă triaj epidemiologic. „Pentru cei care prezintă simptome, primul lucru să meargă la mediul de familie şi, dacă […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO-VIDEO: Locul I pentru Alexandru Achim din Zlatna și cei patru husky, la un concurs de atelaje trase de câini

avatar

Publicat

atelaje caini

Alexandru Achim, un tânăr din Zlatna, a obținut locul I la un concurs de atelaje trase de câini V. Delhegy Cup – International Sleddog Sprint Race  care s-a desfășurat în perioada 19-20 ianuarie în localitatea Ciumani. Alexandru a ocupat prima poziție de pe podium la categoria C1, 4 câini husky Siberian. Daniel Tentiș a ocupat locul […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Vremea în ALBA în săptămâna 21-27 ianuarie. Maxime de 6 grade Celsius și cer predominant noros

avatar

Publicat

cetate

Temperaturi puțin mai mari, nori și șanse de ninsoare ceva mai mici se anunță în perioada 21-27 ianuarie în județul Alba. Vom avea maxime de 6 grade Celsius. Sfârșitul de săptămână va fi mai friguros cu minime de -16 grade la Oașa. Luni, 21 ianuarie Alba Iulia: minime de -2 grade Celsius, maxime de 3 […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Venit lunar de 780 de euro pentru românii din Italia. Subvenţia va fi acordată pe carduri speciale

avatar

Publicat

Guvernului italian oferă ajutor financiar cetățenilor străini din această ţară, deci şi pentru români. E vorba despre aşa-numitul venit de cetăţenie – o subvenţie pentru populaţia aflată sub pragul de sărăcie Pentru a beneficia de suma maximă de 780 de euro, persoanele trebuie să aibă cel puţin zece ani de reşedinţă în Italia, dintre care […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate