Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

UPDATE: Şedinţă extraordinară la Consiliul Judeţean Alba. Buget pe 2018, bani pentru primării, Sala Unirii


Publicat

sediu Consiliu Judetean Alba

Consilierii judeţeni din Alba s-au reunit, în şedinţă extraordinară, joi, 1 februarie, de la ora 11.00, pentru a vota 13 proiecte aflate pe ordinea de zi. Printre acestea, bugetul pe 2018, bani pentru primării, cota de cofinanțare pentru reabilitarea Muzeului şi Sălii Unirii, colaborări cu diferite instituţii pentru proiecte educative, ştiinţifice, sportive.

Citește și Negociere în pierdere: peste UN MILION de lei FĂRĂ LICITAȚIE, documentația Monumentului Unirii din Alba Iulia

Şedinţa s-a desfăşurat la sediul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului din Alba Iulia.

UPDATE: Toate proiectele au fost aprobate de consilierii judeţeni.

Ordinea de zi:

1. Proiect de hotărâre cu privire la modificarea valorii de inventar a unui bun imobil – proprietate publică a Judeţului Alba, aflat în administrarea Centrului Militar Județean Alba, ca urmare a recepţionării unor lucrări de instalaţii (modificarea reţelelor electrice, de telefonie şi a sistemului de supraveghere video, lucrări recepționate în luna octombrie 2017, conform devizului emis de S.C. IMSAT ALBA S.A., în sumă de 6.545 lei)

2. Proiect de hotărâre privind aprobarea încheierii Protocolului de colaborare între UAT – Județul Alba prin Consiliul Județean Alba și Agenția Națională Antidrog, în vederea organizării activităților din cadrul Proiectului „Educație antidrog” (12.000 lei din bugetul judeţului, pentru activităţile proiectului, în 2018)

Citește și FOTO: Lady Gaga, îmbrăcată de un designer din Alba Iulia. Vedeta a purtat o rochie creată de Diana Ilea

3. Proiect de hotărâre privind aprobarea încheierii Protocolului de colaborare între UAT – Județul Alba prin Consiliul Județean Alba și Filiala de Cruce Roșie a Județului Alba, în vederea organizării activităților din cadrul Proiectului „Educație sanitară” (7.500 lei din buget judeţean, pentru activităţi pe 2018)

4. Proiect de hotărâre privind aprobarea încheierii Protocolului de colaborare între UAT – Județul Alba prin Consiliul Județean Alba și Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Unirea” al Județului Alba, în vederea organizării activităților din cadrul Proiectului „Prietenii pompierilor” (10.000 de lei din bugetul judeţului, pentru activităţi în 2018)

5. Proiect de hotărâre privind aprobarea încheierii Protocolului de colaborare între UAT – Județul Alba prin Consiliul Județean Alba și Inspectoratul de Poliție Județean Alba, în vederea organizării activităților din cadrul Proiectului „Educație rutieră” (12.000 de lei din bugetul judeţului, pentru activităţi în 2018)

Citește și NOI CREȘTERI SALARIALE la Primăria Alba Iulia. Șefii vor lua de 4,5 ori mai mult decât media pe județ

6. Proiect de hotărâre privind aprobarea încheierii unui Acord de asociere între UAT – Judeţul Alba prin Consiliul Judeţean Alba şi Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia în vederea organizării manifestărilor ştiinţifice din anul 2018 (80.000 de lei pentru organizarea unor manifestări științifice, adresate atât elevilor de liceu – clasele a XI-a și a XII-a, cât și studenților, masteranzilor, doctoranzilor și cadrelor universitare din cadrul universității, precum și din țară și străinătate; perioada martie – decembrie 2018)

7. Proiect de hotărâre privind aprobarea încheierii Protocolului de colaborare între UAT – Județul Alba prin Consiliul Județean Alba și Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba, în vederea organizării activităților din cadrul Proiectelor „Campionatul județean de baschet” (liceu băieţi şi fete), „Campionatul județean de volei” (liceu băieţi şi fete) şi „Cupa școlilor și liceelor la fotbal” (primar băieţi şi fete; liceu băieţi şi fete) – 40.000 lei

Citește și LOVITURĂ după creșterile salariale din Primăria Alba Iulia. S-a lansat licitația pentru EVALUAREA angajaților

8. Proiect de hotărâre privind aprobarea încheierii Protocolului de colaborare între Județul Alba prin Consiliul Județean Alba și Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane, în vederea organizării activităţilor în cadrul Proiectului „Educație pentru prevenirea traficului de persoane” (10.000 lei)

9. Proiect de hotărâre privind aprobarea susţinerii activităţilor Agenţiei Locale a Energiei Alba – ALEA, înfiinţată potrivit Contractului de grant EIE/TYPE2/07/211/SI2.469828

Citește și Nepotismul bate CV-ul la angajările din instituțiile publice din Alba. Pile tari pentru salarii mari

10. Proiect de hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico economici actualizați și a cotei de cofinanțare la obiectivul „Refuncționalizare și reabilitare Muzeul Național al Unirii și Sala Unirii Alba Iulia – SALA UNIRII

11. Proiect de hotărâre privind constituirea şi utilizarea excedentului bugetului local şi a bugetelor instituţiilor publice şi activităţilor finanţate integral sau parţial din venituri proprii, în anul 2018

Citește și 1,8 milioane de lei pentru formarea ”all inclusive” a angajaților Primăriei Alba Iulia. Dublu față de 2017

12. Proiect de hotărâre pentru aprobarea repartizării pe unităţi administrativ – teritoriale din Judeţul Alba a cotelor defalcate din impozitul pe venit pentru echilibrarea bugetelor locale, precum și repartizarea sumelor defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru drumuri judeţene și comunale, pe anul 2018

13. Proiect de hotărâre privind aprobarea bugetului general al Judeţului Alba, bugetului local al Judeţului Alba, bugetului fondurilor externe nerambursabile şi a bugetelor instituţiilor publice şi activităţilor finanţate integral sau parţial din venituri proprii pe anul 2018

Suplimentar, pe ordinea de zi:

Proiect de hotărâre privind aprobarea încheierii Acordului de parteneriat între UAT – Judeţul Alba, prin Consiliul Judeţean Alba şi Asociaţia Studenților Ecologi ASECO, Județul Sibiu, pentru realizarea în comun a Proiectului „Frumoasa Junior Ranger Camp” (pentru care se solicită finanţare nerambursabilă în cadrul Programului Spaţii Verzi, componenta Arii Naturale Protejate; proiectul vizează amplasarea de panouri informative pentru vizitatori și refacerea marcajelor turistice din zonă, realizarea de întâlniri cu profesorii coordonatori ai școlilor implicate, organizarea unei tabere de junior rangeri)

Proiect de hotărâre privind acordarea de sprijin financiar unor unităţi de cult din judeţul Alba, aparţinând cultelor religioase recunoscute din România (1.000.000 lei)

 ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

AIUD

FOTO: Incendiu la un autoturism staționat pe o stradă din Aiud. Au intervenit pompierii

Publicat

Detașamentul de pompieri din Aiud intervine pentru localizarea și stingerea unui incendiu izbucnit la un autoturism.

Cauza incendiului nu a fost făcută publică, deocamdată.

Se pare că focul a izbucnit în zona instalațiilor electrice.

La fața locului a fost trimisă o autoutilitară de stins incendii.

Sursă: ISU Alba

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Când s-ar putea redeschide mall-urile din România. Anunțul făcut de ministrul economiei

Publicat

parcare alba mall

Mall-urile din țară s-ar putea redeschide de la jumătatea lunii iunie, dacă lucrurile vor evolua bine, într-o nouă etapă de relaxare, a precizat ministrul economiei, Virgil Popescu. 

Virgil Popescu a precizat că în cursul zilei de marți, 2 iunie, va avea o întâlnire cu reprezentanții marilor centre comerciale și va discuta despre posibilitățile pe care le au pentru a-și relua activitatea în cel mai scurt timp.

“La ora 15.00, am o întâlnire cu reprezentanții mall-urilor și ai celor care închiriază spații în centrele comerciale. Mi s-ar părea normal că, dacă relaxăm măsurile și lucrurile merg bine, să putem ca la finalul acestor două săptămâni să deschidem și magazinele mari. Vrem să aducem viața la normalitate mai repede”, a declarat Virgil Popescu, într-o intervenție la TVR1, citat de libertatea.ro.

Reamintim că terasele au fost deschise încă de ieri, 1 iunie, dar atât patronii cât și clienții trebuie să respecte o sserie de reguli.

Citeste mai mult
Publicitate

ECONOMIE

VIDEO Ludovic Orban, despre creșterea pensiilor de la 1 septembrie: ”O nucă fierbinte pregătită de PSD”

Publicat

Premierul Ludovic Orban a declarat, luni seara, că nu va respecta legea pensiilor adoptată în administrația PSD, care prevede o creștere de 40%, de la 1 septembrie, a punctului de pensie. Pensiile vor crește, spune acesta, pe baza realității economice. 

”Degeaba mărești pensiile, dacă, după aia, nu poți să le plătești. Facem și noi ca PSD, le mărim, dăm drumul la inflație și vezi că poți să îți cumperi cu banii respectivi ce puteai cumpăra și înainte.

Creșterea cu 40% ar fi fost greu de făcut și în condiții normale. Sincer vă spun, asta e, cum să vă spun, o nucă fierbinte pregătită de PSD, pentru ca în cazul în care vor pierde puterea, să aibă cu ce să recupereze capital electoral. Vom crește pensiile cu siguranță, dar vom crește realist, pe baza realității economice”, a declarat Ludovic Orban, luni seara, la Digi 24.

 

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

2 IUNIE: Un an de la vizita istorică a Papei Francisc la Blaj. Zeci de mii de pelerini au fost prezenți pe Câmpia Libertății

Publicat

papa la blaj

În urma cu un an, pe 2 iunie 2019, zeci de mii de pelerini au participat la vizita istorică pe care Papa Francisc a făcut-o pe Câmpia Libertății din Blaj. 

Pregătirile pentru primirea Sanctității Sale au început cu câteva săptămâni înainte de data de 2 iunie, iar Blajul a devenit pentru un timp cel mai sigur oraș din țară. Toate structurile din România au fost angrenate pentru ca vizita istorică să se desfășoare fără probleme.

p

Papa a ajuns pe Câmpia Libertății în jurul orei 11.00 și a fost întâmpinat de președintele țării, Klaus Iohannis. La Blaj, Papa Francisc a participat liturghia greco-catolică şi la ceremonia de beatificare a şapte episcopi greco-catolici martiri.

Acesta a stat pe un tron din lemn autentic, cules din arhitectura pușcăriilor de la Sighet și Gherla, iar designul a făcut trimitere la calvarul detenției, la suferința și la moartea pentru Hristos.

papa la blaj

După evenimentul de pe Câmpia Libertății, Pontiful Roman a luat prânzul, împreună cu suita papală, iar de la ora 15.45 s-a întâlnit cu comunitatea rromă din oraș. Tot acolo a fost programat și salutul Sfântului Părinte.

Imediat, după întâlnirea cu comunitatea rromă, Papa a plecat spre Sibiu unde a avut avion direct către Roma.

papa345

Pe lângă vizita istorică a Sanctității Sale, un alt eveniment a marcat ziua de 2 iunie: comportament exemplar al pelerinilor.

Toate sectoarele în care s-au aflat aceștia au rămas curate. Oamenii și-au strâns toate gunoaiele și le-au luat cu ei. Nu au rămas hârtii, resturi de mâncare sau peturi.

 

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate