Contacteaza-ne si pe
Publicitate

EVENIMENT

Consiliul Județean contribuie cu 2% la renovarea Sălii Unirii din Alba Iulia. Grosul banilor vin de la Guvern

Publicat


Consiliul Județean Alba va aloca peste 175.000 de lei din bugetul local pentru cofinanțarea lucrărilor de reabilitare a Sălii Unirii din Alba Iulia, clădirea în care la 1 Decembrie 1918 a fost proclamată Unirea Transilvaniei cu România. Proiectul are o valoare totală de 9,1 milioane de lei, cea mai mare parte a investiției (8,9 milioane lei) fiind asigurată de bugetul de stat, prin Programul Național de Dezvoltare Locală.

Citeşte şi SALA UNIRII intră în RENOVARE în ANUL CENTENAR. Consiliul Județean o lasă, deocamdată, deschisă pentru public

Consilierii județeni din Alba vor avea de aprobat, joi, 1 februarie, indicatorii tehnico-economici actualizați și a cotei de cofinanțare la obiectivul  „Refuncționalizare și reabilitare Muzeul Național al Unirii și Sala Unirii Alba Iulia – Sala Unirii”.

Clădirea Sălii Unirii este situată administrativ în Municipiul Alba Iulia, județul Alba, în Cetatea bastionară Alba Carolina, pe strada Mihai Viteazu, nr.12. Face parte din patrimoniul national înscris pe Lista Monumentelor Istorice.

„Având în vedere vechimea clădirii, în timp au apărut unele fenomene de comportare neconformă: degradări ale finisajelor interioare și exterioare, degradarea unor elemente ale șarpantei prin pătrunderea apelor din precipitații prin învelitoare, degradarea planșeului de deasupra parterului de asemenea datorită apelor din precipitații pătrunse prin învelitoare, infiltrații de apă la nivelul pereților de la subsol și în unele încăperi de la nivelul parterului etc.

Menținerea clădirii în starea actuală poate conduce la agravarea problemelor semnalate și implicit creșterea costurilor pentru combaterea acestora. Toți acești factori fac necesară și oportună intervenția asupra construcției pentru aducerea acesteia la condiții normale de siguranță și confort, precum și la cerințele moderne multifuncționale a unui edificiu de cultură, precum și de echipare cu instalații de încălzire, iluminare, pază și securizare, PSI, paratrăsnet etc”, se arată în documentaţia de proiect.

Se preconizează de asemenea redarea parțială a subsolului circuitului muzeal datorită calităților spațiale ale acestuia.

Obiectivul investiției este reabilitarea, refacerea, recompartimentarea, redimensionarea tuturor instalațiilor și aducerea la zi a necesităților de confort și bună funcționarea a unui muzeu contemporan de asemenea importanță, unic în țară, prin obiectivul muzeal, acela al comemorării Marii Uniri de la 1918, se precizează în raportul de specialitate.

Consiliul Județean Alba a primit finanțare pentru acest obiectiv de investiții de la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice prin Programul Național de Dezvoltare Locală – OUG nr. 28/2013, fiind semnat contractul de finanțare nr. 438/30.08.2016.

În anul 2017 a fost elaborat Proiectul tehnic, a fost obținută autorizația de construire și au fost organizate procedurile de achiziții publice de lucrări și de servicii de dirigenție de șantier.

În urma încheierii contractelor de lucrări și de servicii, devizul general pentru obiectivul de investiții „Refuncționalizare și reabilitare Muzeul Național al Unirii și Sala Unirii Alba Iulia – Sala Unirii” a fost actualizat cu noile valori contractate. Acest fapt a condus la modificarea indicatorilor tehnico-economici inițiali, fiind necesară actualizarea acestora.

Indicatorii tehnico-economici actualizați sunt:

  • valoarea totală a investiţiei este de 9.109.259,85 lei, cu TVA inclus, din care valoarea C+M este de 7.494.077,36 lei
  • durata de execuţie a obiectivului: 12 luni
  • suprafaţa construită: 1.467 mp
  • suprafaţa desfăşurată : 3.577 mp
  • regim de înălțime: S+P+1+M

Proiectantul este Megavox Proiect SRL din Cluj-Napoca.

Citește și SALA UNIRII intră în RENOVARE în ANUL CENTENAR. Consiliul Județean o lasă, deocamdată, deschisă pentru public

Finanţarea investiţiei se va face din bugetul de stat prin Programul Național de Dezvoltare Locală – OUG 28/2013, cu cofinanțare din bugetul local alocat Consiliului Judeţean Alba, astfel:

  • buget de stat (MDRAP): 8.933.636,59 lei (inclusiv TVA)
  • buget local (cofinanțare CJA) 175.623,26 lei (inclusiv TVA)

Citește și SALA UNIRII din Alba Iulia, monument-simbol. Locul în care s-a semnat Actul Unirii Transilvaniei cu ŢARA


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ECONOMIE

TOP județe după datoria publică înregistrată la finalul anului 2019. Pe ce loc se află Alba

Publicat

Județul Alba se află la mijlocul clasamentului în topul pe țară după datoria publică înregistrată la finalul anului 2019. Datoria publică totală a României a însumat peste 366,4 miliarde lei, la finalul lunii noiembrie 2019. Mai exact, fiecare cetățean este dator cu 18.770 lei. Bineînțeles, în această valoare intră și datoria locală, adică împrumuturile făcute […]

Citește mai departe
Publicitate

ADMINISTRATIE

Câți kilometri de drumuri de pământ sau pietruite mai sunt în județul Alba, la începutul anului 2020

Publicat

Niciun km de drum județean din Alba nu este în stare foarte bună, la ora actuală, potrivit situației prezentate de Consiliul Județean (CJ) pentru ședința din 23 ianuarie. Doar drumuri în stare bună sunt, adică 726 km (83,3%). Mai sunt încă 186 km de drumuri pietruite și alți 31 km de drumuri de pământ. Reţeaua […]

Citește mai departe
Publicitate

ADMINISTRATIE

FOTO: Cum va arăta noua creșă ce va fi construită la Alba Iulia. Spații de joacă amenajate pe acoperiș

Publicat

La Alba Iulia, în zona cartierului Orhideelor, se pregătește construirea unei creșe cu spații moderne, multifuncționale și atractive pentru copii. Proiectul a ajuns la faza studiului de fezabilitate. Locația vizată este în zona cartierului Orhideelor, pe Strada Lalelelor, nr. 97 A, lângă Unitatea Militară 01684. Clădirea va fi construită pe o parcelă de 2.065 de […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

VREMEA în Transilvania și la munte până în 3 februarie. Se încălzește câteva zile, apoi din nou frig. Prognoza pe două săptămâni

Publicat

Vremea se încălzește de miercuri, iar din 30 ianuarie se va răci din nou. Vor mai fi câteva ninsori și ploi, dar slabe și doar local. Administrația Națională de Meteorologie transmite prognoza de vreme până în 3 februarie, în regiuni din țară. În Transilvania, în primele zile de prognoză valorile maxime de temperatură vor fi […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate