Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Județul Alba rămâne pe ultimul loc la turişti cazaţi în hoteluri, din Regiunea Centru. Autoritățile au lansat programe de seară


Publicat

Judeţul Alba rămâne pe ultimul loc în Regiunea Centru în ceea ce priveşte numărul de înnoptări înregistrate în unităţile de cazare, potrivit datelor Direcţiei Regionale de Statistică Alba, la sfârşitul lunii martie. Totuşi, faţă de luna februarie, când au fost 11.170 de înnoptări, numărul cazărilor în hotelurile din judeţ a crescut la 13.488. În plus, sezonul evenimentelor care atrag turiştii mai ales în Alba Iulia a început abia în aprilie, iar din luna mai vizitatorii au la dispoziţie două momente speciale de seară în Cetatea Alba Carolina, în fiecare weekend: ceremonialul schimbării gărzii cetăţii cu torţe şi cel însoţit de salve de tun.

Citeşte şi Punct de informare turistică la Poarta I a Cetății Alba Iulia. Pliante, suveniruri și GHIZI profesioniști pentru turiștii care vizitează județul

De asemenea, în ceea ce priveşte turiştii străini, potrivit unei statistici ANAT, aceştia reprezintă doar 18% din piața turistică a României, comparativ cu ţările vecine, care au un aflux mai mare de vizitatori. Aceştia preferă city-break-urile, circuitele generale și de nișă (culturale, viticole, istorice), respectiv pachetele de odihnă.

Citește și Alba24 și Agenţia „Vacanța” premiază ideile care pot dezvolta turismul în județul Alba. Câștigătorul pleacă în Grecia!

În luna martie 2014, comparativ cu luna corespunzătoare din anul precedent, în Regiunea Centru sosirile în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare au înregistrat o creştere cu 4,04%, iar înnoptările  o creştere cu 9,68%, transmite Direcţia Regională de Statistică (DRS) Alba.

Sosirile înregistrate în structurile de primire turistică în luna martie 2014 în Regiunea Centru au fost de 117.916 reprezentând 22,77% din numărul sosirilor înregistrate la nivel naţional, în creştere cu 4,04% faţă de luna martie 2013 (113.336).

Cazările în hoteluri deţin în luna martie 2014 un procent de 64,68% din totalul sosirilor în structurile de primire turistică, urmate de cele din pensiuni turistice 12,72%.

Înnoptările înregistrate în structurile de primire turistică în luna martie 2014 au însumat 228.947 (22,67% din totalul la nivel naţional), în creştere cu 9,68% faţă de luna martie 2013 (208.732).

Cazările în hoteluri, în procent de 66,04%, deţin ponderea cea mai mare din numărul total al acestora. La numărul înnoptărilor pe primul loc se situează judeţul Braşov 43,36% (99.280 ), urmat de Mureş 19,95% (45.696), iar cele mai puţine înnoptări sunt în judeţul Alba 5,89%(13.488). Comparativ, în luna februarie 2014 au fost înregistrate 11.170 de înnoptări, în hotelurile din Alba.

Indicele de utilizare netă a locurilor de cazare din Regiunea Centru a fost în luna martie 2014 de 15,5 pe total structuri de cazare turistică, peste nivelul din luna martie 2013(14,9%) şi sub nivelul calculat pe  ţară (18,5%). Judeţul Sibiu a avut cel mai mare grad de ocupare 23,7%, la polul opus situându-se judeţul Harghita cu 7,9%.

În primul trimestrul al anului, în unităţile turistice din judeţul Alba (cu minim 10 locuri pat) au fost cazaţi 16.602 turişti, majoritatea în hoteluri (46,2%), urmate de pensiuni agroturistice (22,5%) şi pensiuni turistice (20,1%), înregistrându-se o creştere cu 4,6% faţă de perioada similară a anului trecut. Numărul de înnoptări ale turiştilor în structurile de primire turistică din judeţ (cu minim 10 locuri pat), înregistrate  în primele 3 luni din 2014 a fost de 34.870, mai multe cu 5,2% faţă perioada corespunzătoare din 2013. Durata medie a sejurului în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare în această perioadă a fost de 2,1 zile.

În luna martie 2014 s-au înregistrat 6.553 turişti în judeţul Alba, cu 605 (+10,2%) mai mulţi decât în aceeaşi lună din 2013. Numărul de înnoptări înregistrate în luna martie 2014 a fost de 13.448,  în creştere cu 940 (+7,5%) faţă de luna corespunzătoare din 2013. Durata medie a sejurului în februarie 2014 a fost de 2,05 zile, faţă de 2,1 zile cea înregistrată în martie 2013.

Citeşte şi FOTO – VIDEO: Ceremonial de seară la schimbarea Gărzii în Cetatea Alba Carolina. Primul pas pentru ca turiștii să rămână în oraş peste noapte

Indicele de utilizare netă a locurilor de cazare din judeţ în luna martie 2014 a fost de 15,8% (faţă de 14,9% în martie 2013), pe ţară înregistrându-se un indice de 18,5% (faţă de 16,2% în luna martie 2013).

Atracţii pentru turişti la Alba Iulia şi împrejurimi

Aceste statistici sunt cunoscute şi de autorităţile locale şi judeţene din Alba care încearcă să pună la dispoziţia turiştilor cât mai multe variante de petrecere a timpului liber pentru cei care vor să cunoască istoria şi bogăţia naturală a zonei, să se distreze şi să „guste” din ceea ce poate face din oraşul Alba Iulia şi zonele din judeţul Alba una dintre destinaţiile preferate şi apreciate de vizitatori. De la o serie de evenimente complexe, cu muzică, teatru, spectacole live şi surprize pentru public pregătite în această vară de administraţia locală, până la investiţii deja inaugurate, cum este Parcul dendrologic de pe Valea Popii şi altele în derulare, toate acestea reprezintă paşi pentru dezvoltarea potenţialului turistic. În plus, din luna mai, se organizează cele două ceremonialuri de schimbare a Gărzii Cetăţii, în fiecare weekend, cu torţe şi salve de tun, care, potrivit iniţiatorilor, au reuşit să atragă mai mulţi oaspeţi care au ales să rămână peste noapte în Alba Iulia.

Citeşte şi FOTO – VIDEO: Salve de tun la ceremonialul gărzii, pentru turiștii care au rămas sâmbătă seara în Cetatea Alba Carolina

Citeşte şi EVENIMENTELE VERII la Alba Iulia: Festivaluri, spectacole, concerte, pentru toate gusturile. Motive de distracţie până în septembrie

Citeşte şi FOTO | Parcul Dendrologic Alba Iulia: S-a deschis oficial „colțul de rai” de pe Valea Popii. Detalii despre accesul vizitatorilor

Turiștii străini în România preferă city break-urile, circuitele și pachetele de odihnă

Anul trecut 1,7 milioane de turiști străini au vizitat România, potrivit Asociației Naționale a Agențiilor de Turism (ANAT). Aceștia au petrecut 3,5 milioane de nopți în țara noastră, de 4 ori mai puțin decât în Bulgaria (14,3 milioane de înnoptări), de 3,5 ori mai puțin decât în Ungaria (12,3 milioane de înnoptări), de 6 ori mai puțin decât în Cehia (20,8 milioane de înnoptări) și de 22 de ori mai puțin decât în Austria (78,1 milioane de înnoptări). 

Vizitatorii străini au cheltuit în România 4,79 de miliarde de lei (echivalentul a 1,08 miliarde de euro, respectiv  635,29 de euro de persoană). Turiștii străini reprezintă doar 18% din piața turistică a României, față de 67% în Bulgaria, 49% în Ungaria, 53% în Cehia și 71% în Austria. Statele din care vin cei mai mulți turiști, potrivit înregistrărilor la punctele de frontier, sunt Ungaria, Bulgaria, Germania, Italia, Polonia și Austria.

În România, turiștii străini, veniți special pentru petrecerea timpului liber, preferă city break-urile, circuitele generale și de nișă (culturale, viticole, istorice), respectiv pachetele de odihnă. Restul turiștilor nerezidenți ajung în România în interes de serviciu/afaceri.

„Dacă autoritățile ar recunoaște incomingul ca activitate de export de servicii, numărul turiștilor străini veniți în România ar crește şi am putea ajunge de la 2% din PIB la  6% – nivelul de potenţial estimat de World Tourism & Travel Council în cazul ţării noastre. Acesta este și motivul pentru care ANAT solicită Guvernului recunoașterea incomingului ca activitate de export și, implicit, aplicarea cotei de TVA (scutit cu drept de deducere pentru toate activitățile desfășurate în favoarea turiștilor nerezidenți în România de către agențiile de turism licențiate și structurile de primire turistică clasificate de Autoritatea Națională pentru Turism)”, declară Lucia Nora Morariu, președinte al Asociației Naționale a Agențiilor de Turism (ANAT).

În România, dintre cele peste 2.000 de agenții de turism înregistrate, doar 20 au activate de incoming preponderentă în structura afacerilor, din păcate, prea puține pentru a putea atrage un număr semnificativ mai mare de turiști străini.

„Recunoașterea incomingului ca activitate de export de servicii poate aduce anual în țară un plus de 2 milioane de euro din care pot fi plătite lunar 20.000 de pensii de 450 de lei”, declară Gheorghe Fodoreanu, fost președinte ANAT și proprietarul unei agenții specializate în activitate de incoming.

ANAT a propus Ministerului Finanţelor Publice să acorde stimulente pentru a crește numărul agențiilor care să realizeze acest tip de activitate.

„Am propus ca pentru fiecare turist străin adus în România, o agenţie să poate primi doi euro pentru fiecare noapte de cazare la un hotel de două stele, trei pentru o unitate de trei stele etc. Sumele ar putea fi scăzute din impozitul pe profit datorat statului de agenţia de turism respectivă, măsura devenind un stimulent de profit şi pentru ele”, declară Alin Burcea, prim-vicepreşedinte al ANAT. 

Pentru anul 2014, Organizația Mondială a Turismului (OMT) prognozează o creștere cu 4-5% a numărului de turiști la nivel mondial, de la 1,087 de miliarde de persoane înregistrate în  2013. Urmărind trendul ultimilor ani, o creștere de câteva procente a turiștilor străini este așteptată și de către România, însă potențialul pentru țara noastră este mult mai mare, potrivit ANAT.

“Fără a avea la dispoziție o infrastructură de transport competitivă, cu un suport investițional nu foarte mare și un program de promovare externă încă modest în raport cu țările concurente, turismul românesc a recuperat numărul de turiști străini din anii 2007, 2008 și contribuie la PIB-ul României cu un procent de 2%.Toate acestea, pe fondul creșterii de TVA la 24% pentru alimentație și serviciile turistice, altele decât cazare și mic dejun inclus, creștere care a lovit puternic în activitatea operatorilor din turism, domeniu în care nu poți crește prețurile odată cu creșterile de taxe și impozite, deoarece iți pierzi clienții. Dacă statul român dorește cu adevărat să sprijine turismul de sosire a turiștilor străini (incoming), trebuie să facă ceea ce fac și alții, să scadă TVA-ul în alimentația pentru turism, să aplice cota TVA scutit cu drept de deducere ca pentru orice alt export, să investească în infrastructura suport și în promovarea externă agresivă și concertată pe piețele țintă”, declară Lucia Nora Morariu, președinte ANAT.

De anul acesta, România poate atrage un număr mai mare de turiști străini din Republica Moldova, ca urmare a ridicării vizelor pentru moldoveni de la 28 aprilie. China este, de asemenea, o piață cu pontențial.

În scopul de a atrage mai mulți turiști străini în România, autoritățile au deschis birourile de promovare ale țării noastre la Tokyo și Bruxelles, în așteptare fiind cele de la Beijing, din Olanda și Țările Nordice.

Mai mult, țara noastră participă, în 2014, la 37 de târguri internaționale de profil cu scopul de a promova România și, implicit, a atrage mai mulți turiști străini. În perioada următoare, brandul de țară al României va fi făcut cunoscut la târgurile și expozițiile de la Vancouver (mai-iunie), Moscova (luna septembrie), Japonia (septembrie), Las Vegas (octombrie), Poznan (octombrie), Austria (octombrie), Rimini (octombrie-noiembrie), Shanghai (noiembrie), Leipzig (noiembrie), Barcelona (noiembrie), Londra (noiembrie) și Varșovia (noiembrie).Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Alba, pe locul 7 în topul județelor cu cea mai mare rată de vaccinare anti-COVID. Peste 30% din populația eligibilă s-a imunizat

Publicat

Județul Alba se află pe locul 7 pe țară după procentul persoanelor vaccinate împotriva COVID-19.  

Potrivit Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), 30,92 % din populația eligibilă (12+) a județului s-a vaccinat împotriva virusului Sars-Cov-2. 

Pe primul loc în topul județelor după rata de vaccinare se află București, cu 45,14 % din populația eligibilă vaccinată, urmat de Cluj cu 41,93 % și Sibiu cu 35,45 %.

Județul Brașov se află pe locul 4, cu 33,29 %, urmat de Timiș cu 32,30 % și Constanța cu 31,93 %.

Pe ultimele locuri în clasament se află Bacău (17,60 %), Botoșani (17,06 %) și Suceva (15,84 %).

Situație acoperire vaccinală, 23 iunie 2021, ora 17:00 (sursa: CNCAV)

Județ

Populație

Populație eligibilă

Acoperire (%)

Acoperire populație eligibilă (12+) (%)

București

1835258

1604373

39.46

45.14

Cluj

709585

626679

37.03

41.93

Sibiu

401301

347115

30.66

35.45

Brașov

553520

478199

28.76

33.29

Timiș

705914

619967

28.37

32.30

Constanța

672142

584779

27.78

31.93

Alba

323879

286458

27.34

30.92

Ilfov

486744

421808

26.02

30.02

Mureș

533186

463407

25.64

29.50

Sălaj

209939

181769

24.76

28.59

Prahova

712447

633667

24.74

27.82

Hunedoara

380105

338986

24.10

27.03

Satu Mare

331217

287902

23.92

27.51

Dolj

621410

548941

23.77

26.91

Vâlcea

348377

313032

23.42

26.06

Tulcea

192101

169501

23.10

26.18

Iași

792692

675304

22.33

26.21

Maramureș

458636

402084

21.61

24.65

Bihor

560203

488610

21.61

24.77

Galați

500213

439544

21.52

24.49

Dâmbovița

487115

432376

21.25

23.93

Argeș

575027

510593

21.24

23.92

Arad

415910

365950

21.02

23.89

Bistrița-Năsăud

277849

238330

20.88

24.34

Ialomița

254405

220564

20.16

23.25

Călărași

280252

245125

19.84

22.69

Gorj

311985

280429

19.65

21.86

Harghita

301465

262290

19.55

22.47

Olt

389730

349855

19.53

21.75

Buzău

409162

363017

19.25

21.70

Caraș-Severin

269551

241094

19.05

21.30

Teleorman

328867

295418

18.86

21.00

Brăila

285916

255808

17.53

19.59

Vaslui

372040

316358

17.28

20.32

Mehedinți

238907

214215

17.03

18.99

Neamț

438460

382275

16.62

19.06

Vrancea

317567

276700

16.38

18.80

Covasna

201475

174534

15.99

18.46

Giurgiu

263263

233159

15.24

17.21

Bacău

581442

502178

15.20

17.60

Botoșani

376562

328484

14.91

17.09

Suceava

623019

529859

13.47

15.84

Citeste mai mult
Publicitate

ECONOMIE

Băncile din Europa Centrală și de Est încep să majoreze dobânzile. ROBOR a crescut în România, după 12 ședințe de stagnare

Publicat

bani

Băncile centrale din Europa Centrală și de Est încep să majoreze dobânzile, pentru a ține inflația sub control. Ungaria și Cehia au dat startul, dar și Polonia sface același lucru. Cel mai probabil, se va întâmpla și în România. 

În România, probabilitatea unei majorări a ratei dobânzii în creştere, dar această decizie depinde în primul rând de contextul internaţional şi în al doilea rând de evoluţia sectorului inflaţionist, este de părere Andrei Rădulescu, director de analiză macroeconomică la Banca Transilvania.

„Prognozele de inflaţie, cel puţin pentru perioada următoare pe România, pe indicele armonizat al preţurilor de consum, sunt de 2,9% media anuală pe 2021 şi de 2,8% media anuală pe 2022 şi 2023.

Eu mă aştept ca BNR să majoreze dobânda de politică monetară, dar să nu depăşească 2% la final de 2022 şi 2023.

Practic, ROBOR-ul real va continua să se menţină la un nivel foarte scăzut, ceea ce este un impuls pentru investiţia atât în economia reală, cât şi în economia financiară.

Ajungem la 2% la sfârşitul anului viitor”, a spus vineri Rădulescu, potrivit Agerpres.

ROBOR a crescut deja

Indicele ROBOR la 3 luni, în funcţie de care se calculează dobânzile variabile pentru creditele în lei, a crescut joi, 24 iunie 2021, la 1,50% după 12 şedinţe de stagnare la pragul de 1,49%.

ROBOR (Romanian Interbank Offer Rate) reprezintă rata dobânzii la care băncile care contribuie la calcularea acestui indice sunt dispuse să ofere împrumuturi sub formă de depozite în lei celorlalte bănci contributoare.

Cu alte cuvinte, ROBOR este rata cu care o bancă este dispusă să împrumute alte bănci. ROBOR este mai mare decât ROBID, raportul lor urmând logica cererii și ofertei.

Pentru creditele acordate de bănci clienților nebancari (persoane fizice, societăți comerciale etc.) importante sunt în special ratele ROBOR pentru scadențele de 3 și 6 luni, care servesc drept referință pentru stabilirea ratelor dobânzilor variabile, în formatul ROBOR 3 luni + marjă, respectiv ROBOR 6 luni + marjă. (…) ROBOR se calculează ca media aritmetică (după eliminarea extremelor) a dobânzilor cotate de băncile care participă la procesul de calcul al ROBOR («calculul ROBOR»), în intervalul 10:45‐11:00, la care acestea sunt dispuse să plaseze depozite celorlalți participanți.

Ratele ROBOR sunt calculate în mod independent de către Thomson Reuters, entitatea împuternicită de către BNR, în calitate de organizator al calculului ROBOR, în acest scop.

Surse: Agerpres, Economedia.ro

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Un bărbat din Alba și-a așteptat iubita să iasă de la locul de muncă apoi a răpit-o. Ce pedeapsă poate primi pentru fapta comisă

Publicat

politie noaptea

Un bărbat și-a răpit concubina, după ce a așteptat-o să iasă de la locul de muncă. Acesta a băgat-o cu forța în mașină și a condus până în Sântimbru unde locuiește, unde a ținut-o pe femeie timp de câteva ore, până să îi dea drumul. 

Pentru fapta sa, bărbatul a fost trimis în judecată pentru lipsire de libertate în mod ilegal. Acesta și-a recunoscut fapta și a semnat un acord de recunoaștere a vinovăției cu procurorul de caz al Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia.

Cererea bărbatului se va judeca pe rolul Judecătoriei Alba Iulia în data de 27 septembrie.

Ce s-a întâmplat, potrivit procurilor

”În data de 10.10.2020, în jurul orei 23.00, inculpatul M. a așteptat-o pe persoana vătămată S., concubina sa, când aceasta a ieşit de la locul de muncă și a introdus-o cu forţa în autoturismul său, a blocat ușile, după care a condus spre locuința sa din Sântimbru, iar după ce au ajuns la domiciliul inculpatului, acesta a introdus-o cu forţa în locuinţă şi nu a lăsat-o să plece decât după câteva ore”, au transmis procurorii pentru alba24.ro.

Ce prevede acordul de recunoaștere a vinovăției 

Cu ocazia încheierii acordului de recunoaștere a vinovăției, inculpatul a consimțit:

– să fie condamnat la pedeapsa de 8 luni închisoare;

– să fie suspendată sub supraveghere executarea pedepsei pe un termen de 2 ani de
la data rămânerii definitive a hotărârii de admitere a acordului de recunoaştere a vinovăţiei;
– să respecte următoarele măsuri de supraveghere:

a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune, la datele fixate de acesta;

b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa;2

c) să anunţe în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile, precum şi întoarcerea;

d) să comunice schimbarea locului de muncă;

e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă.

– să presteze o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 60 de zile în cadrul Primăriei Comunei Sântimbru sau Primăriei Municipiului Alba Iulia.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

VREMEA în ALBA până duminică: Scăpăm de caniculă de sâmbătă, dar revin furtunile. Prognoza meteo de weekend, 25 – 27 iunie

Publicat

În județul Alba vom avea, vineri, temperaturi maxime de 33 – 34 grade Celsius. Maximele vor scădea începând de sâmbătă, până la valori de 28 – 29 grade Celsius. 

De asemenea, sunt anunțate condiții de instabilitate atmosferică, ploi și furtuni în unele zone din județ. 

La munte, temperaturile minime pornesc de la 11 – 13 grade Celsius și vor ajunge până la 29 grade Celsius.

Vineri, 25 iunie

Alba Iulia: minime de 19 grade Celsius, maxime de 34 grade Celsius; o furtună în unele zone

Sebeș: minime de 18 grade Celsius, maxime de 34 grade Celsius; o furtună în unele zone

Șugag: minime de 13 grade Celsius, maxime de 29 grade Celsius; o furtună în unele zone

Aiud: minime de 19 grade Celsius, maxime de 34 grade Celsius; o furtună în unele zone

Blaj: minime de 19 grade Celsius, maxime de 34 grade Celsius; o furtună în unele zone

Ocna Mureş: minime de 19 grade Celsius, maxime de 32 grade Celsius; o furtună în unele zone

Zlatna: minime de 17 grade Celsius, maxime de 33 grade Celsius; o furtună în unele zone

Abrud: minime de 16 grade Celsius, maxime de 31 grade Celsius; o furtună în unele zone

Câmpeni: minime de 16 grade Celsius, maxime de 31 grade Celsius; o furtună în unele zone

Arieşeni: minime de 13 grade Celsius, maxime de 29 grade Celsius; o furtună în unele zone

Cugir: minime de 18 grade Celsius, maxime de 34 grade Celsius; o furtună în unele zone

Sâmbătă, 26 iunie

Alba Iulia: minime de 18 grade Celsius, maxime de 29 grade Celsius; șanse de furtună puternică

Sebeș: minime de 17 grade Celsius, maxime de 29 grade Celsius; șanse de furtună puternică

Șugag: minime de 13 grade Celsius, maxime de 23 grade Celsius; câteva averse de ploaie și furtuni puternice

Aiud: minime 18 grade Celsius, maxime de 28 grade Celsius; câteva averse de ploaie și furtuni puternice

Blaj: minime de 18 grade Celsius, maxime de 28 grade Celsius; câteva averse de ploaie și furtuni puternice

Ocna Mureş: minime de 18 grade Celsius, maxime de 28 grade Celsius; câteva averse de ploaie și furtuni puternice

Zlatna: minime de 16 grade Celsius, maxime de 28 grade Celsius; câteva averse de ploaie și furtuni puternice

Abrud: minime de 13 grade Celsius, maxime de 25 grade Celsius; câteva averse de ploaie și furtuni puternice

Câmpeni: minime de 13 grade Celsius, maxime de 25 grade Celsius; câteva averse de ploaie și furtuni puternice

Arieşeni: minime de 11 grade Celsius, maxime de 22 grade Celsius; câteva averse de ploaie și furtuni

Cugir: minime de 17 grade Celsius, maxime de 29 grade Celsius; șanse de furtună puternică

Duminică, 27 iunie

Alba Iulia: minime de 17 grade Celsius, maxime de 28 grade Celsius; câteva averse de ploaie și furtuni

Sebeș: minime de 16 grade Celsius, maxime de 28 grade Celsius; câteva averse de ploaie și furtuni

Șugag: minime de 12 grade Celsius, maxime de 23 grade Celsius; câteva averse de ploaie și furtuni

Aiud: minime de 17 grade Celsius, maxime de 28 grade Celsius; câteva averse de ploaie și furtuni

Blaj: minime de 17 grade Celsius, maxime de 28 grade Celsius; câteva averse de ploaie și furtuni

Ocna Mureş: minime de 16 grade Celsius, maxime de 28 grade Celsius; câteva averse de ploaie și furtuni

Zlatna: minime de 16 grade Celsius, maxime de 28 grade Celsius; câteva averse de ploaie și furtuni

Abrud: minime de 13 grade Celsius, maxime de 25 grade Celsius; o furtună în locuri izolate

Câmpeni: minime de 13 grade Celsius, maxime de 24 grade Celsius; o furtună în locuri izolate

Arieşeni: minime de 11 grade Celsius, maxime de 22 grade Celsius; o furtună în locuri izolate

Cugir: minime de 16 grade Celsius, maxime de 28 grade Celsius; câteva averse de ploaie și furtuni

sursa: accuweather.com

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate