Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Ministrul Educației: Școlile în care nu pot fi asigurate condițiile minime de igienă vor face cursuri online

Publicat

Unitățile de învățământ unde nu există apă sau nu pot fi asigurate condițiile minime de igienă, cursurile să continue online. Este un dintre recomandările ministrului Educației, Monica Anisie. Aceasta a dat explicații și despre cazurile în care părinții care cer învățământ exclusiv online.

Decizia în legătură cu începerea școlii este luată de direcțiile publice de sănătate publică, a precizat ministrul.

Citește și LISTA ȘCOLILOR din Alba cu WC-ul în curte sau fără apă, la începutul anului școlar 2020-2021. Soluția găsită de autorități

„Recomandarea mea pentru o astfel de situație în care nu există nici măcar apă este să continue învățarea în sistem online”, a spus Monica Anisie.

Ministrul Educației a menționat că acest lucru este prevăzut în Ordinul comun al Ministerului Educației și al Ministerului Sănătății.

„Ministerul Sănătății a considerat că este important să știm acest lucru și de aceea a fost stipulat în ordinul comun acest lucru. Părinții trebuie să aducă adeverință de la medic pentru ca elevul să facă orele de curs online”, a apreciat Monica Anisie.

Vezi și Ministrul Educației, Monica Anisie, precizări de ultimă oră despre începutul anului școlar. Elevii vor fi supravegheați în pauze

Ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat, referitor la începerea școlii, că părinții care cer învățământ exclusiv online trebuie să aducă adeverință de la medic. Monica Anisie a precizat că un elev poate învăța doar online numai dacă există motive medicale.

„Părintele poate să ia această decizie, să își continue educația în sistem online, să învețe de acasă, în anumite situații: dacă prezintă copilul vreo boală care s-ar putea agrava prin faptul că va veni la școală și ar putea să ia virusul, fie în momentul în care în familie avem cazuri de persoane care ar putea fi supuse unei îmbolnăviri accentuate de virus, de aceea am prevăzut să prezinte părintele o adeverință pe care să o predea școlii”, a declarat Monica Anisie.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax