Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Pandemia de COVID-19 se va transforma într-o endemie, până în 2024. Ce înseamnă acest lucru

Publicat

COVID-19 ar ajunge la nivel endemic atunci când oamenii vor avea suficientă imunitate de la vaccinuri sau de la infecții anterioare. Virusul va trece de la o urgență globală la o prezență constantă care va provoca epidemii regionale în întreaga lume, la fel ca și gripa.

COVID-19 va deveni o endemie până în 2024, au declarat directorii companiei Pfizer, conform CNBC.

„Credem că virusul COVID-19 va trece la o stare endemică, potențial până în 2024″, a declarat vineri Nanette Cocero, președinte global al Pfizer, în timpul unei teleconferințe cu investitorii.

COVID-19 ar ajunge la nivel endemic atunci când oamenii vor avea suficientă imunitate de la vaccinuri sau de la infecții anterioare, pentru a ține sub control transmisiunile, spitalizările și decesele.

„Când și cum anume se va întâmpla acest lucru va depinde de evoluția bolii, de eficiența cu care societatea implementează vaccinurile sau tratamentele și de distribuția echitabilă, în locurile unde ratele de vaccinare sunt scăzute. Apariția unor noi variante ar putea avea, de asemenea, un impact asupra modului în care pandemia continuă să se desfășoare”, a declarat Mikael Dolsten, directorul științific al Pfizer.

Ce înseamnă endemie

Stadiul de endemie este atunci când virusul va trece de la o urgență globală la o prezență constantă, care va provoca epidemii regionale în întreaga lume, la fel ca și gripa.

„Se pare că, în următorul an sau doi, unele regiuni vor trece la un model endemic, în timp ce alte regiuni vor continua în modul pandemic”, a spus Dolsten.

Comentariile directorilor de la Pfizer vin în timp ce SUA se luptă cu o creștere a numărului de cazuri de COVID, cu varianta Delta, în timp ce tulpina Omicron se răspândește rapid. Media, pe șapte zile a noilor internări în spitale suport pentru COVID, a crescut cu 4% față de săptămâna precedentă, a declarat vineri Rochelle Walensky, directorul Centrelor pentru Controlul Bolilor.

Stocarea vaccinurilor și a tratamentelor pentru COVID, cum ar fi pilula antivirală orală de la Pfizer, ar putea deveni mai ușoară, a declarat Angela Hwang, președintele grupului Pfizer Biopharmaceuticals Group.

Pfizer se așteaptă ca țările să prioritizeze revaccinarea anuală, a spus Cocero.

Sursă: Mediafax

Urmăriți știrile Alba24.ro și pe Google News.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax