Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Tragediile de pe şoselele din Alba din 2013: 146 de accidente grave. Până la mijlocul lunii decembrie, 27 de oameni şi-au pierdut viaţa


Publicat

Viteza excesivă, neatenţia, oboseala la volan sau conducerea autovehiculelor sub influenţa alcoolului au făcut victime şi în 2013 în judeţul Alba. Poliţiştii rutieri au înregistrat 146 de accidente de circulaţie grave, în urma cărora 27 de persoane şi-au pierdut viaţa. Cele mai multe evenimente rutiere s-au petrecut pe DN1 şi în municipiul Alba Iulia.

În perioada 1 ianuarie – 19 decembrie 2013, în judeţul Alba s-au produs 146 de accidente grave de circulație, cu trei mai puţine decât în perioada similară a anului 2012. În urma acestor evenimente rutiere, au murit 27 de persoane (număr similar cu cel înregistrat cu 2012), 140 persoane au fost rănite grav (cu 8 mai puţine decât în 2012) și 73 rănite ușor (cu 9 mai multe decât în anul 2012).

Pe primele locuri în ceea ce priveşte cauzele producerii acestora accidente sunt viteza neadaptată la condiţiile de drum (29), neacordarea de prioritate vehiculelor (22),  traversare neregulamentară (18),  nerespectarea distanţei între vehicule (12), depăşirea neregulamentară (10) iar pe ultimele locuri se află întoarcerea neregulamentară (2), neasigurarea la schimbarea benzii (1) şi nerespectarea regulilor privind trecerea la nivel cu calea ferată (1).

În aceeași perioadă, pe drumurile naţional europene (DN1 şi DN 7) ce străbat judeţul Alba, au fost înregistrate 33 de accidente grave, soldate cu 9 morţi, 31 de răniţi grav şi 28 de răniţi uşor. Cele mai multe (19) s-au produs pe DN 1 şi s-au soldat cu 5 morţi, 17 răniţi grav şi 17 răniţi uşor în vreme ce pe DN 7 au fost 14 accidente, soldate cu 4 morţi, 14 răniţi grav şi 11 răniţi uşor.

Primele trei cauze ale producerii celor 33 accidente grave de circulaţie comise pe cele două drumuri naţionale au fost: nerespectarea distanței între vehicule  (8 accidente, soldate  cu rănirea gravă a 8 persoane și rănirea ușoara a uneia), depășirea neregulamentară (7 accidente, soldate cu decesul a 2 persoane  și rănirea gravă a 6 persoane) şi viteza neadaptată la condiţiile de drum (4 accidente, soldate cu decesul a 2 persoane și  rănirea gravă a 3 persoane).

Citeşte şi DN 1, ce traversează și Alba, este pe primul loc în topul drumurilor unde se produc cele mai grave accidente. Vezi unde sunt „punctele negre” din județ

Dintre localităţile urbane, cele mai multe accidente au fost semnalate în municipiul Alba Iulia (33), soldate cu 4 morţi, 31 răniţi grav şi 10 răniţi uşor, urmat de municipiul Sebeş (7 accidente soldate cu doi morţi şi 5 răniţi grav) şi Zlatna (cu 7 accidente, soldate cu doi morţi, 5 răniţi grav şi doi răniţi uşor).

La Abrud a fost înregistrat un singur accident grav, în urma căruia o persoană a suferit leziuni grave şi alta a fost rănitî uşor.

În mediul rural, cele mai multe accidente grave s-au produs în comuna Săsciori (6, soldate cu doi morţi, 6 răniţi grav şi un rănit uşor) urmată de comuna Şugag, cu 3 accidente soldate cu 5 răniţi grav şi doi răniţi uşor.

Până în 19 decembrie, în judeţul Alba au fost înregistrate 214 accidente uşoare (cu 25 mai puţine decât în perioada similară a anului 2012.)

Aceste accidente s-a soldat cu rănirea uşoară a unui număr de 276 de persoane (mai puţine cu 18 decât în anul 2012).

Vă reamintim o parte dintre accidentele grave produse în judeţul Alba, în 2013 (vă avertizăm că următoarele ştiri vă pot afecta emoţional):

1.  Vineri, 13 decembrie, ora 13.05, la Sebeş: un bărbat de 63 de ani din Săsciori intenţiona să traverseze strada Lucian Blaga, în apropierea trecerii de pietoni. Este lovit de un TIR, ale cărei roţi trec peste picioarele pietonului. Acesta moare la spital, din cauza leziunilor suferite.

ACCIDENT rutier GRAV în Sebeş: Un bărbat a murit după ce a fost lovit de un TIR, în apropierea trecerii de pietoni

2. Pe DN1, la ieşirea din Aiud spre Teiuş, în noaptea de 10 spre 11 decembrie, şoferul unei autoutilitare, un bărbat în vârstă de 60 de ani din Cluj şi-a pierdut viaţa după ce un conducător auto beat nu i-a acordat prioritate, la intrarea pe un drum secundar. Şoferul vinovat, un bărbat în vârstă de 47 de ani din Aiud, a fost arestat preventiv.

ACCIDENT mortal pe DN1, la ieşire din Aiud spre Teiuş, provocat de un şofer sub influenţa alcoolului. Impact între un autoturism şi 2 TIR-uri

3. De 1 Decembrie, la Alba Iulia, un bărbat în vârstă de 46 de ani din municipiu, fără carnet de conducere, a murit după ce a pierdut controlul unui moped şi s-a izbit de un TIR parcat, pe strada 1 Decembrie. A decedat din cauza leziunilor, la spital.

Accident rutier grav pe Bulevardul 1 Decembrie 1918 din Alba Iulia. Un bărbat a murit după ce a intrat cu scuterul într-un TIR

4. În centrul oraşului Alba Iulia, în 27 noiembrie, ora 10.50, la intersecţia străzilor Traian şi Basarabiei (fostă Luminii). Şoferul unei Dacii 1310 nu dă prioritate unui BMW X5 condus de o femeie şi cele două maşini se lovesc violent. Un bărbat de 47 de ani din comuna Meteş moare la spital, din cauza rănilor grave la cap. Se afla în maşina Dacia, condusă de fiul său.

Accident grav în centrul orașului Alba Iulia: Un bărbat de 47 de ani a decedat și alte trei persoane au fost rănite

5. Pe DN67C, în satul Laz, în noaptea de 2 spre 3 noiembrie, ora 1.42. Un tânăr de 18 ani din Săsciori intră cu viteză într-o curbă periculoasă, pierde controlul volanului şi se izbeşte cu maşina de un stâlp. Moare pe loc. În urma impactului, îşi pierde viaţa şi un adolescent din Săsciori, în vârstă de 15 ani, pasager pe scaunul din dreapta.

ACCIDENT rutier grav pe DN67C, în satul Laz: Doi tineri, de 18 şi 15 ani, din Săsciori şi-au pierdut viaţa

6. Impact fatal pe un drum de ţară lângă satul Beţa, comuna Lopadea Nouă. 14 octombrie, ora 21.21. Un tânăr de 24 de ani din Aiud moare după ce se izbeşte cu o motocicletă Enduro de o căruţă ce circula din sens opus.

Impact fatal în Lopadea Nouă. Un tânăr motociclist de 24 de ani şi-a pierdut viaţa după ce s-a izbit de o căruţă

7. În 7 octombrie, se produc două accidente rutiere mortale. La ora 14.45, pe DJ 705 E, în afara localităţii Tărtăria, îşi pierde viaţa fostul primar al comunei Săliştea, Ioan Stuparu (63 de ani). Intenţiona să întoarcă maşina şi nu a dat prioritate unui Mercedes.

Şase ore mai târziu, un bărbat de 50 de ani din satul Sînmiclăuş (comuna Şona) a fost lovit de o autoutilitară, pe o stradă din localitate. Acesta era căzut pe drum, după ce consumase băuturi alcoolice. Din cauza rănilor grave, a murit la spitalul din Blaj.

Fostul primar al comunei Săliştea, Ioan Stuparu, şi-a pierdut viaţa într-un accident rutier petrecut la intrare în Tărtăria

Accident rutier mortal în comuna Şona: Un bărbat a fost lovit de o autoutilitară şi a murit la spitalul din Blaj

8. Sâmbătă, 14 septembrie, zi fatidică în Alba: trei persoane îşi pierd viaţa în accidente rutiere. După-amiaza, la ora la ora 16.35, pe DN 7, zona Şibot spre limita cu judeţul Hunedoara. O maşină intră pe contrasens, se izbeşte de un TIR şi este proiectată într-un autoturism, pe sens opus. În urma impactului, au decedat doi hunedoreni, soţ şi soţie.

Seara, în jurul orei 21.00, o femeie în vârstă de 66 de ani din Mihalţ traversează neregulamentar strada Tudor Vladimirescu din Alba Iulia, într-o zonă intens circulată din cartierul Ampoi 1, la ieşire din oraş spre Cluj. Este lovită de două maşini, un taxi, condus de un şofer sub influenţa alcoolului şi un Volkswagen condus de o femeie, din sens opus. Femeia din Mihalţ a murit în urma impactului.

Accident grav pe DN 7, lângă Șibot: Două persoane au decedat în urma coliziunii dintre un TIR și două mașini

O femeie de 66 de ani a murit după ce a fost lovită de două mașini pe strada Tudor Vladimirescu din Alba Iulia

 

9. În 6 septembrie, se produc alte două accidente grave. Dimineaţa, la ora 8.55, pe şoseaua de centură a oraşului Alba Iulia, un fost medic veterinar, în vârstă de 82 de ani îşi pierde viaţa după ce încearcă să traverseze artera pe bicicletă şi este lovit de un TIR.

La ora 17.08, pe DN74, la Izvorul Ampoiului, între Abrud şi Zlatna. Şoferul unui autoturism Skoda Felicia adoarme la volan, iar maşina se izbeşte de un cap de pod. Socrul său, aflat pe bancheta din spate, moare pe loc, în urma impactului.

Accident grav pe şoseaua de centură a oraşului Alba Iulia. Un biciclist a murit după ce a fost lovit de un TIR

Accident rutier mortal pe DN74, între Abrud şi Zlatna. Un bărbat a murit după ce maşina în care se afla s-a izbit de un parapet

10. În 18 august, pe DN75, între Cîmpeni şi Bistra, la ora 23.14, şoferul unui autoturism Opel Astra îl loveşte pe un bărbat de 47 de ani din Bucium, care circula pe jos, pe şosea. Acesta circula pe mijlocul drumului şi a murit la spital.

Accident grav pe DN75, între Cîmpeni şi Bistra. Un bărbat şi-a pierdut viaţa după ce a fost lovit de o maşină

11. Pe DN7, zona Tărtăria, în 10 iulie, la ora 8.00, un bărbat de 59 de ani din Sebeş, la volanul unei maşini Suzuki, intră pe contrasens şi loveşte un camion. A murit în urma impactului. Pasagerul din dreapta s-a ales cu fracturi.

Accident grav pe DN7, în zona Tărtăria. Un şofer din Sebeş a murit după ce a intrat frontal cu maşina într-o autoutilitară

12. Pe DN1, la ieşirea din Unirea spre Turda, în 27 iunie, la ora 19.11. Un tânăr de 24 de ani din comuna Mihai Viteazu moare strivit de grinzi de beton. Acestea s-au prăbuşit dintr-un TIR ce depăşea neregulamentar din sens opus şi s-a izbit frontal de camionul condus de tânăr. Circulaţia în zonă a fost blocată peste 6 ore, fiind necesară intervenţia cu o macara.

Accident grav, la Unirea. Două TIR-uri au intrat în coliziune, iar unul dintre șoferi a decedat

13. Sebeş, 19 iunie, ora 9.40, strada Dorin Pavel. Şoferul unei maşini virează la stânga şi loveşte un motociclist care era în depăşirea autoturismului. Tânărul de 24 de ani moare la spital.

Accident grav la Sebeș: Un motociclist şi-a pierdut viaţa după ce a intrat în coliziune cu un autoturism

14. 12 iunie, DN7, zona Balomiru de Câmp. Un tânăr de 31 de ani din Cugir, în timp ce conducea o maşină cu permisul anulat, a intrat în depăşire şi s-a izbit de un TIR. În urma accidentului, şoferul a decedat.

Accident rutier pe DN 7, în zona Balomiru de Câmp. Un tânăr din Cugir şi-a pierdut viaţa în urma unui impact între un autoturism şi un TIR

15. În 22 mai, pe un drum de ţară din Munţii Apuseni, un bărbat de 80 de ani se răstoarnă cu un autoturism de teren într-o prăpastie de aproximativ 26 de metri. Accidentul s-a produs în zona Bistra, iar şoferul a murit după ce a fost proiectat trei metri, prin trapa maşinii, în afara acesteia.

Un bărbat de 80 de ani din Bistra a murit după ce s-a răsturnat cu maşina de teren într-o prăpastie

16. Pe DN 75, la ieşire din Cîmpeni spre Mihoeşti, în 19 mai. La ora 6 dimineaţa, un tânăr de 28 de ani din Vadu Moţilor pierde controlul volanului maşinii, într-o curbă periculoasă la dreapta şi loveşte un camion, pe contrasens. Moare pe loc.

Accident grav lângă Cîmpeni: Un tânăr din Vadu Moților a murit după ce mașina pe care o conducea a intrat în coliziune cu un camion

17. DN1, zona Câlnic, 29 aprilie, ora 6.30 dimineaţa. Şoferul unui TIR adoarme la volan şi intră în coliziune frontală cu alt TIR, ce circula în faţa sa. A murit pe loc. Avea 32 de ani.

Grav accident de circulaţie, pe DN1, în dreptul localităţii Câlnic. O persoană a decedat într-o coliziune între TIR-uri

18. 24 aprilie, ora 17.10, pe un drum forestier din zona Lupşa, în Munţii Apuseni. Un tânăr de 22 de ani din Alba Iulia, voluntar într-o acţiune de împădurire, moare strivit între lama unui TAF şi un copac. Se afla pe capota utilajului, iar şoferul a pierdut controlul volanului, pe un drum abrupt, din cauza unei defecţiuni la direcţie. Victima era fratele unei jucătoare de baschet din Alba Iulia.

Accident cumplit în Lupșa: Un tânăr de 22 de ani din Alba Iulia a decedat după ce a fost strivit de un TAF pe un drum forestier

19. DN1, ieşirea din Aiud spre Miraslău, 26 ianuarie, după-amiaza. Şoferul de 75 de ani al unui Matiz derapează într-o curbă şi loveşte frontal un autoturism pe contrasens. Conducătorul auto şi o femeie de 49 de ani, pasageră pe locul din dreapta, ambii din Aiud au decedat. În accident au fost rănite şi două fete, de 10 ani, respectiv 11 ani, din Turda.

Accident grav la ieșire din Aiud spre Mirăslău: Două persoane aflate într-un Matiz au decedat, iar două fetițe au suferit fracturi

20. DJ 107 la ieșire din Jidvei spre Târnăveni, 17 ianuarie, ora 7.55. O femeie de 30 de ani din comuna Cetatea de Baltă pierde controlul volanului într-o curbă la stânga şi se izbeşte lateral de un camion. Fiica ei, în vârstă de 7 ani, care se afla pe locul din faţă, a murit pe loc.

Grav accident de circulație la ieșire din localitatea Jidvei. O fetiță de 7 ani, pasageră într-un Audi, a decedatDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

BLAJ

Tânăr din Alba, amendat cu 2000 de lei pentru că nu a respectat carantina după ce a venit din Germania. Alte sancțiuni în județ

Publicat

Un tânăr de 19 ani din comuna Cetatea de Baltă s-a ales cu amendă în valoare de 2.000 de lei pentru că nu a respectat măsura carantinării la întoarcerea din Germania.

În ultimele 24 de ore, în județul Alba au fost sancționate în total 155 de persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală și alte șase care au circulat fără să respecte restricțiile.

Potrivit IPJ Alba, polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Jidvei l-au depistat pe un tânăr, de 19 de ani, din comuna Cetatea de Baltă, care nu au respectat măsura carantinării și a părăsit locația unde ar fi trebuit să se afle pentru următoarele două săptămâni, ca urmare a faptului că s-a întors din Germania.

Tânărul a fost sancționat contravențional, cu amendă în valoare de 2.000 de lei, conform prevederilor art. 65 din Legea 55/2020.

Inspectoratul de Poliție Județean Alba a continuat activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr 55 din 2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Sub coordonarea Instituției Prefectului, au continuat, în sistem integrat, acțiunile de verificare cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, în scopul prevenirii răspândirii virusului Covid 19.

În ultimele 24 de ore, la activitățile desfășurate au participat 256 de polițiști și polițiști locali, alături de jandarmi, lucrători din alte instituții cu atribuții în domeniul verificări modului de respectare a normelor de prevenire a răspândirii noului coronavirus.

Au fost controlate 91 de societăți comerciale/ persoane fizice autorizate și 102 de mijloace de transport, din care 43 de mijloace de transport în comun.

Au fost legitimate 2.050 de persoane și au fost făcute verificări la 73 de  obiective de interes precum restaurante, fastfood-uri,  hoteluri, pensiuni, cabane și alte spații de cazare.

Echipele de control au depistat și sancționat 155 de persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală, o persoană care nu au respectat măsurile privind carantinarea și 6 care nu au respectat restricțiile de deplasare.

”Obiectivul acțiunilor desfășurate nu este aplicarea de sancţiuni, ci acela de a-i determina pe toți cetățenii să conștientizeze necesitatea respectării normelor sanitare pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu Covid 19.

Recomandăm tuturor cetățenilor să păstreze distanțarea fizică, să poarte mască și să nu se expună la riscuri”, transmite IPJ Alba.

foto: arhivă

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

LIVE VIDEO: Depunerea jurământului de către prefectul de Alba, Nicolae Albu și subprefecții András Vincze și Viorel Rașcovici

Publicat

Prefectul de Alba, Nicolae Albu și subprefecții András Vincze și Viorel Rașcovici depun jurământul joi, începând cu ora 13:30, în cadrul unei videoconferințe desfășurată la nivel național. 

Joi, 4 martie, începând cu ora 13:30, la nivel național se vor desfășura, în sistem de videoconferință, ceremoniile de depunere a jurămintelor de către prefecți și subprefecți.

La eveniment vor participa prefecții și subprefecții în funcție la această dată, precum și prefecții și subprefecții care urmează să depună jurământul.

Ceremonia de depunere a jurământului de către prefectul Nicolae Albu, respectiv subprefecții András Vincze și Viorel Rașcovici are un caracter restrâns, cu prezență fizică limitată, pentru a respecta normele și măsurile sanitare în vigoare.

Evenimentul este transmis live pe pagina de Facebook a instituției.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

4.271 cazuri COVID confirmate în România în ultimele 24 de ore. 98 decese noi, 1.070 pacienți la ATI. Date oficiale, 4 martie

Publicat

Au fost raportate 4.271  noi cazuri de COVID-19, în ultimele 24 de ore, la nivel național, potrivit datelor transmise joi, 4 martie, de Grupul de Comunicare Strategică.

Sunt 98 decese noi. 1.070 pacienți sunt la ATI.

Citește și ALBA: 85 de cazuri COVID înregistrate în ultimele 24 de ore. Incidența în localități din județ la 14 zile

Grupul de Comunicare Strategică:

”Până astăzi, 4 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 816.589 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

749.673 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 4.271 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Până astăzi, 20.684 persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În intervalul 03.03.2021 (10:00) – 04.03.2021 (10:00) au fost raportate 98 de decese (58 bărbați și 40 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Argeș, Arad, Bacău, Brăila, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brașov, Buzău, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Hunedoara, Ialomița, Iași, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Olt, Prahova, Satu Mare, Sălaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Vaslui, Vâlcea, Vrancea, Ilfov și București.

Dintre acestea, 1 deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 20-29 de ani, 2 decese la categoria de vârstă 30-39 ani, 6 decese la categoria de vârstă 40-49 ani, 12 decese la categoria de vârstă 50-59 ani, 22 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 33 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 22 decese la categoria de peste 80 de ani.

94 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, iar 4 pacienți decedați nu au prezentat comorbidități.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 9.035. Dintre acestea, 1.070 sunt internate la ATI.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 6.105.686 de teste RT-PCR și 334.027 de teste rapide antigenice. În ultimele 24 de ore au fost efectuate 26.410 teste RT-PCR (16.885 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 9.525 la cerere) și 9.539 de teste rapide antigenice.

Pe teritoriul României, 44.712 persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 13.011 persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 50.327 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 120 de persoane.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 3.667 de apeluri la numărul unic de urgență 112 și 589 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetățenilor.

Ca urmare a încălcării prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, polițiștii și jandarmii au aplicat, în ziua de 3 martie, 5.389 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 980.985 de lei.

De asemenea, prin structurile abilitate ale Poliției, a fost întocmit, ieri, un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută și pedepsită de art. 352 Cod Penal”.

Situația cazurilor noi pe județe / top incidență COVID – 4 martie:

Județ/populație/cazuri noi/incidența COVID:

Timiș – 40366 – 372 – 5,35

Cluj – 41053 – 190 – 3,4

Brașov – 32830 – 200 – 3,14

Ilfov – 31945 – 138 – 3,07

Maramureș – 17324 – 105 – 3,01

Mun. București – 1E+05 – 643 – 2,79

Hunedoara – 16112 – 90 – 2,59

Alba – 15817 – 82 – 2,31 (85 cazuri noi, potrivit DSP Alba)

Sălaj – 8231 – 62 – 2,3

Satu Mare – 10119 – 73 – 2,08

Gorj – 7158 – 75 – 2,06

Sibiu – 20364 – 80 – 1,89

Constanța – 32669 – 158 – 1,85

Arad – 17623 – 89 – 1,78

Dolj – 20001 – 153 – 1,76

Vâlcea – 12132 – 61 – 1,63

Giurgiu – 7998 – 41 – 1,6

Dâmbovița – 18103 – 74 – 1,51

Bihor – 21704 – 119 – 1,4

Bacău – 20651 – 101 – 1,38

Galați – 20700 – 83 – 1,37

Iași – 34098 – 113 – 1,32

Teleorman – 10058 – 54 – 1,31

Neamț – 14277 – 110 – 1,3

Botoșani – 11147 – 42 – 1,26

Bistrița – Năsăud – 8938 – 30 – 1,13

Mehedinți – 6165 – 29 – 1,13

Suceava – 21261 – 60 – 1,12

Ialomița – 8348 – 36 – 1,11

Caraș – Severin – 8445 – 41 – 1,06

Vaslui – 13196 – 73 – 1,05

Mureș – 18137 – 55 – 0,95

Argeș – 21375 – 84 – 0,94

Covasna – 6025 – 17 – 0,93

Brăila – 9937 – 44 – 0,92

Olt – 11531 – 72 – 0,9

Tulcea – 6509 – 28 – 0,87

Vrancea – 8386 – 42 – 0,84

Călărași – 7713 – 26 – 0,78

Prahova – 27511 – 62 – 0,76

Harghita – 6317 – 17 – 0,75

Buzău – 9662 – 31 – 0,71

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 832 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Județ / cazuri reconfirmate pozitiv

Municipiul Bucureşti – 108

Constanţa – 69

Timiş – 41

Iaşi – 36

Cluj – 33

Dâmboviţa – 31

Bihor – 29

Galaţi – 28

Gorj – 27

Satu Mare – 25

Alba – 24

Neamţ – 24

Vâlcea – 24

Braşov – 23

Ilfov – 23

Suceava – 21

Arad – 20

Bacău – 20

Hunedoara – 20

Argeş – 19

Mureş – 14

Olt – 14

Teleorman – 14

Prahova – 13

Sălaj – 13

Sibiu – 12

Buzău – 11

Dolj – 11

Vrancea – 10

Botoşani – 8

Maramureş – 8

Bistriţa – Năsăud – 7

Călăraşi – 7

Brăila – 6

Giurgiu – 6

Harghita – 6

Ialomiţa – 6

Covasna – 5

Mehedinţi – 5

Caraş – Severin – 4

Vaslui – 4

Tulcea – 3

sursă: Grupul de Comunicare Strategică

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Comunicat de presă: Din datoria către STP, de aproape 1 milion de euro, Primăria a plătit doar 10%

Publicat

Viteza cu care Gabriel Pleșa amestecă dezinformarea, minciuna, abuzurile, discriminarea și nerespectarea legii este năucitoare. Este imposibil să nu-i răspunzi cu aceeași monedă acestui om, care anunță că a plătit 10% din datoriile către STP  – ca și când ar fi dat banii pentru un an de zile, în avans. În timp ce angajații noștri sunt insultați și  batjocoriți fără salarii, prin atitudinea discreționară a domnului Pleșa care plătește când și cum vrea, în așteptarea falimentului STP. Ne întrebăm dacă, nu cumva, orbit de război, Pleșa mai vede câte victime nevinovate rămân în urma ambițiilor sale și ale intereselor de grup pe care le reprezintă.

Oferim opiniei publice încă o dovadă de speță joasă, prin care Livio Dario, un operator care nici nu s-a apropiat de licitația câștigată de STP, își asociază interesul cu persoana primarului, prin lașitatea unei oferte fără valoare și imaginară, băgată pe sub ușă. O propunere cu care Pleșa încearcă, obsesiv, să convingă pe unii consilierii locali că Alba Iulia trebuie să renunțe la AIDA TL și la cel mai bine supravegheat și funcțional sistem de transport zonal din România.

Iată cum stau lucrurile, de fapt, în prezent, în timp ce domnul Pleșa nu respectă nici mandatul Consiliului Local de a semna noul contract, nici locuitorii pentru care STP nu poate susține, încă, gratuitățile:

– 8000 este numărul celor afectați de suspendarea gratuităților la transportul local. De la pensionari, până la elevi ori donatori de sânge și de la veterani de război, până la persoane cu handicap și însoțitorii lor. E rezultatul generat, în mod direct, de primarul Gabriel Pleșa, care a creat și a întreținut, constant, acest război cu, până la urmă, cetățenii.

– Susține că a plătit din facturile restante către STP. Vreți adevărul? Vi-l zic! A plătit, doar 10% din cât are să ne dea. Uită, nu îl interesează sau omite să spună că suntem un operator privat, care are de achitat salarii restante către angajați, furnizorii de combustibil, de piese de schimb, de uleiuri ori consumabile. La care se adaugă impozite către bugetul de stat sau chiar către cel al Municipiului Alba Iulia.

– Așa cum a constatat instanța, primarul REFUZĂ, fără motive obiective, să participe la ședințele AIDA TL în care s-ar putea aproba contribuția municipiului Alba Iulia, la bugetul de transport, conform OG 26/2000, fapt care ar debloca total această situație.

– Întârzie voit semnarea contractului 26/48 din data de 07.01.2021 și propune, din nou, angajarea unui avocat, cu toate că are deja trei contracte la activ, pentru a intra într-o luptă imaginară cu AIDA-TL și STP. Primăria are, deja, un avocat pentru asta. Domnul Bercu a semnat motivarea recursului iar juristul primăriei, același prezent la primul termen, este angajat și disponibil. Acest contract ar merge către cine? Și, mai ales, de ce?

– Se contrazice singur când afirmă că există un contract mai vechi, în vigoare, iar avocatul Bercu, în motivarea recursului, arată clar că noul contract este valid și produce efecte „Hotărârea nr. 2/07.01.2021 și, ca act subsecvent, contractul de delegare a gestiunii nr. 26/48 din data de 07.01.2021, vor produce efecte juridice împotriva UAT Municipiul Alba Iulia începând cu intrarea în vigoare a contractului, adică din 08.01.2021 și în continuare, până la momentul constatării nelegalității HCL nr. 2/07.01.2021. Aceste efecte constau în nașterea unor obligații de plată în sarcina UAT Municipiul Alba Iulia …”.

Nu am ezitări să afirm că întârzie în mod vizibil semnarea contractului cu STP și aprobarea plăților către AIDA-TL. De la învestirea sa ca primar, societatea noastră este în întârzieri de plată și de 3 luni de zile, lucru pe care îl considerăm inacceptabil. Și nu pot omite faptul că ne-a restituit inclusiv facturi aferente vechiului contract. Considerăm că un astfel de comportament reprezintă un semnal de alarmă pentru orice firmă onestă care e interesată să depună oferte la licitațiile publice organizate de către Municipiul Alba Iulia.

STP va fi în măsură să înceteze suspendarea călătoriilor beneficiarilor de gratuitati DOAR după ce salariile angajaților societății vor fi platite ”la zi”, prin virarea banilor pe cardurile bancare ale acestor oameni.

Gabriel Pleșa trebuie să înțeleagă faptul că nu el e Alba Iulia, ci că Alba Iulia este orașul ale cărui interese trebuie să le respecte în baza legii și a obligațiilor contractuale asumate de municipalitate.

Stelian Nicola

Director general STP Alba

Departamentul de Comunicare STP Alba Iulia

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate