Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Tronsonul demolat al Autostrăzii Orăștie-Sibiu, între Cunța și Săliște, ar putea fi reconstruit de CNADNR. Când vor începe lucrările

Publicat

autostrada demolata sibiu orastie Tronsonul de autostradă demolat aflat între Cunța și Săliște ar putea fi reconstruit de CNADNR. Lucrările vor începe în primăvară și astfel se va devansa termenul din august cu două luni, a transmis ministrul Transporturilor, Dan Costescu, la Digi24. Costurile pentru porțiunea de 500 de metri din autostradă se ridică la 5 milioane de euro.

Citește și Ministrul Transporturilor: Circulația pe Autostrada Orăștie – Sibiu, REDESCHISĂ în august – septembrie

Lucrările pentru cei 300 de metri demolați din tronsonul Cunța-Săliște vor începe în primăvară, a spus ministrul Transporturilor.

Aici se analizează posibilitatea de a efectua lucrarea cu forțele proprii, din CNADNR, pentru că am devansa termenul din august cu încă două luni, ceea ce ar fi foarte bine”, a precizat Dan Costescu.

Potrivit ministrului, cei 500 de metri afectați au un deviz de 5 milioane de euro. Totodată, acesta a adăugat că va fi analizat tot tronsonul Cunța-Săliște, pentru a se evita situația întâlnită în zona demolată.

Citește și Autostrada Orăştie-Sibiu era crăpată înainte de inaugurarea din 2014, între Cunţa şi Sălişte, iar CNADNR ştia. Date din raportul ministerului

Legat de constructorul italian, Dan Costescu a spus că a solicitat o audiență. „Trebuie să rezolve problemele cu Compania, nu neapărat cu Ministerul”, a spus el, precizând că reprezentanții Salini Impregilo vor fi primiți și în audiență la nivel de ministru, dacă vor cere o audiență.

Ministrul Transporturilor a adăugat că nu a fost executată scrisoarea de garanție a constructorului italian. „Sunt două părți ale banilor garantați: 60 de milioane garanția de bună execuție și 30 de milioane așa-zișii retention money. Trebuie evaluat cu grijă, să știm din care luăm, pentru că de exemplu penalitățile se iau din prima tranșă, pe când lucrările propriu-zise trebuie luate din a doua tranșă. Nu se poate executa 60 de milioane, trebuie luat exact suma. De aceea am așteptat să avem această sumă de cinci milioane, care e destul de recentă, să o actualizăm și debităm exact cu această sumă cea de-a doua tranșă de 30 de milioane”, a precizat Dan Costescu.

În ceea ce privește pretențiile de 120 de milioane de lei ale constructorului, ministrul a spus că „pretențiile lor nu aveau legătură neapărat cu ce s-a întâmplat acolo. Erau probleme mai vechi, pe care le reproșau. 120 nu este suma pe care o vor primi sau pe care au solicitat-o, este o sumă estimată ca maximală admisibilă pe care puteau s-o solicite ei. În funcție de arbitraj, suma va fi redusă destul de mult”.

Dan Costescu a explicat, în legătură cu suspiciunile referitoare la calitatea materialelor folosite și a lucrărilor la alt lot din autostradă, că „nu s-au risipit îndoielile, dar sunt în curs de risipire odată cu expertiza care se va desfășura pe restul tronsonului”.

sursa: digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. PARAPARAUMU

    duminică, 13.03.2016 at 09:57

    PENTRU DUMNEZEU,DAR NU AVEM NEVOIE DE ==AR PUTEA==APUCATI-VA ODATA DE LUCRU,NU AVEM NEVOIE DE VORBE,SUNTEM SATUI CHIAR HALUCINATI DE ATITEA VORBE,PRACTIC SA VA VEDEM LA LUCRU ODATA.chiar toate articolele sunt praf in ochi nostri in ac. perioada de iceput de an electoral====LA TREABA CU VOI CA AVETI SALARII CIT 15 DIN NOI!!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax