Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Vârsta la care oamenii devin de fapt adulţi. Concluziile unui studiu

Publicat

familie parinti copii

În majoritatea țărilor din lume, vârsta la care o persoană este considerată adultă este de 18 ani. Însă cercetători britanici citați de BBC susţin că oamenii nu devin pe deplin „adulți” până la vârsta de 30 de ani.

Oamenii de știință care studiază creierul și sistemul nervos spun că vârsta la care oamenii devin adulți este diferită de la om la om.

Cercetările sugerează că persoanele în vârsta de 18 ani încă suferă modificări ale creierului care le pot afecta comportamentul și care îi fac mai predispuși la a dezvolta anumite tulburări de sănătate mintală.

Profesorul Peter Jones, de la Universitatea Cambridge, a declarat: „Ceea ce spunem cu adevărat este că ideea de a defini momentul în care faci tranziția de la copilărie la maturitate pare din ce în ce mai absurdă. Este o tranziție mult mai nuanțată care are loc în decurs de trei decenii”.

Când ajungi la vârsta de 18 ani, poți să votezi, să cumperi alcool, să iei un credit ipotecar și să fii tratat ca adult dacă ai probleme cu poliția.

În ciuda acestui fapt, profesorul Jones crede că judecătorii cu experiență recunosc diferența dintre un inculpat în vârstă de 19 ani și un infractor înrăit la vârsta de 30 de ani.

sursa: hotnews.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax