Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

VIDEO: FILMARE AERIANĂ a viaductului care a întârziat deschiderea AUTOSTRĂZII între Cunţa şi Sălişte, cu un an şi jumătate

Publicat

YouTube video

viaduct aciliu filmare aeriana autostrada orastie sibiu Alba24 vă prezintă imagini aeriene ale viaductului de la Aciliu de pe Autostrada Orăştie – Sibiu, aflat în zona cu probleme de alunecări de teren care a încurcat planurile constructorilor şi a atras atenţia şoferilor. Tronsonul de 22 de kilometri dintre Cunţa (judeţul Alba) şi Sălilşte (judeţul Sibiu) a fost deschis pe 14 noiembrie, cu o întârziere de un an şi jumătate.

În filmul realizat de Centru de Imagine se poate vedea în detaliu atât starea asfaltului şi amploarea construcţiei, cât şi crăpăturile din solul terenului instabil de la Aciliu.

Reamintim că de vineri după-amiaza, şoferii au acces liber pe Autostrada Orăştie-Sibiu şi pe distanţa dintre Cunţa (judeţul Alba) şi Sălişte (judeţul Sibiu). Construcţia autostrăzii a fost începută în perioada în care premier era Emil Boc şi a fost terminată acum, în vremea lui Ponta, dar cu o întârziere de un an şi jumătate faţă de planul iniţial.

Citeşte şi FOTO – VIDEO: S-a DESCHIS circulaţia pe AUTOSTRADĂ între Cunţa şi Sălişte. Ponta a testat asfaltul cu autocarul

Deschiderea circulaţiei nu a fost marcată de vreun eveniment special de inaugurare, cu tăiere de panglică. Ministrul Transporturilor, Ioan Rus şi şeful CNADNR, Narcis Neaga, au venit, în jurul amiezii, în zonă şi au verificat traseul împreună cu constructorii. După ora 13.00, pe autostradă a ajuns şi premierul Victor Ponta, însă nu a stat la prea multe discuţii şi a urcat într-un autobuz cu care a făcut un tur pe asfaltul nou.

Întrebat adcă şoferii pot circula în siguranţă pe Autostrada Sibiu – Orăştie, chiar dacă vor mai fi alunecări de teren, ministrul Transporturilor a spus: „Da. Specialiştii spun că corpul autostrăzii nu va fi afectat de aceste lucruri. Zonele sensibile vor fi monitorizate 24 din 24 de ore. Vor fi utilaje în cazul în care este nevoie să se intervină, astfel încât pe cei 126 de km de autostradă, azi (vineri-n.r) de la Sibiu la Deva se poate cirula în siguranţă”.

După inaugurarea tronsonului se poate circula pe AUTOSTRADĂ de la DEVA până la SIBIU pe o distanță de 126 de km.

Totuşi, în perioada următoare ar mai putea fi unele restricţii, având în vedere inaugurarea “forţată”, înainte de alegerile de duminică. Mai sunt de executat unele lucrări, până în vara anului viitor.

Este vorba despre defrișări și excavații în zona nodului de la Apoldu de Jos, rigole, stabilizare a solului, taluzări ale dealurilor din zona viaductului de la Aciliu şi spații de servicii în apropiere de Miercurea Băi.

Deschiderea autostrăzii pe lotul trei a fost amânată cu un an şi jumătate după ce au fost descoperite problemele de alunecări ale terenului pe şase kilometri în zona Aciliu. După negocieri între constructor şi CNADNR, s-a renunţat la ideea unui tunel şi s-a ales cea de excavare a dealurilor cu teren instabil.

Contractul cu cei de la Impregilo a fost semnat în mai 2011 pentru o valoare de aproape 605 milioane de lei, fără TVA, în vederea realizării în 120 de zile a proiectului tehnic și, în alte 548 de zile, a lucrărilor necesare.

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax