Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

ZF: Holzindustrie Schweighofer angajează alte 100 de persoane până la sfârșitul anului. Cerere crescută pe piața asiatică pentru produsele companiei

Publicat

Compania austriacă „Schweighofer”, deținătoarea grupului „Holzindustrie” intenționează să își mărească numărul de salariați, până la sfârșitul anului. Astfel, în următoarele luni, pe întreg grupul, vor fi angajate alte 100 de persoane. „Schweighofer” deține o fabrică și în municipiul Sebeș, iar recrutările se bazează pe cererea în creş­tere pentru produsele companiei pe piaţa asiatică, în special în Japonia, unde este exportată o bună parte din pro­duc­ţie.

Milionarul austriac Gerald Schweighofer, care de­ţine pe piaţa locală o afacere de peste 400 milioane de euro în pre­lucrarea lemnului, a ajuns în România la 2.300 de angajaţi, după ce a recrutat 200 de oameni, de la începutul anului. Potrivit reprezentanților companiei, până la sfârșitul anului vor fi angajate 100 de persoane la nivelul întregului grup.

„Pentru acest an ne aşteptăm la o ci­fră de afaceri mai mare decât cea rea­li­za­tă în anul precedent”, a declarat Emil Pop, director general al Holzindustrie Schwei­g­hofer. Cea mai mare firmă a gru­pu­lui, Holz­in­dustrie, a realizat anul tre­cut afaceri de 375 milioane euro şi un profit net de 74 milioane euro, în timp ce rulajul fabricilor din Siret şi Comăneşti, înre­gistrate pe alte firme, s-a ridicat la circa 40 milioane euro.

În afară de Sebeș, compania care are ca obiect de activitate tăierea și rindeluirea lemnului, producția de cherestea, dulapi, grinzi dar și lambriuri, podele, tavane și peleți, deține alte trei fabrici în Rădăuți, Siret și Rădăuți.

Sursa ZF.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax