Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: Artistul Marius Mihalache și câțiva actori din filmul „Noi cei din linia întâi” au încheiat ”Alba Iulia Music&Film Festival”

Publicat

YouTube video

După ce a adus albaiulienilor patru zile de distracție, muzică și filme în aer liber, cea de-a doua ediție a Alba Iulia Music&Film Festival s-a încheiat duminică seara în aplauzele miilor de oameni prezenți în Piața Ceății. Marius Mihalache alături de Band Electroswing Project, Ion Besoiu, Mircea Albulescu, Bogdan Stanoevici și George Alexandru, actorii din celebrul film „Noi cei din linia întâi” au fost prezenți în la ultima seară de festival.

 

Alba Iulia Music&Film Festival a pus punct duminică seara, într-o atmosferă de sărbătoare. Peste 2.000 de spectatori au asistat, în ultima seară de festival, la concertul excepțional oferit de Marius Mihalache. Și de această dată, marele artist a reușit să demonstreze că un instrument tradițional, în cazul său țambalul, poate să ofere ascultătorilor sunete din cele mai pretențioase ramuri ale muzici, jazz sau chiar muzică clasică.

Concertele sale în Italia, Germania, Belgia, Olanda, Spania, Turcia, precum și numeroasele apariții în concerte live, la televiziune și radio în țară, l-au transformat într-un virtuos al unei noi formule de etno-pop-rock o combinație de țambal, percuțoe și chitară bass.

După terminarea concertului, marii actori Ion Besoiu, Mircea Albulescu, Bogdan Stanoevici și George Alexandru au urcat pe scenă pentru a oferi spectatorilor câteva detalii despre ceea ce s-a întâmplat în spatele camerelor atunci când au filmat pelicula „Noi cei din linia întâi” regizată de Sergiu Nicolaescu. Filmul urmărește transformarea unor oameni normali care devin eroi autentici în situații aparent imposibile, pe urmele momentelor dramatice prin care au trecut batalioanele Armatei României în ultimele faze ale celui de-al Doilea Război Mondial.„Faptul că s-a spus despre această peliculă că pare un film american este pentru mine un adevărat compliment. Cu acest film am fost selecționat la festivalul din Los Angeles”, spunea Sergiu Nicolaescu.

În același timp, curtea de la Palatul Principilor găzduia aproximativ 600 de oameni veniți să urmărească un documentar de o frumuseţe compleșitoate, „Samsara”, filmul care reușește, doar prin imagini, să îți schimbe viziunea despre lume. În religiile asiatice cum ar fi hinduism, budism, taoism, samsāra înseamnă „curgere continuă”, ciclul neîntrerupt al reîncarnărilor din care omul trebuie să încerce să iasă. Într-un sens mai larg, samsāra se referă la suferințele de zi cu zi, la grijile cotidiene, e „lumescul” care ne acaparează viețile. Ambiția regizorului Ron Fricke pare a fi de a cuprinde ambele sensuri. El a filmat în 25 de țări și ulterior a muncit patru ani la producția acestui documentar de o frumusețe copleșitoare, tentativă impresionantă de a înțelege sensurile acestei lumi și experiența miraculoasă a faptului de a trăi. În anul 2012, „Samsara” fost cel mai vizionat documentar pe marile ecrane din Statele Unite.

Alba Iulia Music & Film Festival a fost organizat de Asociația pentru Promovarea Filmului Românesc, alături de Primăria Municipiului Alba Iulia. Prima ediție a festivalului a avut loc între 27 și 30 septembrie 2012, când s-a înregistrat un număr de peste 7.600 de spectatori.

Singurul festival de acest gen din România, Alba Iulia Music & Film Festival propune o combinaţie unică între filme care vorbesc despre muzică sau muzicieni şi posibilitatea de a vedea live solişti sau trupe care se regăsesc pe coloana sonoră a unui film din program, într-un mix cât mai divers de genuri.

 

YouTube video

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax