Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Amenzi de 8.000 de lei pentru comercianţii de pâine din Alba, de la Protecţia Consumatorilor. Vezi ce nereguli au fost constatate

Publicat

Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Alba (CJPC) a aplicat amenzi de 8.000 de lei, comercianţilor de pâine, în urma unui control desfăşurat în perioada 26 august – 6 septembrie. Au fost descoperite o serie de nereguli la 26 de operatori economici. CJPC Alba a desfăşurat acţiuni de control pentru verificarea respectării prevederilor legale privind modul de comercializare, etichetare, prezentare şi publicitate a pâinii şi produselor de panificatie.

Potrivit datelor transmise de CJPC Alba, au fost verificaţi 26 operatori economici, iar 18 firme au fost găsite cu abateri de la prevederile legii. Au fost aplicate trei amenzi contravenţionale în valoare de 8.000 lei şi 15 avertismente.

De asemenea, s-au dispus măsuri de oprire temporară de la comercializare pentru 140 kg pâine şi produse de panificaţie în valoare de 446,4 lei şi oprire definitivă de la comercializare a cantităţii de 8,6 kg pâine şi produse de panificaţie cu 74,1 lei.

La opt operatori economici nu s-au identificat abateri de la prevederile legale.

Deficienţele constatate de inspectorii CJPC Alba au fost următoarele:

– abateri privind încadrarea în data durabilităţii minimale declarată de producători (trei firme);

– abateri privind încadrarea în cantitatea netă declarată (două firme);

– abateri privind denumirea furnizorului de pâine, denumirea produselor livrate şi preţul de vânzare cu amănuntul al acestora, exprimat în lei/ kg şi lei/ bucată (trei firme);

– abateri privind lipsa elementelor de identificare – caracterizare a produselor (cinci firme);

– abateri privind comercializarea produselor sub formă de vrac -nu aveau înscrise denumirea produselor, data durabilităţii minimale sau data limita de consum şi ingredientele (două firme);

– alte abateri – lipsa CUI, denumire firmă, infocons – 3 firme.

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor a aplicat, în mai multe judeţe ale ţării, amenzi de peste 1,3 milioane de lei comercianţilor de pâine.

Au fost verificaţi 947 operatori economici şi controlate peste 70 tone de pâine şi produse de panificaţie, dintre care 28,6 tone nu se încadrau în prevederile legale în vigoare.

La nivel naţional au fost retrase de la comercializare aproximativ 900 de kilograme de pâine şi produse de panificaţie, iar 24 de tone din aceste produse, în valoare de 59.000 de lei, au fost oprite temporar de la comercializare până la intrarea în legalitate.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. contra

    vineri, 20.09.2013 at 11:21

    Ar trebui sa dati publicitatii si numele firmelor sanctionate, sigur alea care trebuie nu se afla printre ele. Sunt brutarii in Alba care nu dau nici un bon fiscal si nici nu au redus pretul la paine conform legii.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax