Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Patru şoferi din Alba, cu dosare penale din cauza alcoolului la volan. Trei dintre ei au fost implicaţi în accidente rutiere

Publicat

Sâmbătă și duminică, polițiștii din Alba au întocmit dosare penale față de patru conducători auto pentru „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană având în sânge o îmbibație alcoolică peste limita legală”. Trei dintre şoferi au fost implicaţi în accidente rutiere.

Sâmbătă, un bărbat din Aiud, care conducea o motocicleată a fost oprit de polițiștii rutieri pentru control, la intersecția străzii Avram Iancu cu strada Cuza Vodă din municipiu. Întrucât B. G., de 64 de ani, emana miros de alcool a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind de 0,61 mg/litru alcool pur în aerul expirat. Conducătorul motocicletei a fost condus de polițiști la Spitalul Municipal Aiud, unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Tot sâmbătă, în jurul orei 20.50, polițiștii rutieri din cadrul Poliției orașului Ocna Mureș au depistat într-un șanț un autoturism avariat ușor în urma unui eveniment rutier. În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constat că, în momentul producerii evenimentului rutier, autoturismul a fost condus de către C. D., de 53 de ani, din Ocna Mureș. În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de 0,96 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul Municipal Aiud, unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Un alt bărbat din Lopadea Nouă, G.P. de 39 ani, a pierdut controlul autovehiculului, sâmbătă seara şi a intrat în coliziune cu autoturismul aparținând lui K.A. din aceeași localitate. Întrucât G.P. emana miros de alcool a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,12 mg/litru alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus de polițiști la Spitalul Municipal Aiud, unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Sâmbătă noaptea spre duminică, în jurul orei 00.10, R.M.I. de 25 ani, din comuna Poșaga, județul Alba, în timp ce conducea autoturismul pe strada Tudor Vladimirescu din municipiul Aiud a pierdut controlul autovehiculul și a intrat în coliziune cu imobilul cu nr. 28. Deoarece conducătorul autoturismului emana miros de alcool a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând un test de respirație de 0,62 mg/litru alcool pur în aerul expirat. Conducătorul autoturismului a fost condus de polițiști la Spitalul Municipal Aiud, unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Față de toţi cei patru conducători auto polițiștii au întocmit dosare penale în care sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană având in sânge o îmbibație alcoolică peste limita legală”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax