Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Finanţare de 4,6 milioane lei pentru modernizarea sediului Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă din Alba Iulia

Publicat

Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă din Alba Iulia va intra în lucrări de reabilitare și modernizare. Clădirea în care funcționează această școală este construită din 1976 și are o suprafață construită de 603,45 mp. Finanțarea acestor lucrări se va face prin Programul Operațional Regional, Axa Prioritară 3. Cererea de finanțare a fost depusă în 2009, fiind declarată eligibilă şi a intrat ulterior în faza de așteptare din lipsa de resurse financiare.

În vederea asigurării în condiții corespunzătoare a procesului instructiv-educativ și de recuperare a copiilor cu nevoi speciale și pentru ca imobilul Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Alba Iulia să corespundă activităților specifice învățământului special, a apărut necesitatea elaborării unei documentații de avizare a lucrărilor de intervenții, se arată în documentaţia de specialitate prezentată consilierilor judeţeni în şedinţa din decembrie.

Lucrările de modernizare și reabilitare care se vor efectua asupra acestei clădiri sunt de reabilitare termică, construirea acoperișului șarpantă, a unui lift exterior, alipit construcției școlii și a unei rampe de acces, având în vedere faptul că în această școală sunt educați copii cu nevoi speciale. De asemenea, se vor reabilita instalațiile interioare (sanitare, termice și electrice) şi va fi amenajată curtea.

Clădirea are subsol, parter şi trei etaje şi o suprafaţă desfăşurată de 2.413,8 mp.

În urma închiderii proiectelor depuse în cadrul axei de finanţare au rezultat economii, motiv pentru care ADR Centru solicită Consiliului Județean Alba actualizarea documentației în vederea finanțării. Documentația de avizare a lucrărilor de intervenții este mai veche de doi ani, astfel că în prezent este necesară actualizarea ei.

Proiectul depus la ADR Centru pentru finanţarea lucrărilor este în valoare de 4.683.505 lei (inclusiv TVA).

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax