Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Amenzi de peste 300.000 de lei aplicate de polițiștii din Alba în perioada sărbătorilor de iarnă. Doar două accidente grave pe şoselele din judeţ

Publicat

politie

În perioada Crăciunului şi a Anului Nou în judeţul Alba nu au fost înregistrate fapte grave comise cu violenţă şi nici accidente rutiere în urma cărora vreo persoană să îşi piardă viaţa. Cu toate acestea, au fost înregistrate 47 de infracțiuni și aplicate 1.242 de sancțiuni în valoare de peste 300.000 de lei.

În perioada 25 decembrie 2013 – 6 ianuarie 2014, poliţiştii au fost la datorie pentru a asigura un climat de ordine şi linişte publică şi au intervenit de fiecare dată cu promptitudine în cazul producerii vreunui eveniment.

În această perioadă au fost constatate un număr de 47 infracţiuni, din care 27 în flagrant.

Din cele 47 de infracțiuni, 16 au fost de natură judiciară, 4 de natură economico – financiară, 9 la Legea 126/1995 privind regimul materiilor explozive, 16 la regimul circulaţiei rutiere, iar două au fost la alte acte normative.

În această perioadă au fost aplicate 1.242 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 301.075 lei, din care 135 la privind ordinea şi liniştea publică şi 993 la privind circulaţia pe drumurile publice, restul fiind aplicate pentru încălcări ale normelor prevăzute de alte acte normative. Totodată, în cadrul acţiunilor de combatere a încălcărilor prevederilor legale privind deţinerea şi comercializarea materialelor pirotehnice, au fost confiscate 13.212 astfel de articole.

Pentru prevenirea accidentelor de circulaţie au fost angrenaţi 135 de poliţişti care au sancţionat contravenţional 993 de încălcări ale legislaţiei privind circulaţia pe drumurile publice şi au reţinut 39 de permise de conducere.

Valoare sancţiunilor aplicate pentru abaterile de la normele rutiere este de 154.814 lei.

În perioada Crăciunului şi Anului Nou au fost înregistrate doar două accidente grave de circulaţie în urma cărora două persoane au suferit leziuni corporale grave.

Citeşte şi Tragediile de pe şoselele din Alba din 2013: 146 de accidente grave. Până la mijlocul lunii decembrie, 27 de oameni şi-au pierdut viaţa

Pentru menţinerea climatului de siguranţă publică s-a asigurat intervenţia la 359 de evenimente precum şi la toate manifestările publice prilejuite de sărbătorirea Crăciunului şi Anului Nou.

În toată această perioadă nu au fost înregistrate fapte deosebite de tulburare a ordinii şi liniştii publice şi nici infracţiuni grave, comise cu violenţă.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. ion

    marți, 07.01.2014 at 08:03

    astia nu e politisti,e perceptori strang, bani pentru ali baba alias poanta si cei 40 de hoti……romani imbecili…

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax