Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ministrul Dan Şova a promis racordarea oraşului Cugir la autostrada Orăştie-Sibiu

Publicat

Deputatul PNL de Alba, Dan Coriolan Simedru a anunţat vineri în cadrul unei conferinţe de presă că a primit promisiunea din partea noului ministru al Transporturilor, Dan Şova că oraşul Cugir va fi racordat la autostrada Orăştie-Sibiu. Potrivit lui Simedru, racordarea se va face numai după finalizarea autostrăzii. În următorii doi ani, în judeţul Alba vor fi derulate şi cele mai mari investiţii în domeniul transporturilor. 

Simedru a spus că a renunţat la activitatea în cadrul comisiei de administraţie publică locală din Camera Deputaţilor şi a ales să facă parte din cea de transporturi, motiv pentru care marţi, în cadrul audierilor miniştrilor în comisiile de specialitate, l-a întrebat pe Şova dacă îşi mai menţine disponibilitatea pentru racordarea oraşului Cugir la autostradă. Potrivit deputatului PNL de Alba, Şova a fost destul de evaziv în a oferi informaţii şi s-a limitat la a spune că s-a luat în discuţie, la nivelul CNADNR, posibilitatea de a se face un proiect nou pentru ieşirile la autostradă spre Cugir şi a promis că o singură cale de intrare – ieşire va fi.

„Este prima dată când, într-un cadru oficial, în faţa parlamentarilor, un ministru al Transporturilor îşi asumă execuţia racordării Cugirului la autostradă. Domnul ministru Şova şi-a asumat această racordare. A făcut precizarea că se va întâmpla după ce va fi finalizată autostrada şi că nu va fi din fondurile europene, ci din bugetul ministerului”, a declarat deputatul PNL.

În cadrul conferinţei de presă, Simedru a menţionat că în următorii doi ani în judeţul Alba vor fi derulate cele mai mari investiţii în domeniul transporturilor, prin construcţia autostrăzilor Sebeş – Turda şi pe ruta Arad – Bucureşti, precum şi modernizarea căii ferate, cu noile linii pentru trenuri de mare viteză.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax