Administrație
Peste 320.000 de cărți funciare înregistrate în Alba. Județul, pe primul loc în Transilvania și pe șase la nivel național
O.C.P.I. Alba a înregistrat un număr de 321.579 cărți funciare, județul nostru situându-se pe locul șase într-un clasament la nivel de țară și pe locul întâi în Transilvania, a transmisvineri Instituția Prefectului Alba.
Statistica cuprinde date din 2015, de la intrarea în vigoare a legii, până astăzi.
Prefectului Nicolae Albu a convocat la o întâlnire de lucru pe directorul OCPI Alba, Cornelia Țăran-Baba, care a prezentat situația privind desfășurarea Programul Naţional de Cadastru şi Carte Funciară, în județul Alba.
Programul Naţional de Cadastru şi Carte Funciară a fost aprobat și este gestionat de Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară.
Obiectivul principal al PNCCF este înregistrarea gratuită a tuturor imobilelor (terenuri, clădiri și apartamente) din România în Sistemul integrat de cadastru și carte funciară.
Programul este finanțat din veniturile proprii ale ANCPI – peste patru miliarde de lei, dar și din fonduri externe obținute prin Programul Operațional Regional, în cuantum de peste 300 de milioane de euro.
De asemenea, în cadrul acestui proiect, o altă sursă de finanțare alternativă poate fi bugetul local al primăriilor.
La nivelul Județului Alba avem comune și orașe/municipii în care s-au desfășurat sau sunt în curs de desfășurare lucrări de înregistrare sistematică atât la nivel de UAT cat și la nivel de sector cadastral.
”Din anul 2015 pană în prezent O.C.P.I. Alba a înregistrat un număr de 321.579 cărți funciare, județul nostru situându-se pe locul 6 într-un clasament la nivel de țară și pe locul 1 în Transilvania, ceea ce denotă profesionalismul și responsabilitatea cu care își fac datoria funcționarii de specialitate”, a spus prefectul Nicolae Albu.
Cadastru în județul Alba: cum au evoluat cifrele în fiecare an
- În anul 2016 au fost deschise un număr de 6617 cărți funciare aferente finanțării 1;
- În anul 2017 au fost deschise 35.092 CF aferente finanțării 1 și 2 sectoare cadastrale precum și pentru UAT Vințu de Jos și Horea;
- În anul 2018 au fost deschise 10.209 CF aferente finanțării 1 și 2;
- În anul 2019 au fost deschise 35.462 CF aferente Finanțărilor 2,3,4;
- În anul 2020 au fost deschise 90.724 CF, aferente UAT Sântimbru, UAT Ciugud, UAT Șpring, UAT Ighiu și sectoare cadastrale (locul I);
- În anul 2021 au fost deschise 82.097 CF, aferente UAT Daia Română, Lunca Mureșului, Rădești și sectoare cadastrale;
- În anul 2022 au fost deschise 21.248 CF, aferente sectoarelor cadastrale, și UAT Lupșa;
- În anul 2023 au fost deschise 19.494 CF, aferente sectoarelor cadastrale si planuri parcelare;
- În anul 2024 au fost deschise 20.636 CF, aferente UAT Mihalț (POR), sectoare cadastrale și planuri parcelare.
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News
Tinu
sâmbătă, 18.05.2024 at 01:12
E tot o jale cu ele carti funciare, a fost si un reportaj la televizor cu example cu rezultatele din judet: parcele mutate, suprapuse si instrainate pe alte persoane, nu vad ce e de lauda aici.
Urmarea este ca sunt pline judecatoriile de dosare de rectificare, si nu ajunge ca oamenii s-au gasit fara terenuri si constructi, ca acuma profitand de haosul facut, mai fac si judecatorii faradelegi si dau trenuri la unu si la altu, fara ca sa se stie.