Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Șapte elevi de la Colegiul Militar Liceal „Mihai Viteazul” din Alba Iulia, calificați la faza națională a olimpiadelor școlare

Publicat

Elevii de la Colegiul Militar Liceal „Mihai Viteazul” din Alba Iulia aduc orașului un nou motiv de mândrie. Recent, câțiva dintre aceștia au reușit să obțină calificări la fazele naționale ale olimpiadelor de sociologie, psihologie, limbă și comunicare și religie, unii dintre aceștia cu nota maximă.

Pasiunea și devotamentul pe care elevii îl au pentru aceste materii i-au făcut să demonstreze că sunt cei mai buni din județ. Premiul I câştigat la faza judeţeană a olimpiadelor aduce calificarea la etapa următoare, cea naţională.

Elevii Colegiului Militar Liceal albaiulian care, prin rezultatele lor, promovează învăţământul de calitate din judeţ sunt:

Sociologie – eleva fruntaș Diana Timiș, din clasa a X-a, profesor Darius Duriga

Psihologie – elevul caporal Alexandru Ghenciu-Tudoraş, profesor Simina Dura

Economie – eleva sergent Amalia Chiorean, profesori Simina Dura și Darius Duriga (a doua oară calificată la faza națională)

Religie – Raluca Borș, clasa a XI-a B (calificată la faza națională cu nota 10) și Mirabela Medvei din clasa a XII-a D

Lectura ca abilitate de viață – eleva plutonier adjutant Paula Comșa și elevul caporal Cosmin Crețu.

De asemenea, elevul Cosmin Crețu a obținut anul acesta și premiul al III-lea pentru creație, la etapa națională a concursului „Ocrotiți de Eminescu”, desfășurată la Blaj, dar şi premiul I pentru creație la concursul de creație literară „Valeriu Bârgău”, ediţia I, concurs organizat de Asociaţia Culturală ″Casina Naţională″ Deva şi Asociaţia Scriitorilor din judeţul Hunedoara- Deva.

„Olimpiada naţională este un certificat de calitate pentru elevi, reflectă faptul că sunt capabili de performanţă ridicată indiferent de disciplina la care participă, trecând peste dificultăţi. Dacă ar trebui să identificăm câteva ingrediente necesare unei astfel de reuşite, acestea ar fi: capacitate de muncă, metode de lucru eficiente şi perseverenţă”, au declarat reprezentanții Colegiului Militar.

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax