Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Șoferii profesioniști ar putea scăpa de taxa specială de 7 eurocenți pe litrul de carburant Vezi declarațiile premierului Victor Ponta

Publicat

Șoferii profesioniști ar putea fi scutiți de plata taxei speciale de 7 eurocenţi pe litrul de carburant, ce va intra în vigoare din aprilie. Aceasta ar putea fi plătită numai de şoferii de rând. Asta dacă dorinţa premierului de a-i scuti pe transportatori de taxă va deveni realitate. Până acum, această intenţie a fost prezentată doar la televizor, fără a fi cunoscută la Ministerul Finanţelor. Astfel, devine evident că taxa nu-şi va mai produce efectele scontate în bugetul de stat, ci că autorităţile vor colecta mai puţin de jumatate din banii estimaţi inițial.

Dupa lungi dispute între Palatele Victoria și Cotroceni cu privire la renuntarea completa la taxa suplimentară de 7 eurocenți pe litrul de carburant, miercuri în ședința de Guvern, premierul Victor Ponta anunța că îi va scuti totuși pe transportatori de plata acestor taxe.

„Vreau să fie clar legat de acciză: o avem în buget, o aplicăm”, a spus Victor Ponta. La ministerul Finanțelor nu se ştia nimic de aceasta decizie bruscă anunţată de Palatul Victoria, iar întâlnirea cu transportatorii nici măcar nu avusese loc. Decizia finală va fi luată săptămâna viitoare, însă transportatorii au obținut de la guvernanți promisiunea fermă că măcar o parte din acciză le va fi restituită.

Dacă estimările iniţiale aratau că vor fi colectate 2,6 miliarde lei, prin amânarea taxei până la 1 aprilie s-au pierdut dintr-un foc 600 de milioane de lei. Iar acum, dacă transportatorilor le va fi returnată taxa printr-un sistem asemănător celui de rambursare TVA, vor dispărea alţi 900 de milioane de lei. Calculele arată că se vor mai colecta mai puţin de jumătate din suma estimată iniţial, iar buni de plată vor tot fi românii de rând.

sursa:realitatea.net

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax