Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

DISTRACȚIA de WEEKEND în ALBA: Film, muzică, spectacol, mișcare și personaje îndrăgite. Ce evenimente sunt în Alba Iulia

Publicat

Sfârșitul de săptămână aduce la Alba Iulia evenimente pentru toate gusturile și toate vârstele.  Vom avea parte de muzică bună, artiști consacrați și spectacole la cea de-a treia ediție e Festivalului Alba Jazz, o să ne putem bucura de cele mai noi apariții în materie de film odată cu deschiderea cinematografului în acest weekend și ne vom întâlni cu cele mai iubite sau controversate personaje din istorie la „Noaptea Muzeelor”.

Dacă încă nu v-ați decis ce faceți în weekend, vă propunem să rămâneți în Alba Iulia, pentru că veți avea o mulțime de evenimente la alegere.

Muzeul Național al Unirii Alba Iulia organizează sâmbătă, 17 mai, a cinceaa ediție a evenimentului „Noaptea Muzeelor. Noaptea în care istoria prinde viață”. Noaptea Muzeelor este un eveniment inițiat de Ministerul Culturii și Comunicării din Franța în anul 2005. La această manifestare, patronată de Consiliul Europei, de UNESCO și de Consiliul Internațional al Muzeelor (CIM), participă peste 3.000 de muzee din Europa. Muzeul din Alba Iulia este unul dintre cele peste 100 de muzee din România care participă la eveniment. În acest an, în „Noaptea Muzeelor” va fi deschisă și Sala Unirii.

 

Din oferta de evenimente anuală a Alba Iuliei, în care intră teatru, film, folk, literatură, folclor, istorie și patrimoniu, jazz-ul a devenit, începând cu anul 2012, un „condiment” esențial. Și asta pentru că 2012 era anul primei ediții a festivalului Alba Jazz. Cea de-a treia ediție a festivalului de JAZZ va avea loc anul acesta în perioada 16–18 mai. Vom avea nume mari și foarte mari care ne vor onora cu prezența. Vorbim, aici, despre unii precum Mircea Tiberian, Carsten Dahl, Jazzapella, Lucian Ban & Mat Maneri, Ozana Barabancea, Stan Zamfirescu și Orchestra de Cameră a județului Alba. Vezi AICI PROGRAMUL evenimentului.

 

Albaiulienii sunt așteptați în weekend la film. Este oficial, cinematograful din Alba Mall se va deschide în această sâmbătă de la ora 10.30 iar primul film este programat să înceapă la ora 11.30. Primul film care va rula va fi 3 D „Rio 2” urmat de „Selfie”, „The Amazing Spider-Man 2”, „The Other Woman”, „Gozilla” 3D și „Neighbours”.

Preţurile biletelor sunt cuprinse între 15 şi 20 de lei în funcție de zile. De luni până joi, la categoria 2D, un bilet va costa 17 lei , iar la categoria 3 D – 19 lei , De vineri și până duminică prețul unui bilet va fi 18 lei la 2 D şi 20 de lei la 3D. Pentru elevi, studenţi şi pensionari, preţurile de luni până joi vor fi la categoria 2 D – 14 lei iar la 3 D – 16 lei, iar în weekend, 16 respectiv 18 lei. Vezi PROGRAMUL FILMELOR.

 

Sâmbătă, de la ora 9.00, în parcarea de la Schit din Alba Iulia se va desfăşura concursul „Mamutul, bicicleta şi busola”. Competiţia constă într-o probă cumulată de ciclism-anduranţă şi orientare turistică realizat pe asfalt şi pe macadam în zona dealului Mamut. Startul se va da din zona Schit, iar traseul va continua prin poligonul militar – Valea Popii – Parcul dendrologic – traseul de biciclete al Primăriei Alba Iulia (zona de agrement), finalizându-se în acelaşi loc, Schit.

 

Istoria, tradiția și lupta din vechea cetate Apulum va fi readusă la viață și în acestă vineri. Reenactorii care formează deja faimoasa Legiunea a XIII-a Gemina, dar și gladiatorii de la Ludus Apulensis, Dacii de la Lupii Apoulonului, de la ora 19.00, pe platforma din fața Porții a IV-a Cetății Alba Carolina, pentru a da o lecție de istorie celor care vor fi prezenți la evenimente. Demonstrații militare, lupte și povești. Asta își propune să aducă Garda Romană anul acesta în spectacolele mult așteptate. La fel ca și anul trecut, soldații vor fi prezenți în Cetatea Alba Carolina pentru a da viață celor mai curajoase personaje din istorie.

 

Și în acest sfârșit de săptămână turiști și albaiulieni sunt invitați vineri seara, de la ora 21.00, la ceremonialul schimbării gărzii cu torțe. Sâmbăta de la ora 21.00, ceremonialul schimbului de gardă cu salve de tun. În cazul acestuia din urmă, tunurile mobile vor fi mutate de fiecare dată într-o altă locaţie a cetăţii, după cum intenţionează organizatorii. Aceste spectacole vor avea caracter de permanenţă în week-end, până la sfârşitul lunii septembrie.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax