Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: 95 de ani de la înființarea Colegiului Național Militar ”Mihai Viteazul” Alba Iulia. Decorarea Drapelului de Luptă și paradă militară

YouTube video

Publicat

DSC_0074 Zi de sărbătoare la Alba Iulia cu ocazia împlinirii a 95 de ani de la înființarea Colegiului Național „Mihai Viteazul”. Profesorii, elevii și chiar absolvenții colegiului au marcat sărbătoarea într-o atmosferă ce a inspirat respect și disciplină. Alături de ei au fost ministrul Apărării Naționale, Mircea Dușa, dar și oficialități ale orașului Alba Iulia. De asemenea, au fost prezenți și absolvenții veterani din Târgu Mureș şi Timișoara. Tot vineri s-a desfăşurat şi evenimentul Decorarea Drapelului de Luptă al colegiului Ordinul Virtutea Militară în Grad de Cavalaer cu însemn pentru pace.

Într-o atmosferă plină de emoții, Colegiul Național „Mihai Viteazul” și-a deschis porțile pentru a sărbători cei 95 de ani de la înființarea acestuia, dar și 35 de ani funcționare la Alba Iulia. Până în prezent, după cum mărturisește colonelul Marcel Domșa, Colegiul Național Militar ”Mihai Viteazul” are ”21 de ani – Târgu – Mureș, 7 ani – Timișoara, 39 ani – Alba Iulia, 67 de ani de funcționare”.

Cu un număr de 6334 de absolvenți, 63 de promoții, peste 350 de dascăli, instructori militari și cadre militare, colegiul a reușit mereu să imprime activității cotidiene seriozitate, rigurozitate, profesionalism, decență, respect, onestitate și astfel că acum se poate vorbi despre o școală cu adevărat europeană.

Evenimentul a început cu intonarea imnului României, a continuat cu Decorarea Drapelului de Luptă de către ministru Apărării Naționale, Mircea Dușa, cu premierea Plutonului de elită și acordarea unui premiu de onoare și s-a încheiat cu imnul colegiului și parada elevilor.

Prezent la eveniment, ministrul Apărării Naționale, Mircea Dușa a dorit să felicite absolvenții veterani, cadrele didactice, absolvenții și elevii colegiului pentru rezultatele obținute de-a lungul timpului și a mai precizat de asemenea că, la nivel de țară, colegiul de la Alba Iulia se află pe primul loc la rezultatele obținute.

YouTube video

YouTube video

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax