Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO-VIDEO: Actrița Oana Pellea a adus la Alba Iulia spiritul tatălui ei, Amza Pellea. Lansare de carte emoționantă în ultima zi a Festivalului de Teatru „Povești”

Publicat

oana pellea Oana Pellea este prezentă în aceste zile la Alba Iulia pentru a participa la Festivalul Internațional de Teatru „Povești”. Publicul a avut ocazia să o vadă în trei ipostaze, atât în calitate de actriță în „Vocea Umană”, cât și în calitate de scriitor și în calitate de fiică a lui Amza Pellea. Oana Pellea a venit duminică dimineața la „Cafeaua cu tâlc” cu două cărți, cea scrisă de ea „Jurnal” și „Să râdem cu Nea Mărin” a lui Amza.

Ajunsă pentru prima dată la Alba Iulia, Oana Pellea a fost primită la lasarea celor două cărți de un public numers, oameni care și-au dorit să o vadă și să o asculte dar și fanii lui  Nea Mărin, care și-au dorit să îl simtă aproape pe Amza Pellea, actorul care a dat viață acestui personaj atât de cunoscut și îndrăgit.

Actrița a povestit despre „Jurnal”, cartea scrisă imediat după moartea mamei sale și pe care nu a citit-o niciodată.

„E un jurnal care nu a apărut ca un răspuns, o necesitate, nu l-am scris că să fie publicat, acum după best seller și după atâția ani pare că inventez dar chiar așa este. Eram doar eu cu durerea pierderii mamei mele și cu un computer în față, cu sufletul și cu gândul meu, atâta cât mai era după cea mai mare suferință a vieții mele” a spus Oana Pellea.

Actrița a mărturisit că nu a recitit jurnalul niciodată și spune că poate va avea odată curajul să în citească.

IMG_20151011_132935 „Mă amuză că vad foarte multe citate din el și câteodată îmi spun că ce citat frumos, al cui este? Nu mi-l asum, e ca și cum cineva mi-a trimis printr-un canal tot ce am scris” a mai spus actrița.

Oana Pellea a venit și cu „Să râdem cu Nea Mărin” o carte despre întâmplările acestui personaj celebru, scrisă chiar de Amza Pellea.

„Tata când a murit a spus că nu vrea să rămână în amintirea oamenilor doar cu Nea Mărin, și l-ar fi durut să rămână doar așa, dar pe de altă parte a spus că vrea să rămână în amintirea oamenilor vesel, sănătos, puternic și tânăr” a spus Oana Pellea.

Cu lacrimi în ochi actrița a povestit despre cum a redeschis dosarul cu textele lui Amza despre Nea Mărin, lucru care apare și în prefața cărții.

„După o zi Paști am deschis manuscrisele lui. Vă mărturisesc că le-am deschis cu emoție, cu mare frică. Dorul a rămas dor, dar m-am trezit că râd în hohote, ca râd cu lacrimi citind isprăvile lui Nea Marin… și din nou, ca în tinerețe, îmi era teamă ca voi ajunge la finalul poveștii.

Foarte puțină lume știe că textele cu Nea Marin sunt scrise în totalitate de el, de Amza” a spus Oana.

IMG_0199 Alături de actriță au fost prezente și actrița Rodica Mandache și Dorina Lazăr, directorul Teatrului Odeon.

Rodica Matache spune despre Amza Pellea că avea o responsabilitate a „umorii momentului”.  „El voia să schimbe ce era rău. Era o responsabilitate, o datorie a lui. Nu pentru că era compic, asta vine dintr-o responsabilitate pe care o dă Dumnezeu fiecărui dintre noi”.

Ele au povestit despre numeroase întâmplări și momente trăite alături de Amza Pellea și au spus că se bucură de lansarea de la Alba Iulia pentru că au trecut ani de când nu s-au revăzut în această formulă.

După mai bine de o oră de poveste, Oana Pellea a dat autografe pe cărțile care s-au vândut ca pâinea caldă.

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax