Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

VIDEO: Liberalul Rareș Buglea, despre votul său negativ privind mutarea Grădiniței nr. 8. Există probleme mai grave în alte unități de învățământ

Publicat

rares buglea Consilierul local Rareș Buglea din Alba Iulia și-a motivat, în cadrul unei conferințe de presă, votul împotriva cumpărării unui teren pentru mutarea Grădiniței nr.8, din Cetatea Alba Carolina, și a tras un semnal de alarmă referitor la colegii săi din CL care nu participă la ședințele din consiliile de administrație ale unităților de învățământ la au fost repartizați.

Liberalul spune că din punctul său de vedere există unități de învățământ care se confruntă cu probleme mult mai grave faţă de Grădinița nr.8. A dat ca exemplu Grădinița nr.16, din cartierul Ampoi, care se află la parterul unei școli generale.

„Fac un apel către colegii consilieri și către directorii de licee, școli, grădinițe, de a lua foarte în serios ceea ce noi am votat în ultima ședință și anume alegerea prin vot a consilierilor locali, reprezentanți în consiliile de administrație ale unităților de învățămât de pe raza municipiului Alba Iulia.

Colegii consilieri nu iau foarte în serios numirea lor în aceste comisii de administrație și nici directorii nu pun o foarte mare impotanță pe ceea ce înseamnă reprezentantul CL. Uite așa ne trezim în ședințele de Consiliu Local că nu suntem foarte bine informați, că nu venim din teritoriu cu informații și cu nevoile cu care se confruntă școala și ne certăm pe niște subiecte sterile, cum a fost acea criză când a picat un proiect și anume construirea unei grădinițe noi în locul Grădiniței nr. 8”, a declarat Rareş Buglea.

Acesta spune că în urma unei ședințe de consiliu de administrație la grădinița unde a fost repartizat, nr.16, a constatat probleme majore. Susţine că în subsolul clădirii este apă ce povoacă igrasie în camerele unde mănâncă și se joacă acei copii și, la etaj, în clădire, există clase de I-IV, cu elevi care aleargă pe holuri în timpul programului de somn pentru cei de la grădiniţă.

Tocmai pentru că există unități de învățământ care se confruntă cu astfel de probleme, motivează că nu a votat proiectul ce prevede mutarea sediului pentru Grădinița nr. 8, pe care nu o consideră o prioritate în acest moment și spune că este de acord cu aceastăp variantă doar după ce se vor rezolva problemele majore existente.

„Cândva, acea clădire de acolo va trebui să lase loc unui alt decor, care dă mai bine cu Cetatea, dar vă spun că prioritatea este Grădinița nr. 16, acolo unde eu sunt reprezentant din partea CL. Este singura grădiniță din oraș care funcționează într-un spațiu neadecvat, impropriu, improvizat. La parterul școlii generale există grădinița unde dorm copii de doi, trei sau patru ani, iar la etaj sunt cei de clasele I-IV care aleargă pe holuri”, a spus Buglea.

Liberalul a precizat că această grădiniță are nevoie urgentă de o clădire nouă, după care este de acord să își îndrepte atenția spre Grădinița nr. 8.

El a mai spus că dacă trebuie să aleagă prioritar între o grădiniță care nu este în standarde și una pentru care argumentul mutării este doar că nu se încadrează în decor, va alege cea pe care o reprezintă.

„Rezolvăm acestă situație și pe urmă vedem ce alte informații aduc colegii din teren, vedem ce este mai grav și necesar, le prioritizăm și le discutăm, aceste investiții pe rând”, a menţionat Buglea.

Potrivit consilierului, la Grădinița nr. 16 sunt aproximativ 70 de copii și părinții au început să își retragă cererile de înscriere, după ce au intrat în săli și au văzut mucegaiul de pe pereți. El a mai afirmat că pentru construirea unei grădințe noi nu este nevoie de cumpărarea unui teren, deoarece există chiar în curtea instituției de învățământ.

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

4 Comentarii

4 Comentarii

  1. Sabau

    vineri, 16.10.2015 at 13:19

    Felicitari, Rares !!!

  2. Nicu

    vineri, 16.10.2015 at 13:21

    PERFECT SPUS

  3. anka

    vineri, 16.10.2015 at 23:37

    Bravo rares buglea nu vrem geadinite. Desfintate vrem sa se faca gradinite.alti daca au bani sa plateasca o gradi privata cu o suma de 800 pe luna inseamna ca nu stie ce sunt bani munciti…….vrem ca acea gradinita din cetatea sa ramie si pe linga sa se mai construiasca sa avem unde sa ne ducem copii la gradi…

  4. sorin

    marți, 20.10.2015 at 09:18

    Ai copii domnu Rares? Nu o sa pricepi niciodata utilitatea unei gradinite. Ce legatura are gradinita 16 cu o alta gradinita. Rezolvi problema gradinitei 16 si aprobi o alta gradinita. Sunt proiecte diferite. Pacat ca esti tanar si ai o minte care nu are nimic de-a face cu rationamentul.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax