Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Florin Roman, la emisiunea „Jocuri de putere”, despre pensiile speciale: „Este un joc murdar. Vor ca lumea să uite discuțiile privind parlamentarii”

Publicat

florin roman Propunerea legislativă prin care primarii, viceprimarii, preşedinţii şi vicepreşedinţii de consilii judeţene vor primi pensii speciale, care a fost adoptată marţi tacit de Camera Deputaţilor, provoacă reacții din partea celor care ar trebui să beneficieze de pe urma acesteia.

Florin Roman, vicepreședintele CJ Alba, a vorbit miercuri seara la emisiunea „Jocuri de Putere” de la Realitatea TV despre un abuz pe care îl fac parlamentarii și spune că este un joc politic și că nu își dorește pensie specială.

Propunerea legislativă, semnată de un grup de 50 de deputaţi şi senatori de la PSD, UDMR, dar și de la PNL prevede că primarii, viceprimarii, preşedinţii şi vicepreşedinţii de consilii judeţene care au vârsta standard de pensionare vor beneficia de pensii speciale. Parlamentarii au avut grijă și de cei care nu mai au poate nicio treabă cu administrația locală pentru că actul prevede ca de aceste pensii speciale să se bucure și cei care au deţinut astfel de funcţii anterior intrării în vigoare a actului normativ.

Cuantumul indemnizaţiei pentru limita de vârstă se acordă în limita a trei mandate şi se calculează ca produs al numărului lunilor de mandat cu 0,55 din indemnizaţia brută lunară. Indemnizaţia se cumulează cu orice tip de pensie stabilită în sistemul public de pensie şi se suportă din bugetul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, se mai arată în proiect.

Pentru mandatele incomplete, indemnizaţia se calculează proporţional cu perioada de mandat exercitată, care nu poate fi mai mică de doi ani.
Termenul pentru votarea propunerii era 2 noiembrie, astfel încât, în absenţa unei decizii a plenului Camerei Deputaţilor, proiectul se consideră adoptat tacit şi va fi trimis Senatului spre dezbatere, în calitate de for decizional.

Subiectul a fost amplu discutat în emisiunea lui Rareș Bogdan, „Jocuri de Putere” de pe Realitatea TV și pentru că a exprimat public faptul că nu își dorește o astfel de pensie, vicepreședintele CJ Alba, Florin Roman a fost contactat telefonic.

Liberalul a explicat de ce crede că această inițiativă este o aberație și spune că va discuta cu parlamentarii din județul Alba pentru a încerca să găsească o soluție.

„Eu am ajuns în jur de ora zece acasă, de pe teren, și am văzut acea știre. Imediat am reacționat, am avut o postare pe facebook în care am spus că nu sunt de acord cu asemenea pensii deoarece singurul principiu care ar trebui să conteze trebuie să fie cel al contributivității. Noi de regulă suntem consultați pe toate propunerile legislative și vă spun foarte clar că pe această inițiativă nu am fost consultați. Mai mult, noi am discutat astăzi (n.r. – miercuri) cu foarte mulți colegi, primari, din administrația publică locală și să știți că oamenii sunt în foarte mare măsură indignați pentru că ceea ce se întâmplă este un joc murdar, se dorește ca lumea să uite discuțiile despre pensiile speciale ale parlamentarilor și se mută în grădina noastră o chestiune pe care nici nu ne-o dorim, nici nu ne-ați auzit pe noi să ne plângem. Mai sunt și oameni care muncesc de dimineața până seara se mulțumesc cu ceea ce au, nu ne-a obligat nimeni să mergem acolo, am fost aleși. Eu voi refuza acestă pensie, voi notifica și Casa de Pensii, în cazul în care acestă aberație va trece, că nu doresc să beneficiez de o asemenea pensie specială și bănuiesc că nu mi-o vor băga pe gât”, a spus Florin Roman.

Acesta a precizat că este păcat ca „munca unor oameni să fie batjocorită de niște oameni care habar n-au de administrație publică și vin doar atunci când au nevoie de voturi, pentru că ajung foarte mulți în Parlament pe munca primarilor și a celor de la Consiliile Județene. Este revoltător că se inițiază astfel de inițiative în Parlamentul României fără măcar să fim întrebați”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax