Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Poliţia Alba: Sute de amenzi şi 16 permise reţinute, de Anul Nou. Zeci de apeluri prin 112

Publicat

Aproape 300 de amenzi, 16 permise reţinute, zeci de apeluri prin 112. În perioada 31 decembrie – 3 ianuarie, peste 200 de poliţişti au acţionat astfel încât minivacanţa de Revelion să se desfăşoare în siguranţă în judeţul Alba. Şi, din concluziile poliţiştilor, nu au fost înregistrate evenimente cu impact asupra siguranţei publice şi nici accidente rutiere soldate cu decesul sau rănirea gravă a vreunei persoane.

Zilnic, au acţionat peste 130 de poliţişti de ordine publică, 35 de poliţişti rutieri şi alţi 50 din cadrul celorlalte structuri operative, respectiv: investigaţii criminale, investigarea criminalității economice, luptători de intervenţie rapidă şi poliţişti de la arme, explozivi şi substanţe periculoase. Aceştia au utilizat, în medie, 80 de autospeciale din care 11 dotate cu aparate de monitorizare a traficului și înregistrare a vitezei de deplasare a vehiculelor.

Măsurile luate de poliţiştii care au acţionat pentru păstrarea ordinii şi siguranţei publice, siguranţei rutiere şi a transporturilor feroviare au făcut ca cetăţenii să se bucure în linişte, atât în noaptea de revelion cât și în primele zile ale noului an.

În această perioadă nu au fost înregistrate fapte de mare violenţă şi nici fapte de tulburare a ordinii şi liniştii publice, iar aceasta se datorează şi cetăţenilor, care au înţeles necesitatea adoptării unei conduite corecte, transmite IPJ Alba.

Însă în ultimele 72 de ore, poliţiştii din Alba au constatat 12 infracţiuni, dintre care 9 de natură judiciară şi 3 la regimul rutier.

Pentru abaterile de la normele contravenţionale, au fost aplicate 270 de sancţiuni, în valoare de 42.060 lei din care 27 pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică şi 226 privind circulaţia pe drumurile publice, majoritatea (125) pentru depășirea limitei legale de viteză.

Totodată, poliţiştii au reţinut 16 permise de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, din care unul pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice.

S-a intervenit la 59 de solicitări ale cetăţenilor, făcute prin serviciul de urgenţă 112.

Pe Bulevardul Ferdinand din Alba Iulia, în 2 ianuarie, în jurul orei 12.04, poliţiştii rutieri l-au depistat pe C.R. (32 de ani), din municipiu, în timp ce conducea un autoturism neînmatriculat, ce fusese radiat din circulaţie, de autorităţile poloneze, la data de 3 august 2015. Faţă de C.R., cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracţiunii de conducerea unui autovehicul neînmatriculat.

Duminică, 3 ianuarie, în jurul orei 15.40, poliţiştii serviciului Rutier l-au depistat pe M.P.M., de 42 de ani, din Cugir, în timp ce conducea un autoturism pe DN 7, în afara localității Balomir, fiind sub influenţa alcoolului. În urma testării acestuia cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,46 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spitalul din Alba Iulia unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. Faţă de M.P.M., cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere sub influenţa alcoolului.

Citește și MESAJE DE ANUL NOU 2018: SUTE de URĂRI de ANUL NOU, SMS cu FELICITĂRI. MESAJE frumoase de REVELION 2018

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax