Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO-VIDEO: Jurnalist din Alba Iulia agresat pe șantierul de la APA CTTA. A încercat să filmeze lucrările care au neliniștit jumătate din locuitorii județului

Publicat

IMG_3379 Un jurnalist din Alba a fost agresat, fizic și verbal, marți dimineața în timp ce încerca să filmeze lucrările care se execută la rețeaua de apă, subtraversarea râului Mureș. Fără explicații, șeful de șantier, care nu s-a prezentat, i-a spus că nu are voie să filmeze. După ce jurnalistul i-a explicat că șantierul trebuie îngrădit pentru că nu își dă seama unde începe, bărbatul a chemat doi muncitori alături de care l-au împins și l-au agresat pe jurnalist.

UPDATE 1: SC APA CTTA SA ALBA a transmis, marţi după-amiaza, următoarele precizări:

“Apa CTTA SA ALBA se vede nevoită să facă unele precizări cu privire la informaţiile apărute în presă referitoare la incidentul care a avut loc în data de 19.04.2016, în şantierul unde se execută lucrarea” Subtraversarea Râului Mureş cu conducte magistrale de apă”:

– comunicatele de presă cu privire la aceste lucrări au fost trimise vineri 15.04.2016 şi publicate în ediţiile de sâmbaătaă, 16.04.2016 şi luni, 18.04.2016 ale ziarului Unirea, cât şi pe site-ul societăţii noastre, înştiinţând, de asemenea, Direcţia de Sănătate Publică Alba şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Alba.

– societatea noastră regretă acest incident care umbreşte o lucrare şi o realizare de această anvergură, precizând că altercaţia a avut loc între reporter şi angajaţii firmei BREXXON DDS SA, care execută această lucrare, iar muncitorii şi toată conducerea noastră era preocupată doar de buna realizare şi ducerea la bun sfârşit a lucrărilor de racordare între conducta nouă şi cea veche, neavând nicio legătură cu acest incident şi nu se vede răspunzatoare faţă de acesta. De asemenea, d-lui reporter i-a fost precizat la faţa locului faptul că nu e vorba de un angajat al nostru, cu toate acestea dânsul, în primul articol publicat, a precizat că incidentul a avut loc cu un angajat al SC APA CTTA SA, ceea ce nu este adevărat”.

UPDATE: Potrivit vicepreședintelui CJ Alba, Florin Roman, bărbatul care l-a agresat pe jurnalist se numește Florea și este diriginte de șantier la firma CALA SA. din Târgu Mureș, societate care se ocupă de executarea lucrărilor de subtraversare a râului Mureș.

APA CTTA a anunțat abia luni după ora 20.00 că mai multe localități din județul Alba vor rămâne fără apă începând din noaptea din care s-a făcut anunțul. Pentru a vedea despre ce este vorba și a purta o discuție cu directorii de la APA CTTA, care se aflau pe șantierul de lângă podul de la Partoș, Cătălin Cădan, un jurnalist din Alba Iulia s-a deplasat la fața locului. Discuția civilizată la care se aștepta s-a transformat într-un scandal lăsat cu agresiuni fizice și verbale.

Cătălin Cădan a încercat să filmeze lucrările care se execută și care două zile lasă o bună parte din județul Alba fără apă potabilă. În momentul în care a fost văzut, un bărbat i-a interzis să filmeze pe motiv că se află în zona de șantier. Cătălin i-a explicat că se află pe domeniul public având în vedere că terenul nu este îngrădit și a încercat să coboare spre zona unde se făceau lucrări pentru a vorbi cu directorii de la APA CTTA care se aflau la fața locului.

IMG_3370 Văzând că nu îi sunt ascultate ordinele, șeful de șantier a chemat încă doi muncitori alături de care l-au agresat nu doar verbal, ci și fizic, ba chiar i s-a luat și telefonul, pe care cu greu a reușit să îl recupereze.

Urmele agresiunii sunt cât se poate de vizibile, având lovituri în zona capului și hainele pline de noroi din cauza căzăturii.

Reamintim că motivul pentru care Cătălin Cădan s-a deplasat în zona în care se execută lucrări este pentru a cere explicații despre slaba comunicare a celor de la APA CTTA care au anunțat că mai multe localități vor rămâne fără apă potabilă cu doar câteva ore înainte ca acest lucru să se și întâmple.

Vezi și  Apa CTTA întrerupe furnizarea apei potabile în mai multe localităţi din Alba, de LUNI NOAPTEA, pentru 48 de ore. Se cuplează noua aducţiune de subtraversare a râului Mureş

APA CTTA nu a făcut public acest anunț decât luni seara, asta în condițiile în care apa era sistată începând cu ora 00.00, lucru care a creat panică în tot județul Alba.

 

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

23 Comentarii

23 Comentarii

  1. Iceicebaby

    marți, 19.04.2016 at 12:22

    Seful de santier i-a spus frumos, de 3 ori ca nu are voie sa intre in santier. Trebuia sa filmeze de pe dig. Jurnalistul si-a cam cautat-o! Din cate am inteles seful de santier este ranit la mana dupa ce jurnalistul l-ar fi trantit la pamant.

  2. comsa

    marți, 19.04.2016 at 12:57

    f bine, si-a cautato cu lumanarea

  3. florin

    marți, 19.04.2016 at 13:04

    Daca se numește Florea și este diriginte de șantier la firma CALA SA. din Târgu Mureș, societate care se ocupă de executarea lucrărilor de subtraversare a râului Mureș, de ce ati scris in titlu muncitori de la APA CTTA ?

  4. parere

    marți, 19.04.2016 at 13:16

    Eu nu vad decat doua situatii
    1.-ori agresorii erau/sant ****** congenital
    sau
    2.-au ceva de ascuns. Daca ne gandim la suma uriasa cheltuita pentru acest obiectiv poate ar fi cazul sa luam in considerare si acest al doilea aspect.

    • Andrei

      marți, 19.04.2016 at 14:11

      Nu e vorba de ascuns. E vorba de siguranta nu poti intra pe un santier fara echipament de protectie si fara sa ti se fi facut instructajul de siguranta, chiar daca aceste e pe domeniul public.

      • serios?

        marți, 19.04.2016 at 15:15

        auzi la ei …siguranta. Deci daca nu respecti „procedurile de siguranta” ( nu stiu ce masuri de siguranta trebuiau luate acolo) menite sa te protejeze, iei o mama de bataie ca sa intelegi cat de periculos este acolo. Deci….daca nu patesti nimic de la nerespectarea „masurilor de siguranta” au ei grija sa patesti mai rau…….

        Energia cu care unii postaci au sarit sa apare huliganii de santier imi intareste ideea ca ceva este putred acolo. Din pacate insa, multi dintre ziaristii din Alba Iulia nu au coloana vertebrala si nu vor investiga in amanunt problema. Iar de „institutiile statului”…ce sa zic….ele nici nu exista

        • Andrei

          marți, 19.04.2016 at 20:04

          Si tu in locul sefului de santier ce ai fi facut? (Daca se accidenta tu raspundeai pentru ca i-ai permis accesul). Si ce descoperire crezi ca facea daca filma mai de aproape niste tevi intr-o groapa?

  5. Cucu

    marți, 19.04.2016 at 13:43

    Bine ți-o facut te-o rugat omu de 2-3 ori frumos sa pleci da tu nu ca ești șmecher si nu este gard

  6. Raul

    marți, 19.04.2016 at 14:06

    Ce firmă e de batai sau de forat ? Cer demisia la directorul Lazar de la Apa CTTA si de ce nu si alui Dumitrel ! Dosar penal pentru batausi!

    • Adevarul

      marți, 19.04.2016 at 14:22

      Să stie toată lumea, directori de la apa ctta sa alba sunt pusi politic cu salari foarte mari si grade de rudenie.
      Un ex simplu nevasta lui dumitrel lucra la apa la resurse umane, cine hotareste pretul apei ? Dumitrel casa fie salari mari lor si la rudele lor . Toata mafia din alba r condusa de CJA si Primar ! 100% Adevărat !

    • Loredana

      marți, 19.04.2016 at 14:43

      Domnul „batausi” nu lucreaza la APA CTTA!

      • Budacu

        marți, 19.04.2016 at 16:08

        Trebuie urgent directori de la apa ctta să isi dea demisia!
        Au salarii prea mari si nu-s alesi corect la conducere , batausi pe moment trebuia trimisi acasă !

  7. RAISA

    marți, 19.04.2016 at 14:44

    **** SI **** LA CCT APA CANAL!!!CALCA IN PICIOARE DREPTURILE OAMENILOR LA APA SI INFORMARE!

  8. ion

    marți, 19.04.2016 at 15:21

    le cerem public celor de la CTTA Alba sa comunice tariful platiti de Kronospan pe apa consumata,vorbim de acel contract de 100 mii m3/luna publicat pe site-ul Kronospan in care in anexa datata 2008 este trecut un pret de 0,51 lei cu TVA in timp ce tariful pentru consumatori industriali publicat de CTTA este 3,01 lei/mc fara TVA.

  9. Drăghici

    marți, 19.04.2016 at 16:15

    Cei ce le ia apărarea la bătăuși lucra la APA , o firmă serioasă in prima secunda iesea sa facă declarati si sa ceara scuze pentru incident si pentru proasta calitate a apei si pretul mare si nu in ultim rând salarile nesimțite.

  10. eu

    marți, 19.04.2016 at 17:17

    Jurnalistul a avut dreptate … in primul rand o lucrare trebuie ingradita si semnalizata corespunzator … in al 2-lea rand trebuie sa porti echipament de protectie cand intri in perimetrul ingradit … din pozele postate si filmulet vad ca doar dirigintele de santier si inca o persoana poarta casca de protectie … restul persoanelor fara casca de protectie … Protectia Muncii de ce nu se sesizeaza si sa verifice ???

  11. Nicu

    marți, 19.04.2016 at 17:43

    Eu va propun sa incepeti o ancheta cat se poate de serioasa pe acest subiect si va garantez ca o sa ramaneti mirati cum se stabileste totul in acest SRL al primarului *****. Si extindeti ancheta si la Sebes sa vedeti gradul de rudenie dintre seful din Sebes de la CTTA si primarul ***** Toul e politic, iar noi trebuie sa le platim chefuri, mese organizate, chermeze si alte mofturi! Oameni fara caracter dar cu foarte mult tupeu si sustinere politica din plin.

  12. MATARIKI

    marți, 19.04.2016 at 19:29

    E REGRETABIL ACEST ABUZ [,CA IN JUNGLA] MAI ALES CA ERAU DE FATA SI DIRECTORI DE LA CTTA-APA CANAL SI N-AU INTERVENIT[CA EI SUNT BENEFICIARII LUCRARII] SA PERMITA ACESTUI REPREZENTANT AL PRESEI SA NE INFORMEZE DESPRE AC. LUCRARE URIASA CARE SE FACE PE BANI EUROPENI.===SIGUR S-AU INCASAT LA INCEPUTUL LUCRARII BANII PREVAZUTI PTR. -ORGANIZARE DE SANTIER===DE CE NU S-A IMPREJMUIT SANTIERUL???DE CE BENEFICIARUL==DIRIGINTELE DE SANTIER==A ACCEPTAT LA PLATA AC. ORGANIZARE DE SANTIER[care trebuyia sa aibe o documentatie scrisa si desenata/]ASTA-I CULPA PTR. CARE ACEST REPORTER VA POATE ACTIONA IN INSTANTA SI VA CISTIGA.E CERT CA DIRECTORUL DE LA CTTA-APA CANAL=========URGENT SA DIMISIONEZE SAU DESTITUIT DE C.P.J ALBA====DAR CULPA CEA MARE E CA DESCONSIDERA MII DE ABONATI LASINDU-I FARA APA[ptr. ca ei lucreaza fara cap]populatia trebuia sa fie anuntata cu cel putin 72 de ore inainte.Rugam reporterii sa filmeze si modul cum sunt intretinute caminele stradale cu apa in ele ,vanele ruginite,inundate de nu poti opri apa numai pe strada respectiva cind apare o defectiune si ei opres apa in tot orasul.Verificati si unde sunt valorificate,cine ia banii pe retelele dezafectate ,duse la fier vechi,inclusiv robinetii vana[e vorba de mii de tone de fier vechi]Sa mai vorbim de calitatea apei,sau pretul exagerat ptr unMCplatit de cetateni>?Speram ca se sesizeaza si protectia consumatorului,iar un supra control EXTERN v-a verifica de ce si cum nici-un control n-a gasit nimic putred.in ac. soc.

  13. hamsa

    miercuri, 20.04.2016 at 10:24

    Daca d-l Iosif Florea este sef de santier, cred ca ii trebuie o turma de oi sau o are pe santier … Catalin ai tot dreptul sa il chemi in instanta , un badaran..Se vor mai termina oare lucrarile , numai prostii fac , niste incompetenti..

  14. gina

    miercuri, 20.04.2016 at 10:28

    Doamne, cata imbecilitate. In primul rand din titlu se vede ca ziaristul incearca sa dezinformeze, cum ca n-ar fi fost anuntul facut din timp ca nu pot dormi locuitorii a jumate din judet ca se opreste apa. Anuntul s-a facut din 16.04. Apoi acolo se lucreaza de cateva luni si n-au fost interesati sa vada ce se intampla. Au crezut ca azi e vorba de moaste si se da ceva . Rusine Alba24!

  15. .

    miercuri, 20.04.2016 at 15:07

    Un angajat al firmei X il bate pe un reporter. Unde s-a ajuns? La cereri de demisii pana la Iohannis, bagati toti intr-o oala de infractori si corupti, plangeri despre calitatea apei IN TIMPUL LUCRARILOR… Mai oameni buni, sunteti normali la cap?

  16. HAMSA

    miercuri, 20.04.2016 at 15:48

    Vezi Gino , ca esti dezinformata acolo se lucreaza de ani, nu de cateva luni, si cei de la Brexxon , fac treaba asa cum o fac peste tot , numai unul si unul ,incepand cu D-l Boca.

  17. gigi

    marți, 06.09.2016 at 07:02

    nenea Iosif Florea de la fosta CALA S.A. nu e diriginte de santier , deoarece nu are studii tehnice.e doar un lacatus mecanic ,care stie sa urle , tehnic ii praf dar stie mâna prostii. care ii țineți apărarea dumnealui sunteti niste vite. un santier trebuie îngrădit , delimitat, puse plăcute de semnalizare si plus domnul jurnalist de afla pe domeniu public atata timp cât nu era o delimitare clară. eu as cere si demisia celor de la isc si corpului de control de la itm 😉

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax