Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Un nou SENS GIRATORIU se construieşte la Alba Iulia. Amenajările, în intersecţia Bulevardul Încoronării – Octavian Goga

Publicat

sens giratoriu cimitir Încă un sens giratoriu se construieşte la Alba Iulia. Amenajările se fac la intersecţia străzilor Octavian Goga – Take Ionescu şi Bulevardul Încoronării. Este al cincilea sens giratoriu cuprins în contractul încheiat acum doi ani cu Elis Pavaje, prime patru fiind deja funcţionale.

Va fi reconfigurată zona, în aşa fel încât să fie organizată circulaţia pentru acces şi ieşire din sens giratoriu. Lucrarea va fi de durată, având în vedere că sunt necesare intervenţii de canalizaţie, carosabil şi construirea propriu-zisă a rondoului. Totuşi, reprezentanţii Primăriei Alba Iulia spun că este posibil să fie finalizate lucrările până în 10 august.

Chiar dacă sensurile giratorii deja existente în oraş au făcut deja destule „victime” printre şoferii care şi-au îndoit maşinile, fie din neatenţie la acordare de prioritate, fie din confuzia creată de dubla dirijare – cu semafoare şi regulile din giraţie, unii ar putea spune că în această intersecţie era nevoie de o astfel de amenajare, pentru a permite fluidizarea traficului. Este, de fapt, şi intenţia primăriei, ca beneficiar al lucrărilor, de a moderniza şi decongestiona astfel unele zone aglomerate la ore de vârf din oraş.

20160714_110437 În plus, acest sens giratoriu nu va avea şi semafoare. Vor fi doar mutate trecerile de pietoni: mai sus, pe Bulevardul Încoronării şi câte una pe străzile Octavian Goga şi Take Ionescu. Investiţia este de aproximativ 300.000 de lei.

Reamintim că până acum au fost puse în funcţiune sensuri giratorii în zonele intersecţiilor Vasile Goldiş cu Bulevardul Revoluţiei, Cloşca cu Bulevardul Revoluţiei, Calea Moţilor – Tudor Vladimirescu – Avram Iancu (magazinul Unirea), Tudor Vladimirescu – Henri Coandă (BCR). Alte giratorii sunt pe Calea Moţilor (intersecţia cu strada Horea şi intersecţia cu străzile Nicolae Bălcescu – Doinei – Marcus Aurelius, aproape de primărie), cel din Ampoi (Republicii cu Gheorghe Şincai) şi pe Bulevardul Revoluţiei (zona Piaţa Cetate), ca să dăm alte exemple.

Primăria mai are în plan sens giratoriu şi în intersecţia de la ieşire spre Partoş, lângă Gară (Încoronării cu Ferdinand I) şi în zona Stadion – OMV (Republicii – Revoluţiei – Calea Moţilor). Planificările pentru aceste lucrări se fac în funcţie de disponibilităţile la bugetul oraşului şi strategiile de dezvoltare locală.

Citeşte şi Cinci SENSURI GIRATORII noi în Alba Iulia, de 1,7 milioane lei, adjudecate pentru Elis Pavaje

Vezi şi FOTO: Sens giratoriu nou în zona unde se construiește hipermarketul Selgros din Alba Iulia. Vezi stadiul lucrărilor

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

4 Comentarii

4 Comentarii

  1. Florin

    joi, 14.07.2016 at 12:08

    Intr-adevar aici era mare nevoie de un sens giratoriu si e foarte bine ca nu se pun si semafoare, ar fi fost culmea.
    Insa atunci cand soferii schimba benzile de circulatie in interiorul giratoriului sau iti taie calea si se incadreaza foarte prost, ori nu semnalizeaza corect, tot la accidente se ajunge.
    Majoritatea nu stiu sau nu respecta faptul ca giratoriul are 2 benzi (in unele din oras) si se incadreaza prost!

  2. Traian

    joi, 14.07.2016 at 12:51

    Toate sensurile giratorii construite s-au dovedit a fi foarte benefice pt fluidizarea traficului. Accidente se intampla pt nerespectarea regulilor de circulatie. Primaria nu e de vina ca cei din Alba nu stiu sa le respecte.

  3. Clif

    vineri, 15.07.2016 at 11:09

    LA KAUFFLAND UNDE NU AU MERS SEMAFOARELE NICIODATA SI TOT ORASUL SE ENERVEAZA CAND IESE DIN PARCARE CAND SE VA REZOLVA ????

  4. Andrei

    luni, 18.07.2016 at 13:54

    La Benzinaria OMV de la iesirea din oras spre Teius exista giratoriu (desi nu este vreo intersectie), desi nu ar fi nevoie, adica era suficient ca de pe banda 2 sa fie un marcaj pe asfalt cu cedeaza trecerea, ca si la benzinaria MOL. In schimb, la intersectia cu cartierul Barabant, iesirea este fara vizibilitate. Anume, la iesirea din Barabant, exista un indicator STOP. Legea spune ca trebuie sa ne oprim inainte de semn si sa ne asiguram, sau in cazuri exceptionale pana in punctul cu maxima vizibilitate. Acest punct cu maxima vizibilitate este exact in banda 1, si anume, din cauza panourilor de policarbonat instalate pe marginea dumului vizibilitatea este limitata pentru cei cu autoturisme mici. Pentru ca masinile sa poata iesi in drumul principal, trebuie ca soferii sa iasa cu botul masinii pana in banda 1, ocupand-o aproape in totalitate. Aceasta situatie poate duce la accidente de circulatie, din cauza ca in zona se circula cu viteza foarte mare, si mai ales ca masinile sunt directionate pe benzile 1 dupa cum se intampla in giratoriile de la Ambient si OMV Barabant. Niciunde in lumea asta nu am vazut sa fortezi circulatia de pe banda de viteza (banda 2) inspre banda 1. Felicitari domnilor care au proiectat acest tronson de drum, precum si celor care l-au aprobat spre constructie. Sunt foarte sigur ca OMV nu a intervenit pe la nicio autoritate locala pentru constructia unu mic giratoriu, deasemenea, ii felicitam si pe domnii proiectanti ai panourilor de policarbonat (care este foarte scump si fragil) ca s-au gandit la poluarea fonica din oras si vor sa ne protejeze. Rusine ca se fac asemenea investitii fara rost, in conditiile in care si acum prin unele cartiere din Alba Iulia noroiul este pana la genunchi. Va felicitam si va dorim sa aveti parte doar de bine in continuare.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax