Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

CCR: Creşterea salariilor din transporturi cu peste 50% este neconstituţională. Motivele deciziei magistraţilor

Publicat

instanta judecata Prevederile prin care parlamentarii au crescut cu peste 50% salariile angajaților din Ministerul Transporturilor sunt neconstituţionale, a decis miercuri Curtea Constituţională. Magistrații au considerat că se creează o discriminare în raport cu celelalte categorii de funcționari.

„Textul prin care se acordau 23 de clase de salarizare în plus salariațiilor din transporturi, noi am considerat că e neconstituțional, pentru că creează discriminări în raport cu celelalte categorii de funcționari. Am admis contestația considerând că s-a încălcat articolul privind egalitatea în drepturi”, a declarat președintele CCR, Valer Dornean, citat de Digi24.ro.

Prin legea de aprobare a OUG nr. 68/2015, adoptată la sfârșitul lunii iunie, parlamentarii au mărit salariile angajaților din Ministerul Transporturilor cu 23 de clase de salarizare succesive față de clasa de salarizare pe care o aveau. Acest fapt s-ar fi tradus printr-o majorare salarială de 57,5%, ceea ce ar fi atras o gaură la bugetul de stat de circa 3,4 milioane de lei pentru anul 2016, respectiv 13,6 milioane de lei pentru anul 2017.

Modificările aduse în Parlament au fost atacate la Curtea Constituțională de Guvernul Cioloș.

Angajații din Ministerul Transporturilor ar fi trebuit să beneficieze de majorare de la 1 septembrie.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax