Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Taxe noi la Muzeul Principia din Alba Iulia. Ce sume vor avea de plătit fotografii sau cei care vor să închirieze spațiul pentru diferite evenimente

Publicat

muzeul principia zapada Muzeul Principia va putea fi vizitat și închiriat și în acest an de către cei care vor să se plimbe câteva minute prin fostul cadru al Legiunii a XIII-a Gemina. Taxele de intrare și de organizarea unor evenimente vor  supuse la vor în ședința de marți a Consiliului Local Alba Iulia.

Suma pe care o vor avea de plătit vizitatorii pentru un tur în muzeu rămâne neschimbată și în acest an. Turiștii vor plăti de 10 lei pentru adulţi, respectiv 5 lei pentru copii şi tineri până la vârsta de 6 ani. Copiii mai mici de 6 ani au gratuitate.

Proiectul de hotărâre care va fi supus la vot în Consiliul Local cuprinde câteva taxe noi.

De exemplu, fotografii profesioniști care vor să organizeze o ședință foto în interiorul muzeului vor avea de plătit 200 de lei/oră, iar filmările profesioniste vor costa 300 de lei/oră.

premiere olimpici principia_2 Filmarea/fotografierea cu scop comercial sau documentar a bunurilor care fac parte din patrimoniul național mobil, aflate în proprietatea publică a Municipiului Alba Iulia, poate fi executată numai cu acordul în scris al Primăriei Alba Iulia.

O altă taxă nouă este cea de închiriere a spațiului. Cei care vor să organizeze evenimente culturale specifice spațiului, expoziții, conferințe, spectacole sau workshop-uri, vor avea de plătit o taxă de 500 de lei +TVA/ oră.

Spațiul Expozițional Principia a fost deschis publicului larg în anul 2015, terminarea lucrărilor care au costat 16.480.598,81 lei (fără TVA).

În luna noiembrie a anului 2016, Muzeul Principia a primit avizul prealabil de înființare ce funcționează în subordinea Primăriei Alba Iulia, acordat de Comisia Națională a Muzeelor și Colecțiilor.

Vezi şi FOTO: Muzeul Principia de la Alba Iulia. Cum arată situl castrului Legiunii XIII Gemina și Drumul Roman

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax