Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

13 octombrie, Ziua Internaţională de Reducere a Dezastrelor Naturale. „Porţi deschise” la subunităţile Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Alba

Publicat

autospeciale isu alba

autospeciale ISU Alba În fiecare an, pe 13 octombrie, este marcată Ziua Internaţională pentru Reducerea Riscului Dezastrelor Naturale, potrivit Rezoluţiei 64/200 din 21 decembrie 2009, adoptată de Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite.

Pentru marcarea acestui eveniment, la subunitățiile Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Unirea” al judeţului Alba  vor fi organizate acțiuni de tipul “Ziua Porților Deschise”.

Vor fi şi alte activități interactive pentru toți cei care doresc să se familiarizeze cu specificul profesiei de salvator, să cunoască aspecte importante legate de activităţile, rolul şi principalele atribuţii ale structurilor de intervenție și să vizualizeze tehnica utilizată de pompierii salvatori în misiunile operative.

Această zi reprezintă o oportunitate pentru promovarea unei culturi globale cu privire la reducerea efectelor acestor fenomene, precum și pentru conștientizarea efectelor distructive ale dezastrelor, de a împărtăși progresul înregistrat de către diferiți actori (regiuni, țări, organizații etc.) în cadrul eforturilor depuse pentru Reducerea Riscului de Dezastre. Totodată, sunt încurajate noi acțiuni pentru creșterea rezilienței comunităților și a națiunilor în fața dezastrelor.

Pe parcursul ultimilor ani aproape fiecare regiune a lumii s-a confruntat cu o anumită formă de dezastru. Sute de mii de vieţi au fost pierdute, infrastructura distrusă şi mijloacele de existenţă reduse la nivel de supravieţuire. Unele dintre aceste dezastre au cauzat anumitor ţări importante daune economice. Uniunea Europeană recunoaşte faptul că educaţia, pregătirea şi schimbul de informaţii reprezintă modalităţi eficiente de a pregăti populaţia într-un mod mai bun, pentru a face faţă dezastrelor naturale. De aceea, reducerea riscului dezastrelor naturale reprezintă un spectru larg de activităţi – de la pregătirea în caz de dezastru la construirea unor practici reziliente – care îşi propun limitarea impactului dezastrelor naturale asupra comunităţilor.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax