Contacteaza-ne si pe

EVENIMENT

Albaiulianul Nicușor Stanciu, cel mai bine plătit fotbalist român. Cât câștigă și ce altă ofertă are

avatar

Publicat

Cel mai bine plătit fotbalist român este în acest moment albaiulianul Nicușor Stanciu. Potrivit unor informaţii oferite de jurnaliştii belgieni, mijlocaşul ofensiv român a câștigat în primul său sezon acolo aproximativ 900.000 de euro. În anii următori, salariul său va fi mărit cu fiecare sezon, astfel încât în al cincilea an de contract va fi remunerat cu 1,5 milioane de euro.

În total, în conturile sale vor intra aproximativ 6.000.000 de euro în cinci ani, dacă va rămâne la echipă întreaga perioadă. În prezent însă, Nicușor Stanciu nu se înțelege cu noul antrenor de la Anderlecht și în acest context a primit oferte și de la alte echipe. În România, CFR Cluj i-a oferit un salariu de 400.000 de euro pe an, cel mai mare din Liga 1.

În prezent, Stanciu are o cotă de aproximativ 8.000.000 de euro, fiind cel mai scump jucător român de fotbal. Jurnaliștii sportivi sunt de părere că primăvara europeană îl va prinde la o altă echipă.

 

image_pdfimage_print
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate
loading...
loading...
Publicitate

ACTUALITATE

Transport ilegal de lemn, oprit pe DN75, la Gârda de Sus. Poliţiştii au confiscat 6,7 mc material lemnos

avatar

Publicat

Poliţiştii din Cîmpeni au confiscat 6,72 metri cubi de material lemnos, în urma unui control efectuat la o autoutilitară.

Potrivit IPJ Alba, joi, poliţiştii din cadrul Secției 9 Poliţie Rurală Cîmpeni împreună cu poliţiştii de investigare a criminalităţii economice au oprit în trafic, pe Drumul Naţional 75, în localitatea Gârda de Sus, o autoutilitară condusă de P.I., un bărbat de 30 de ani din localitatea Albac.

Cu ocazia controlului a reieşit faptul că materialul lemnos transportat nu corespundea din punct de vedere cantitativ şi calitativ cu avizul de însoţire a mărfii.

Poliţiştii l-au sancţionat contravenţional pe P.I., în conformitate cu prevederile art. 19  din Legea nr.171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravențiilor silvice, iar cantitatea de 6,72 mc foioase, în valoare de 872 lei, a fost confiscată şi predată Ocolului Silvic Horea Apuseni.

foto: arhivă

image_pdfimage_print
Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Tânăr din Argeş, după gratii, la Aiud. Are pedeapsă de aproape 2 ani închisoare pentru infracţiuni rutiere

avatar

Publicat

Un tânăr din judeţul Argeş, condamnat la Blaj, la pedeapsă cu închisoarea, pentru conducere fără permis şi sub influenţa alcoolului, a fost prins la Aiud şi transportat la penitenciar.

Potrivit IPJ Alba, în 23 noiembrie, poliţiştii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Aiud l-au depistat şi reţinut, pe strada Morii din Aiud, pe B.D. (25 de ani), din localitatea Sâncel, judeţul Argeş.

Este posesorul unui mandat de executare a pedepsei închisorii, pentru comiterea infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Bărbatul a fost condamnat, tot joi, de Judecătoria Blaj, la executarea unei pedepse privative de libertate de libertate de 1 an şi 7 luni  închisoare şi se sustrăgea executării acesteia.

Condamnatul a fost depus în Penitenciarul Aiud, pentru executarea pedepsei.

image_pdfimage_print
Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

ADMITERE la Poliţie: Care sunt modificările la PROBA SPORTIVĂ. Detalii de la IPJ Alba pentru candidaţi

avatar

Publicat

IPJ Alba vine în sprijinul candidaţilor înscrişi la concursurile care urmează să fie organizate la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, cu detalii despre modificările la proba sportivă.

În 22 noiembrie a fost publicat în Monitorul Oficial Nr. 917 Ordinul  nr. 144, de modificare şi completare a Ordinului ministrului afacerilor interne nr. 140/2016 privind activitatea de management resurse umane în unităţile de poliţie ale Ministerului Afacerilor Interne şi a Ordinului ministrului afacerilor interne nr. 177/2016 privind activitatea de management resurse umane în unităţile militare ale Ministerului Afacerilor Interne, precum şi încetarea aplicabilităţii unor dispoziţii din Ordinul ministrului administraţiei şi internelor nr. 154/2004 privind activităţile de educaţie fizică şi sport în Ministerul Afacerilor Interne.

Mai jos, precizări despre elementele ce compun traseul practic-aplicativ, algoritmul de desfăşurare a acestuia şi a modul de evaluare a execuţiei probei:

1.Săritura în lungime de pe loc (obstacolul nr. 1):

De la linia de START, la semnalul evaluatorului, candidatul execută săritura în lungime de pe loc, în spaţiul delimitat. În situaţia în care se calcă linia de start, se depăşeşte lateral spaţiul delimitat sau nu este îndeplinit baremul minim obligatoriu, candidatul va fi penalizat cu 3 (trei) secunde. În situaţia în care candidatul refuză să execute săritura este declarat „nepromovat”.

Cronometrarea începe la prima mişcare a candidatului. Barem minim: 1,80 metri.

2. Alergare 18 metri

3. Ocolire jalon

4. Alergare 8 metri

5. Trecerea prin pas sărit peste saltea (obstacolul nr. 2):

După executarea săriturii în lungime de pe loc, de la locul de aterizare, se continuă cu alergare, trecerea prin pas sărit peste saltea după trecerea peste obstacol în mod corect. În situaţia în care, pe timpul alergării, se ating marginile saltelei, candidatul va fi penalizat cu 3 (trei) secunde. În situaţia în care candidatul refuză să execute săritura sau ocoleşte obstacolul este declarat „nepromovat”.

Caracteristici tehnice ale saltelei: lungime = 2 m, lăţime = 1 m, grosime = 3 – 5 cm.

6. Alergare 10 metri

7. Ocolire jalon

8. Alergare 4 metri

9. Două rostogoliri succesive înainte (obstacolul nr. 3):

Din alergare, candidatul va executa 2 (două) rostogoliri succesive înainte. În situaţia în care, pe timpul execuţiei, se depăşeşte spaţiul saltelelor cu întreg corpul, candidatul va fi penalizat cu 3  (trei) secunde. În situaţia în care candidatul refuză executarea rostogolirilor sau ocoleşte obstacolul este declarat „nepromovat”.

Caracteristici tehnice ale sectorului: lungime = 4 m, lăţime =1 m.

10. Alergare 5 metri

11. Deplasarea în echilibru pe banca de gimnastică cu transport de greutăţi (obstacolul nr. 4):

Se execută ridicarea celor 2 (două) greutăţi de câte 5 kilograme fiecare, depozitate în faţa băncii de gimnastică la 0,50 metri, urcarea pe banca de gimnastică, deplasarea în echilibru cu transportul simultan al greutăţilor, coborârea şi depozitarea greutăţilor pe sol. În situaţia în care, pe timpul execuţiei, candidatul atinge solul, scapă una din greutăţi sau pe ambele, va fi penalizat cu 3 (trei) secunde. În situaţia în care candidatul refuză executarea deplasării sau transportul de greutăţi pe tot parcursul este declarat „nepromovat”.

Caracteristici tehnice ale băncii de gimnastică: lungime = 4 m, lăţime = 0,25 m, înălţimea de la sol în partea superioară = 0,30 m.

12. Alergare 2 metri

13. Ocolire jalon

14. Alergare 20 de metri

15. Ocolire jalon

16. Deplasare între şicane (obstacolul nr. 5):

Candidatul se deplasează fără a avea dreptul de a se sprijini pe jaloane. În situaţia în care, pe timpul execuţiei, candidatul se dezechilibrează şi cade, acesta va continua parcursul, fără a fi penalizat. În situaţia în care candidatul refuză să parcurgă distanţa precizată este declarat „nepromovat”.

Caracteristici tehnice ale obstacolului: lungime = 10 m, lăţimea culoarului = 1,20 m, jaloane tip con, din polietilenă. Toată lungimea şi lăţimea obstacolului vor fi delimitate vizibil astfel încât candidatul să parcurgă întreaga distanţă.

17. Ocolire jalon

18. Alergare 10 metri

19. Săritura în sprijin depărtat peste capra de gimnastică (obstacolul nr. 6):

Din alergare, candidatul va executa bătaia pe ambele picioare, sprijin pe obstacol cu ambele mâini şi săritura în sprijin depărtat peste capra de gimnastică. Abordarea obstacolului presupune cel puţin urcarea pe aparat, traversarea acestuia şi coborârea pe la capătul depărtat. Parcurgerea obstacolului în alt mod decât cel descris duce la penalizarea cu 3 (trei) secunde a candidatului. În situaţia în care candidatul refuză parcurgerea obstacolului sau ocoleşte obstacolul este declarat „nepromovat”.

Caracteristici tehnice ale obstacolului: înălţime capră de gimnastică = 1,20 m. La acest obstacol nu se vor folosi trambuline elastice.

20. Alergare 2 metri

21. Ocolire jalon

22.Alergare 2 metri

23.Trecerea pe sub un obstacol marcat (obstacolul nr. 7):

Din alergare, candidatul se deplasează pe sub un obstacol marcat, acoperit şi închis la ieşire. Parcurgerea obstacolului în alt mod decât cel descris duce la penalizarea cu 3 (trei) secunde a candidatului. În situaţia în care candidatul refuză parcurgerea obstacolului sau ocoleşte obstacolul este declarat „nepromovat”.

Caracteristici tehnice ale obstacolului: lăţime = 1 m, înălţime = 0,80 m, lungime = 4 m.

24.Alergare 4 metri

25.Escaladarea unei lăzi de gimnastică (obstacolul nr. 8):

Din alergare, candidatul execută escaladarea obstacolului aşezat transversal pe direcţia de deplasare, printr-un procedeu la alegere. Parcurgerea obstacolului în alt mod decât cel descris duce la penalizarea cu 3 (trei) secunde a candidatului. În situaţia în care candidatul refuză parcurgerea obstacolului sau ocoleşte obstacolul este declarat „nepromovat”.

Caracteristici tehnice ale lăzii de gimnastică: lungime = 1,60 m, lăţimea părţii superioare = 0,40 m, înălţime = 1,20 m. La acest obstacol nu se vor folosi trambuline elastice şi saltele de gimnastică.

26.Alergare 4 metri

27.Ocolire jalon

28.Alergare 10 metri

29.Transportul unui manechin prin târâre (obstacolul nr. 9):

Din alergare, candidatul execută priza pe manechin, pe sub axile, cu ambele mâini. Transportul manechinului pe distanţa de deplasare se face cu spatele, picioarele manechinului trebuind să depăşească în mod obligatoriu linia de sosire. În situaţia în care candidatul trece linia de sosire fără manechin este declarat „nepromovat”.

Caracteristici tehnice ale obstacolului: distanţa de parcurs = 10 m, înălţimea manechinului = 1,60 m, lăţimea umerilor manechinului = 0,60 m, greutatea manechinului = 40 kg.

30.Ocolire jalon

31.Aruncarea mingii de handbal de pe loc la ţintă (obstacolul nr. 10):

Candidaţii se vor opri în faţa pragului dispus transversal pe direcţia de aruncare şi vor arunca la ţinta aflată la 7 (şapte) metri, prin procedeul azvârlire, cu o singură mână, una dintre cele 2 mingi de handbal avute la dispoziţie. O aruncare este considerată reuşită dacă mingea a atins ţinta, cu condiţia să nu fi atins solul înainte de ţintă. Fiecare candidat are dreptul la două încercări, a doua încercare executându-se doar în situaţia în care prima aruncare este nereuşită. În situaţia în care, la prima aruncare, mingea nu atinge ţinta, atinge solul înainte de ţintă, este scăpată spre înainte/înapoi, cu depăşirea pragului care delimitează sectorul de aruncare, candidatul se va opri la semnalul acustic (fluier) al supraveghetorului de traseu şi mai are dreptul la o singură aruncare. Dacă şi la următoarea încercare va repeta una din situaţiile prevăzute anterior, candidatul va fi penalizat cu 3 (trei) secunde. În situaţia în care candidatul refuză parcurgerea obstacolului sau ocoleşte obstacolul este declarat „nepromovat”.

Caracteristici tehnice ale liniei de aruncare: lungime = 1,20 m, lăţimea = 0,10 m. Ţinta este dispusă la o distanţă de 7 metri de prag (linia de aruncare). Caracteristici tehnice ale ţintei: lungime = 1 m, lăţimea = 1 m, dispusă la 1 m de sol (măsurată de la sol până la baza inferioară, fixă).

Pentru aruncare se vor utiliza 2 (două) mingi de handbal, tip 3.

32.Alergare 20 metri

33.Navetă 10 repetări x 20 de metri cu transport de jaloane (obstacolul nr. 11):

Din alergare, candidatul ridică un jalon şi aleargă cu acesta până la o linie aflată la 20 de metri distanţă, depune jalonul şi preia un alt jalon de culoare diferită şi revine în alergare 20 de metri. Se efectuează 5 cicluri dus-întors.

În situaţia în care, pe timpul execuţiei, candidatul se dezechilibrează şi cade, acesta va continua parcursul, fără a fi penalizat. În situaţia neschimbării culorii în mod succesiv după parcurgerea fiecărei distanţe de 20 de metri, candidatul va fi penalizat cu 3 (trei) secunde. În situaţia în care candidatul refuză să parcurgă distanţa precizată sau trece linia de sosire fără jalon, este declarat „nepromovat”.

Caracteristici tehnice ale obstacolului: lungime = 20 m, lăţimea culoarului = 1,00 m, 10 jaloane tip con, din polietilenă, având 2 culori diferite în proporţii egale (de exemplu, 5 de culoare roşie, 5 de culoare verde), distribuite câte 5 din aceeaşi culoare la fiecare dintre cele două capete ale culoarului. Toată lungimea şi lăţimea obstacolului vor fi delimitate vizibil astfel încât candidatul să parcurgă întreaga distanţă.

Pentru ca traseul practic-aplicativ să poată fi parcurs de 2 candidaţi, obstacolul nr. 11 se amenajează de două ori, pe două culoare distincte.

34.Sosire.

image_pdfimage_print
Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

IPJ Alba: „Comunicare NU Violenţă!”. Proiect pentru reducerea numărului de acte violente în școli

avatar

Publicat

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba desfășoară, în parteneriat cu Colegiul Economic „Dionisie Pop Marţian” din Alba Iulia, proiectul „Comunicare NU Violenţă”, ce vizează reducerea numărului de acte violente în comunitatea şcolară şi nu numai.

În perioada 23 noiembrie 2017 – 25 martie 2018, la Colegiul Economic „Dionisie Pop Marţian” din Alba Iulia se desfăşoară proiectul educativ „Comunicare NU Violenţă”.

Proiectul urmăreşte informarea elevilor şi cadrelor didactice din acest liceu şi conștientizarea impactului fizic şi psihic negativ pe care îl are violenţa fizică şi verbală asupra dezvoltării armonioase a tinerilor.

O primă activitate a avut loc joi, 23 noiembrie, când poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul Inspectorului de Poliţie Judeţean Alba, împreună cu coordonatorii proiectului, au expus celor 40 de elevi, reprezentanţi ai claselor IX-XII, obiectivele, temele şi activităţile care urmează a fi desfăşurate în această perioadă.

Temele prevăzute a fi dezbătute în cadrul activităţilor acestui proiect se axează pe formele de violenţă care se pot manifesta între tineri, acestea mergând de la formele uşoare către formele grave.

Totodată, proiectul îşi dorește implicarea directă a elevilor în activităţi, aceştia participând la concursuri de eseuri, scenete care să ilustreze formele violenţei şi din care să reiasă pericolele la care aceștia pot fi expuşi dacă recurg la metode violente de rezolvare a conflictelor în defavoarea comunicării.

Proiectul se va finaliza, în data de 25 martie 2018, când, cu ocazia Zilei Poliţiei Române, va avea loc o expoziţie de colaje şi desene care să ilustreze cunoştinţele dobândite de elevi.

Tinerii vor avea ocazia să vizioneze materiale video-educative, să discute cu poliţiştii şi specialiştii implicaţi in proiect, studii de caz.

De asemenea, tinerii cu aptitudini şi abilităţi de comunicare vor sprijini poliţiştii în transmiterea mesajelor preventive către colegi.

image_pdfimage_print
Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Un tânăr din Cricău a ajuns după gratii. Va sta doi ani la închisoare pentru furt calificat

avatar

Publicat

Un tânăr în vârstă de 21 de ani din comuna Cricău a fost reţinut, joi, de poliţie şi dus la penitenciar. Are de stat doi ani după gratii, fiind condamnat pentru furt calificat.

Potrivit IPJ Alba, pe 23 noiembrie, poliţiştii Postului de Poliţie Cricău l-au depistat şi reţinut, pe raza comunei, pe F.I., de 21 de ani, din localitate, care este posesorul unui mandat de executare a pedepsei închisorii, pentru comiterea infracţiunii de furt calificat.

Bărbatul a fost condamnat, la data de 21 noiembrie, de Judecătoria Alba Iulia, la executarea unei pedepse privative de libertate de libertate de 2 ani închisoare şi se sustrăgea executării acesteia.

Condamnatul a fost depus în Penitenciarul Aiud, pentru executarea pedepsei.

image_pdfimage_print
Citește mai departe
Publicitate www.AutoPieseonline24.RO

ACTUALITATE

FOTO: Peste 500 de vizitatori, la Zilele Bibliotecii Judeţene Alba. Expoziţii, ateliere şi lansări de carte

avatar

Publicat

Peste 500 sute de persoane au trecut, joi, pragul Bibliotecii Județene ,,Lucian Blaga” Alba, atât la sediul central cât și la cele trei filiale din Alba Iulia,  pentru a lua parte la activitățile derulate în cadrul proiectului ,,Zilele Bibliotecii”.

Reluată într-un concept cu totul nou coordonat de bibliotecara Monica Avram, proiectul ,,Zilele Bibliotecii” a debutat cu activități dedicate copiilor. Peste 300 de copiii și adolescenți însoțiți de cadre didactice și părinți au vizitat biblioteca și au luat parte la ateliere interactive, ateliere creative, lecturi, vizionări de filme și momente de spectacol, toate animate de expoziți tematice de carte cu titlurile ,,Alba – o poveste care continuă” și ,,Întâlnește-ți personajul preferat” și expozițiile de artă plastică cu titlul ,,Alba Iulia – o nouă perspectivă vizuală” (coordonată de Diana Vasiu, Sorina Țibacov și Leontin Țibacov) și ,,Cuvânt și culoare” (coordonată de Cristina Pop și Nicoleta Apostol), ambele realizate de elevii Liceului de Arte ,,Regina Maria” din Alba Iulia. Vizita tuturor a fost recompensată de bibliotecari cu răvașe-surpriză, stegulețe, materiale promoționale, calendare culturale, cărți și dulciuri. Ziua a continuat cu o masă rotundă cu tema ,,Cultură, educație și voluntariat” la care au luat parte viceprimarul municipiului Alba Iulia Gabriel Pleșa, reprezentantul Consiliului Județean Alba Lucian Docea, inspectorul general școlar Marcela Dărămuș, directorul Direcției de cultură Alba, Matei Drâmbărean, directorul Palatului Copiilor Alba, Dumitru Mălin, bibliotecari, cadre didactice și reprezentanți ai ONG-urilor cu care Biblioteca Județeană ,,Lucian Blaga” Alba a colaborat de-a lungul timpului.

După-amiaza a fost dedicată lansărilor de carte fiind prezenți la Alba Iulia tânărul istoric Mihai – Octavian Groza, de la Sebeș cu cartea sa ,,Ilie Stricatu – Pe cărările destinului” și medicul sibian Dan Orga – Dumitriu cu cartea ,,Fă Rai din ce ai!”. Cele peste 35 de persoane care au făcut neîncăpătoare sala de lectură a bibliotecii au vizitat și expoziția de sculptură ,,Requiem” a artistului plastic aiudean Ștefan Balog.

Prima zi de sărbătoare a cărții și a cititorilor s-a încheiat la Sala Unirii, în ropotele de aplauze adresate marelui actor Dorel Vișan. Acesta a susținut, în fața a peste 100 de invitați, conferința ,,Omul și taina lui” urmată de un dialog cu publicul și o sesiune de autografe pe cea mai recentă carte, ,,Cântece pentru glas și toacă”, semnată de această dată de scriitorul Dorel Vișan. Conferința a debutat cu un moment muzical susținut de trio de coarde format din Dan Liviu Cernat, Cătălina Craiu și Mădălin Danciu de la Centrul de Cultură ,,Augustin Bena” Alba.

image_pdfimage_print
Citește mai departe
Publicitate

BLAJ

Polițiști din Blaj, împrumutați de interlopi. Cum funcționa rețeaua ”proxeneților manageri” cu fete protejate

avatar

Publicat

Fostul șef al Poliției Blaj, Tiberiu Low, împreună cu un alt polițist al aceleiași structuri au fost audiaţi ca martori într-un dosar de criminalitate organizată cu 15 inculpaţi, instrumentat de DIICOT Alba Iulia. Cei doi poliţişti ar fi primit împrumuturi în bani de la membrii ai grupării infracţionale, acuzaţi că au constituit o reţea de trafic de persoane şi proxenetism care acţiona în Europa. Atipic față de alte rețele, este comportamentul proxeneților față de fete. Se pare că aceștia erau mai mult ”manageri”, protejând fetele și permițându-le să iasă din rețea fără să fie intimidate sau agresate.

Poliţiştii ar fi recunoscut că au împrumutat bani de la Cristian Boitor. Fostul şef al Poliţiei Blaj, Tiberiu Low, a împrumutat de la Boitor suma de 2.000 de euro şi 4.500 de lei.

”La nivelul Poliţiei Blaj, începând cu anul 2007, au fost obţinute date operative privind pe inculpaţii Boitor Ioan Sorin Cristian şi Boitor Daniel, cu privire la săvârşirea infracţiunii de proxenetism în străinătate, care au fost înaintate către structurile competente”, a spus Tiberiu Low, în calitate de martor în dosar. Acesta a relatat şi faptul că, în cursul anului 2015, a luat cu împrumut de la inculpatul Boitor Ioan Sorin Cristian suma de 2.000 de euro şi suma de 4.500 de lei. Tiberiu Low a obţinut postul de comandant al Poliţiei Blaj în octombrie 2016 şi a fost schimbat discret după ce numele său a apărut în acest dosar. La conducerea Poliţiei Blaj a fos numit subcomisarul de poliţie Ciprian Baboş.

Un alt poliţist, Ioan Todoran, şef de birou în cadrul Poliţiei Municipiului Blaj, ar fi recunoscut și el că ar fi luat bani cu împrumut de la un alt membru al grupării, trimis și el în judecată.

Percheziții din Blaj până în Germania
Gruparea a fost destructurată în martie 2016, când poliţişti de la BCCO Alba Iulia au efectuat un număr de 21 de percheziţii domiciliare în zona municipiului Blaj din judeţul Alba şi în judeţul Cluj, iar poliţişti din Germania au realizat 5 percheziţii în locaţii din zona Augsburg.
La data respectivă, 50 de suspecţi şi martori au fost aduşi pentru audieri, la sediul DIICOT. Dosarul vizează, pe lângă constituirea de grup infracţional, şi infracţiunile de trafic de persoane, proxenetism şi spălare de bani.

Inculpaţii trimişi în judecată sunt: Boitor Ioan Sorin Cristian, Boitor Constantin Daniel, Şarlea Valentin Dan, Szobo Laszlo Daniel, Ungurean Dorin Vasile Florin, Dani Coloman, Monea Florin Benone, Fieraru Ştefania Luminiţa, Boitor Otilia, Boitor Ioan, Văcaru Petronela Iuliana, Pop Andreea Aurelia, Crăciun Corina, Stoksek Vilhelm şi Lupean Laurenţiu. Liderul grupării era Boitor Ioan Sorin Cristian (36 ani), originar din Blaj, care a investit banii rezultaţi din activităţile ilegale în proprietăţi imobiliare din Cluj-Napoca. Bărbatul din Blaj afişează pe reţelele de socializare o viaţă de lux: maşini de zeci de mii de euro (Porsche şi Mercedes) şi destinaţii turistice exotice.

Cristi Boitor, ”regele străzilor” în Brescia

Datele strânse de anchetatori arată că perioada anilor 2001-2002 a fost cea când Boitor a început să se implice în proxenetismul internațional, acționând pe relația România (de unde proveneau fetele) – Italia (unde se practica prostituția), fiind ajutat în activitățile de recrutare și de supraveghere a acestora la stradă, în Italia, și de alte persoane.

De altfel, tot în Italia a ajuns un „jucător” important, iar una dintre fetele care a practicat prostituția pentru rețea le-a spus celor de la DIICOT Alba Iulia că Boitor era cunoscut în acea perioadă în zona Brescia și Reggio Emilia „ca fiind unul dintre regii străzilor”.

Fetele erau protejate

Spre deosebire de alte grupări de proxeneți care-și controlau prostituatele care lucrau pentru ei prin violență, Cristi Boitor și oamenii săi le-au dat voie fetelor să păstreze o parte considerabilă din venituri, permițându-le astfel să-și creeze o stare financiară bună. Dacă o fată dorea să iasă din rețea, i se dădea voie fără să fie agresată sau intimidată.

”În Italia, sunt multe pericole la stradă, pe care nu le cunoşti când ajungi.Primul lucru, selectarea clientului, Cristina nu avea voie să meargă cu negrii, cu nord-africani, cu musulmani, persoane închise la culoare, deoarece eu consideram că aceste persoane reprezintă pericole pentru fată. De asemenea, nu avea voie să iasă cu români sau albanezi. Aceştia din urmă puteau fi recunoscuţi după comportament şi înfăţişare. Pe aceştia din urmă eu îi consideram periculoşi. Clientela era recomandat a fi constituită doar din italieni. Al doilea lucru, să nu se urce în maşinile clienţilor decât dacă era o singură persoană în maşină, să nu fie băută, să nu fie ciudată sau drogată. Al treilea lucru era relaţia cu clientul, se cerea respect total faţă de client, dar, mai presus de orice, respectul faţă de ea însăşi.

În relaţia cu clientul, fata trebuia să fie partea dominantă, nu să facă ce vrea clientul, ci ceea ce vrea fata. Pe primul loc era siguranţa fetelor. Dacă ea avea probleme, aveam şi eu. Cu privire la preţul prestaţiei sexuale, să nu meargă niciodată sub preţul cerut. Acest lucru derivă dintr-un principiu al psihologiei, şi anume respectul faţă de tine, nu sunt importanţi banii, ci respectul faţă de tine însuţi, ceea ce îţi dă o aură, o vitalitate, te respectă şi ceilalţi, fapt ce te face mai atrăgătoare. Eu am învăţat aceste lucruri pe cont propriu, am în spate şi o experienţă de 4 ani cât am lucrat într-un night club din Modena, unde fetele mi-au spus multe. De asemenea, arăt că sunt pasionat de psihologie…” a declarat unul dintre membrii grupării, citat de ziarul România liberă.

În dosar s-a mai reţinut că în ultimii ani, liderul grupului a făcut investiții în afaceri imobiliare cu banii proveniți din trafic de persoane și proxenetism internațional.

Președintele CJ Cluj le-a vândut un teren

DIICOT Alba Iulia i-a audiat în dosar, în calitate de martori, și pe președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, dar și pe soția acestuia, care are un cabinet notarial. Pe când era senator de Cluj, acesta i-a vândut lui Boitor un teren în valoare de 225.000 de euro, pe care interlopul i-a plătit chash.

„Nu a fost o relație de afaceri. Eu doar am vândut un teren către niște tineri. Nu sunt eu vinovat pentru ce a făcut Boitor. Nu mi s-a părut nimic în neregulă că au plătit cash (suma în discuție era de 225.000 de euro – n.r.) pentru că era vorba despre trei persoane care doreau să facă investiții imobiliare” a spus Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

Potrivit rechizitoriului DIICOT, Boitor îşi recruta fetele trimise la prostituţie în Italia din rândul tinerelor care aveau dificultăţi financiare, speculând această situaţie. Spre exemplu, pentru acesta a lucrat şi o fată care lucra iniţial ca asistentă medicală în cabinetul unui doctor din Alba Iulia, însă care nu se putea întreţine din salariul de 800 de lei pe lună, dar şi o studentă din Cluj, care avea dificultăţi financiare şi pe care apropiaţii lui Boitor au ajutat-o cu bani să-şi recupereze laptop-ul lăsat la amanet.

 

image_pdfimage_print
Citește mai departe
Publicitate

JUNIOR

Elevi de la Şcoala Gimnazială “Vasile Goldiş” Alba Iulia au donat fructe şi legume persoanelor defavorizate

avatar

Publicat

Elevi de la Şcoala Gimnazială “Vasile Goldiş” Alba Iulia, alături de profesori, au desfăşurat în această săptămână o acţiune de voluntariat. Au donat legume şi fructe, persoanelor defavorizate.

Elevii claselor pregătitoare, I, a II-a și a III-a  si a IV-a de la Școala Gimnazială ”Vasile Goldiș” din Alba Iulia, coordonați de profesorii pentru învățământul primar (Gheorghe Mărginean, Adriana Lucia Mărginean, Otilia Barabaș, Maria Simona Breaz,  Delia Balea, Ileana Brudașcă , Marinela Savu, Rodica Lupea, Otilia Horeanga, Vasile Bărbat, Balog Ildiko, Adriana Toma, Elisabeta Bolca, Ofelia Corpodean, Elvira Lupea, Traian Onea, Cristina Neamţ, Carmen Macarie, Delia Vîlceanu, Cristina Iosif, Mirela Benchea, Alexandra Petruse, Ana Baciu, Mioara Popa, Roxana Stoia) şi elevii claselor V-VIII împreună cu consilierul educativ prof. Liana Muntean, diriginţi şi profesori, au desfășurat, în perioada 20 – 24 noiembrie, o acțiune de voluntariat sub genericul ”Săptămâna legumelor și fructelor donate”. Acțiunea este cuprinsă în Calendarul Strategiei Naționale de Acțiune Comunitară, transmite directorul școlii, prof. Ramona Popa.

Fructele și legumele au fost dăruite, la fel ca în fiecare an, copiilor de la casa parohială de tip familial ” Izvorul Tămăduirii” a preotului Ioan Dan, celor de la Grădiniţa “Riţa Gărgăriţa” şi persoanelor de la căminul pentru vârstnici din Bărăbanţ şi Aşezământul “Simion Ştefan Stremţ”. Acţiunea a fost menită să evidenţieze perceperea voluntariatului ca o reacție de empatie pentru persoanele defavorizate şi a inclus stabilirea unor acțiuni educative comune a elevilor școlii cu copiii din Oarda şi participarea părinților elevilor școlii la acțiuni comunitare.

“Toți cei implicați în proiect au arătat, încă o dată, că la pasă de acei copii lipsiți de căldura familiei lor. Aceste gesturi de bunăvoință contribuie la formarea personalității cetățeanului european responsabil și altruist de mâine”, transmit reprezentanţii şcolii.

image_pdfimage_print
Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

CRIMA de la BIIA: 36 de ani de închisoare pentru ucigașii femeii și daune de 80.000 de lei

avatar

Publicat

Cei doi tineri din Biia acuzaţi că au ucis, în luna ianuarie, o femeie de 55 de ani din localitate, vor avea de executat împreună 36 de ani de închisoare și de plătit daune materiale și morale în valoare de 80.000 de lei, copiilor victimei. Gheorghe Adrian Fundăcescu și Adrian Marius Groza vor avea de executat câte 18 ani de închisoare fiecare. Sentința nu este definitivă și poate fi contestată în termen de 10 zile.

Tribunalul Alba a dispus aplicarea pedepsei de 18 ani de închisoare pentru cei doi tineri din Biia care au ucis o femeie de 55 de ani.

VEZI: CRIMĂ cumplită la Biia. O femeie de 55 de ani a fost găsită fără viaţă, cu mâinile legate si posibil strangulată. Doi tineri de 19 ani, REŢINUŢI

„Tip soluţie: Condamnare fără acord de recunoaştere. Soluţia pe scurt:

Condamnă pe inculpatul FUNDĂCESCU GHEORGHE-ADRIAN, …, arestat preventiv şi aflat în Penitenciarul Aiud, la o pedeapsă de: 5 ani închisoare cu aplicare şi 2 ani interzicerea drepturilor; mai condamnă pe acelaşi inculpat la o pedeapsă de: 16 ani închisoare cu aplicare şi 4 ani interzicerea drepturilor prev. de art. 66 lit. a şi b Cod penal: mai condamnă pe acelaşi inculpat la o pedeapsă de: 1 an închisoare.

Aplică inculpatului pedeapsa principală rezultantă şi pedeapsa complementară de: 18 ani închisoare cu aplic. şi 4 ani interzicerea drepturilor prev. de art. 66 lit. a şi b Cod penal, În baza art. 72 Cod penal rap. la art. 404 alin. 4 Cod procedură penală deduce din pedeapsa aplicată inculpatului, durata reţinerii şi a arestării preventive, începând cu data de 20.01.2017 – la zi. În baza art. 399 Cod procedură penală menţine măsura arestării preventive a inculpatului dispusă prin Încheierea nr. 9/2017 în dosar nr. 381/107/2017 al Tribunalului Alba, măsură prelungită şi menţinută ulterior în condiţiile legii.

Condamnă pe inculpatul GROZA MARIUS-ADRIAN, …, arestat preventiv şi aflat în Penitenciarul Aiud, la o pedeapsă de: 5 ani închisoare şi 2 ani interzicerea drepturilor; mai condamnă pe acelaşi inculpat la o pedeapsă de: 16 ani închisoare cu aplicare şi 4 ani interzicerea drepturilor; mai condamnă pe acelaşi inculpat la o pedeapsă de: – 1 ani închisoare. Aplică inculpatului pedeapsa principală rezultantă şi pedeapsa complementară de: 18 ani închisoare cu aplicare şi 4 ani interzicerea drepturilor prev. de art. 66 lit. a şi b Cod penal, În baza art. 72 Cod penal rap. la art. 404 alin. 4 Cod procedură penală deduce din pedeapsa aplicată inculpatului, durata reţinerii şi a arestării preventive, începând cu data de 20.01.2017 – la zi.

Admite acţiunile civile exercitate de părţile civile F. ANAMARIA şi I. IULIAN (copiii victimei) şi, în consecinţă, obligă inculpaţii în solidar la plata despăgubirilor civile pentru daune materiale şi morale, în favoarea acestora, astfel: – 2.500 lei daune materiale, în favoarea părţii civile F. Anamaria; – 2.500 lei daune materiale, în favoarea părţii civile I. Iulian; – 50.000 lei daune morale, în favoarea părţii civile F. Anamaria; – 25.000 lei daune morale, în favoarea părţii civile I. Iulian.

Menţine măsura sechestrului asigurator asupra bunului imobil aflat în proprietatea inculpatului Groza Marius Adrian, respectiv cota de 1 aflat în proprietatea inculpatului din imobilul situat pe raza municipiului Blaj (…) şi evidenţiat în CF nr. (…), număr cadastral (…), dispuse prin ordonanţa din 31.01.2017, până la concurenţa sumei de 40.000 lei, precum şi a cheltuielilor judiciare.

Dispune prelevarea de probe biologice de la inculpaţi în vederea introducerii în S.N.D.G.J. şi dispune comunicarea hotărârii în acest sens la I.G.P.R. şi încunoştinţarea inculpaţilor despre necesitatea prelevării de probe biologice. Dispune restituirea următoarelor bunuri care au aparţinut victimei, către părţile civile F. Anamaria şi I. Iulian, astfel: – sac nr. 1 – conţinând o geacă groasă – cojoc de culoare maro; – sac nr. 2 – conţinând un pulover tricotat de culoare bej; – sac nr. 3 – conţinând o vestă tricotată de culoare negru cu bej în degrade; – sac nr. 4 – conţinând un pulover cu imprimeuri geometrice de culoare maro, gri şi alb, inscripţionat „Camel”; – sac nr. 5 – conţinând un tricou de culoare albastru închis cu inscripţia „ Inessis” – sac nr. 6 – conţinând un batic ( năframă), din material textil de culoare neagră; – sac nr. 7 – conţinând o pereche de colanţi de culoare gri; – sac nr. 8 – conţinând o pereche de colanţi de culoare maro cu negru, cu imprimeu de tip leopard; – sac nr. 9 – conţinând o pereche de ciorapi de culoare gri, cu imprimeu albastru şi negru. aflate şi depuse la Camera de corpuri delicte a Tribunalului Alba.

În baza art. 276 Cpp obligă pe fiecare inculpat la câte 1.250 lei cheltuieli judiciare făcute de părţi, în favoarea părţii civile I. Iulian. În baza art. 274 alin.1 Cod procedură penală obligă pe fiecare inculpat să plătească cheltuieli judiciare în favoarea statului, astfel: câte 780 lei fiecare, cheltuieli judiciare ocazionate în cursul urmăririi penale; câte 1000 lei fiecare, cheltuieli judiciare ocazionate în cursul judecăţii; în baza art. 274 alin. 1 Cod procedură penală onorariile avocaţilor desemnaţi din oficiu pentru inculpaţi în sumă de 1440 lei la urmărire penală rămân în sarcina statului şi vor fi avansate de Ministerul Justiţiei în contul Baroului Alba. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare”, este soliţia pe scurt a instanţei, publicată în 20 noiembrie 2017.

image_pdfimage_print
Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Angajaţi APIA Alba protestează din nou, pentru menţinerea salariilor

avatar

Publicat

Aproximativ 20 de angajaţi de la APIA – Centrul judeţean Alba şi centre locale protestează din nou în faţa instituţiei. Solicitările sunt aceleaşi şi se referă la menţinerea veniturilor actuale şi eliminarea diferenţelor faţă de APIA – structura centrală, pregătite de Legea salariilor.

„Cerem respectarea angajaţilor, pentru fondurile europene accesate în fiecare an, cu peste 98% absorbţie”, a precizat pentru Alba24, reprezentantul salariaţilor.

Potrivit acestuia, pe 29 noiembrie, angajaţi APIA din Alba şi din ţară vor participa la un nou protest în Capitală, în faţa Guvernului.

Angajaţi APIA Alba au protestat de mai multe ori, în această săptămână.

Vezi şi VIDEO: Protest spontan la sediul APIA Alba. Angajații sunt nemulțumiți că vor pierde sporurile, din 2018

 

 

image_pdfimage_print
Citește mai departe
Publicitate
ACTUALITATEacum 13 minute

Transport ilegal de lemn, oprit pe DN75, la Gârda de Sus. Poliţiştii au confiscat 6,7 mc material lemnos

ACTUALITATEacum 19 minute

Tânăr din Argeş, după gratii, la Aiud. Are pedeapsă de aproape 2 ani închisoare pentru infracţiuni rutiere

Publicitate
ACTUALITATEacum 25 de minute

ADMITERE la Poliţie: Care sunt modificările la PROBA SPORTIVĂ. Detalii de la IPJ Alba pentru candidaţi

ACTUALITATEacum 34 de minute

IPJ Alba: „Comunicare NU Violenţă!”. Proiect pentru reducerea numărului de acte violente în școli

Publicitate
ACTUALITATEacum 49 de minute

Un tânăr din Cricău a ajuns după gratii. Va sta doi ani la închisoare pentru furt calificat

ACTUALITATEacum 54 de minute

FOTO: Peste 500 de vizitatori, la Zilele Bibliotecii Judeţene Alba. Expoziţii, ateliere şi lansări de carte

Publicitate
BLAJacum 2 ore

Polițiști din Blaj, împrumutați de interlopi. Cum funcționa rețeaua ”proxeneților manageri” cu fete protejate

JUNIORacum 3 ore

Elevi de la Şcoala Gimnazială “Vasile Goldiş” Alba Iulia au donat fructe şi legume persoanelor defavorizate

Publicitate
EVENIMENTacum 3 ore

CRIMA de la BIIA: 36 de ani de închisoare pentru ucigașii femeii și daune de 80.000 de lei

ACTUALITATEacum 4 ore

FOTO: Angajaţi APIA Alba protestează din nou, pentru menţinerea salariilor

Publicitate
ACTUALITATEacum 4 ore

Atenţionări de la ISU Alba pentru prevenirea incendiilor în gospodării. Ce trebuie să ştie proprietarii

ACTUALITATEacum 4 ore

Primăria Aiud reia licitaţia pentru concesionarea unui teren de 182 mp cu destinaţia „parcare auto”

ACTUALITATEacum 4 ore

Zeități și personaje mitologice, transpuse în 3D la Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia

ACTUALITATEacum 4 ore

FOTO: Runda a 5-a a Openului Internaţional al României la şah. Zi excelentă pentru juniorii albaiulieni

ACTUALITATEacum 5 ore

FOTO: Se repară podurile din Cetatea Alba Carolina. Costuri de 666.000 lei din garanția de bună execuțieCopyright © 2017 Alba24.ro powered by Independent Media & More