Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

„Bogățiile toamnei la Blaj”: Cumpărături de sezon de la standurile cu produse bio ale comercianților din județ

Publicat

După ce, în urmă cu o săptămână, albaiulienii au avut ocazia să-și facă proviziile pentru iarnă de la standurile cu produse proaspete ale comercianților din județ, duminică a fost rândul locuitorilor Micii Rome să-și umple plasele cu bunătățuri bio. Administrația locală din Blaj a invitat cetățenii să-și facă cumpărăturile din Piața Mare Agroalimentară unde s-a desfăşurat a XII-a ediție a manifestării „Bogățiile Toamnei la Blaj”.

Organizatorii i-au invitat producătorii agricoli din zona municipiului Blaj să își expună cele mai reprezentative produse din recolta anului 2012 pe standurile  amenajate special pentru această ocazie. Jurizarea a ținut cont atât de expozitia propriu-zisă a fiecărui agricultor, cât și de frecvența cu care își comercializează produsele la piețele din Blaj sau de suprafața cultivată.

Manifestarea organizată de Primăria Municipiului Blaj a avut  în program și un bogat program de muzică populară care a început la ora 10.00, imediat după premierea celor mai reușite standuri de prezentare și care a fost prezentat de câștigătoarea Festivalului „Strugurele de Aur”, Ina Todoran.

Primii care s-au prezentat să își facă aprovizionarea cu produse proaspete de la Blaj, au fost liderii PDL Alba, Alexandru Pereș, Clement Negruț, Alin Cucui și Dorin Nistor care au fost prezentați de primarul Gheorge Valentin Rotar Rotar, comercianților de la standuri. Dorin Nistor a fost recomandat de primar ca „un drag prieten al Blajului”.

Nu au lipsit nici în acest an tradiționalele degustări de must sau vin și prezentarea  obiceiului popular al tescuitului realizat de feciori din Tiur îmbrăcați în straie populare.

Pe scena amplasată în aer liber au urcat printre alții Grupul Folcoric  „Doina Blajului”, cu soliștii: Reta Rus,Mihai Petreuş, Ina Todoran, Grupul Folcloric „Obârșia”, Dorin Pintea, Nicu Stângaciu, Adina Popa, Denisa Balu și Ioan Dancu. În concurs s-au înscris 44 de producători agricoli din Blaj și din localitățile învecinate.

«Ne-am făcut din acest eveniment o datorie, aceea de a recompensa truda agricultorilor care ne oferă de-a lungul anului produse ecologice la prețuri bune.În plus e o ultimă ocazie pentru gospodine de a-și face provizii pentru sezonul rece. Nu în ultimul rând, dorim să oferim blăjenilor un eveniment popular prietenos, ultimul în aer liber din acest an”, a declarat primarul Gheorghe Valentin Rotar.

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax