Eveniment
Titi Aur: Școala de șoferi este în România mult sub nivelul anilor 80. Peste 1600 de oameni mor anual în accidente, în România
Școala de șoferi este în România mult sub nivelul anilor 80, spune Titi Aur, fost pilot și fondator al unei școli de conducere auto defensivă.
Peste 1.600 de oameni mor anual din cauza accidentelor rutiere, în România. Numărul este similar cu acela al oamenilor care locuiesc într-o comună de dimensiuni medii.
Bilanț negru pe șoselele din România. Peste 1.500 de oameni au murit în accidente rutiere în 2023
Una dintre principalele cauze este folosirea telefonului în timpul condusului, dar şi lipsa implicării autorităţilor, spune Titi Aur, citat de Antena 3 CNN.
„În primul rând, pot să spun că autoritățile noastre, începând de la cel mai înalt nivel, nu sunt deloc interesate de acest aspect. Nu există accidente pe șosea pentru ei.
Sunt foarte multe probleme de rezolvat în România, problema accidentelor nu există. Şi când spun asta, o zic justificat, pentru că nu se face nimic în acest sens.
Mai puțin câteva măsuri de coerciție și mai puțin câteva acțiuni făcute de Poliția Rutieră. În rest, nu se face nimic” a spus Titi Aur.
Titi Aur: Școala de șoferi este în România mult sub nivelul anilor 80
Mai ales, spune el, nu se face nimic pentru îmbună îmbunătățirea sistemului de pregătire.
”Adică, în școala generală, tot ce înseamnă cursuri de pregătire pentru copii, ca să înțeleagă cum să meargă pe stradă, cum să meargă în mașina părinților, cum să fie în siguranță.
Școala de șoferi este în România mult sub nivelul anilor 80 și nu se face nimic. Atestatele profesionale se fac așa cum se fac, cursuri de conducere defensivă nu se doresc, nu se vrea, deși există o lege” a adăugat acesta.
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News
Radu Petru Lupu
luni, 20.05.2024 at 11:45
Mai sa fie….
Nimeni nu vorbeste de numarul de autovehicule care circula pe strazi in zilele nostre…
In 80 puteam juca tenis cu piciorul pe strada fara sa ne deranjeze nimeni. Astazi mai putem?
In 80 copiii de gimnaziala mergeau singuri la scoala fara nici o problema. Nu ne era frica ca trebuie sa traverseze strazi si bulevarde. Astazi mai putem?
In 80 mergeam pana la Cluj, este drept ca ocoleam gropile de pe drumurile nationale, si intalneam pe drum cateva masini. Astazi este tot asa?
Nu cu foarte multi ani in urma, pe drumul national Sebes – Sibiu, inaite de a fi data in folosinta autostrada, era plin de indicatoare cu punct negru de risc de accidente. In urma redirectionarii traficului majoritar pe autostrada mai sunt accidente in acele puncte?
Te pomenesti ca trebuie toti soferii sa ia ore de sofat defensiv de la Titi Aur si asa nu o sa mai fie accidente pe strazile din Romania.
Oare nu problema mare, nu spun ca este singura, este infrastructura rutiera care nu a tinut pasul cu cresterea mare si rapida a numarului autovehiculelor care circula pe strazi?
Mai pot scrie dar ma opresc fiindca sunt constient ca scriu degeaba.