Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

ASTĂZI: Concertul „Dialogul viorilor” al Orchestrei de Cameră „Augustin Bena” a judeţului Alba la Catedrala Romano-Catolică

Publicat

afis concert 28 iul 2017 Iubitorii muzicii clasice sunt invitaţi, vineri seara, la ora 19,00, la un nou concert extraordinar din stagiunea Orchestrei de Cameră „Augustin Bena” a judeţului Alba. Denumit „Dialogul viorilor”, evenimentul va avea loc de la ora 19.30 la Catedrala Romano-Catolică din Alba Iulia şi este un concert la care publicul este invitat să se bucure de minunata muzică scrisă pentru vioară ş orchestră în epoca barocă. Pe scenă vor evolua alături de orchestra de cameră trei violonişti de o mare expresivitate Vasile Sulţ, Mircea Lazăr şi Dan Liviu Cernat ca şi solişti. Ei vor interpreta împreună cu orchestra şase concerte pentru o vioară, două viori şi trei viori din creaţia celebrilor compozitori din perioada barocă A. Vivaldi, J.S.Bach si Georg Philipp Telemann. Intrarea la concert este LIBERĂ.
„Vă invitam la un concert unde vă veţi putea bucura de minunata muzică concertistică scrisă pentru vioară şi orchestră în epoca barocă. Veţi avea ocazia să descoperiţi puterea expresivă a sunetului viorii şi frumuseţea dialogului muzical între solişti şi orchestră. Repertoriul ales va crea o atmosferă plină de energie şi emoţie care garantează o seară muzicală deosebită. Ideea concertului este de a scoate în evidenţă vioara ca şi instrument solistic în epoca barocă şi felul în care artiştii folosesc muzica şi sunetul pentru a dialoga între ei şi cu publicul”, a spus Dan Liviu Cernat – dirijorul Orchestrei de Cameră „Augustin Bena” a judeţului Alba.

Concertul are loc vineri la ora 19,00 în Catedrala Romano Catolică din Alba Iulia, un loc cu o acustică deosebită, şi este organizat de Consiliul Judeţean Alba şi Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba, în parteneriat cu Arhiepiscopia Romano-Catolică de Alba Iulia.
Orchestra de Cameră „Augustin Bena” a fost înfiinţată în iulie 2013 ca şi departament în cadrul Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba. Orchestra este condusă de Dan Liviu Cernat şi abordează lucrări din creaţia marilor compozitori cu preponderenţă din perioada barocului. Orchestra a susţinut până în prezent numeroase concerte în Alba Iulia şi în judeţul Alba având invitaţi de renume printre care amintim pe soprana Daniela Vlădescu, Tadashi Imai, pianist de renume japonez, sau dirijorul Federico Crisanaz (Italia).

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax