|

AUDIENŢE ONLINE: Despre intrarea în Oarda cufundată în beznă, semne de circulaţie şi şanţuri pe străzile din cartierul Orizont

Cititorii Alba24 primesc noi precizări de la Primăria Alba Iulia privind probleme administrative sesizate prin „Audienţe Online”. Au fost semnalate situaţii din Oarda de Jos, unde, a ieşirea spre Limba zona este cufundată în beznă, a fost propusă scoaterea indicatorului „Accesu Interzis” la intrarea pe strada Aurel Vlaicu, respectiv montarea unuia de „Cedează trecerea” la intrarea în Alba Iulia, pe podul peste Mureş, iar, unul dintre locuitorii din cartierul Orizont arată că străzile de acolo sunt brăzdate de şanţuri. Vedeţi în continuare răspunsurile administraţiei locale:

Întrebare de la: Dreghici Iosif. Subiect: Iluminare strada Dumbrăviţei, Oarda de Jos

“Aş vrea să reiau o problemă care a mai fost adusă în discuţie de un alt cetăţean. La intrarea în Oarda de Jos, dinspre Limba, primii 150 m de drum şi prima casă pe partea dreaptă sunt cufundate în beznă. Vă rugăm încă o dată să aveţi în vedere extinderea reţelei de iluminare publică şi în această zonă.”

Răspuns: “În şedinţa de Consiliu Local din data de 23 octombrie 2012 se va aproba contractul de concesiune a Serviciului de Iluminat Public. Ulterior, se vor rezolva problemele referitoare la extindere reţele electrice.”

 

Întrebare de la: Bucur Dan. Subiect: semn circulaţie

“Cât timp a fost închis tronsonul de circulaţie din faţa Hotelului <Cetate>, pe strada Aurel Vlaicu a fost pus semnul <accesul interzis> lucru firesc, dar acum, dacă situaţia s-a schimbat, se mai impune păstrarea lui?”

Răspuns: “S-au purtat discuţii cu Poliţia Rutieră a Municipiului Alba Iulia în vederea reglării circulaţiei în zona Hotelul <Cetate>, str. Aurel Vlaicu. Urmează să fie aprobat un plan de semnalizare al străzilor Aurel Vlaicu şi Nicolae Iorga, care să cuprindă circulaţia inclusiv pe interiorul Cetăţii.”

 

Întrebare de la: Popescu Daniel. Subiect: propunere pentru fluidizarea traficului

“Vă sugerez montarea unui indicator rutier cu semnificaţia <Cedează trecerea> pe DN 1, pe sensul de intrare în Alba Iulia, la podul peste râul Mureş. Astfel, s-ar evita blocarea imediată a traficului  pe pod în situaţia în care un autovehicul ce iese de pe pod vrea să vireze la stânga pentru a intra în Oarda.”

Răspuns: “Administrarea DN1, inclusiv Podul Mureş se face de către CNADR Cluj, astfel încât nu putem lua noi o decizie în acest sens.”

 

Întrebare de la: Adi Popa

”Locuiesc în cartierul Orizont, plătesc impozit pe proprietate şi auto la Primăria Alba Iulia şi am câteva nelămuriri pe care vreau să le aduc la cunoştinţa dumneavoastră, în speranţa că se vor găsi şi rezolvări şi anume:

– în această primăvară, în urma lucrărilor de canalizare care au avut loc pe strada Drăgăşani, toate camioanele încărcate cu pământ rezultat din excavaţii au trecut pe strada Azur, făcând din această stradă una pe care poţi merge doar cu tractorul. La începutul acestei luni, cetăţenii domiciliaţi pe această stradă au adus pietre şi au tasat drumul pe o porţiune de 100 m până la casele lor, restul rămânând la fel;

– în urmă cu ceva timp (aprox. 2 săptămâni) pe strada Cigaş ,imediat după intersecţia cu strada Azur, a apărut un sanţ care era săpat perpendicular pe strada Cigaş, dar nu era pe toată lăţimea. În cursul zilei de ieri, 8.10.2012, cel care a început sanţul şi-a desăvârşit lucrarea, întinzând şanţul pe toată lăţimea străzii, astfel încât seara, având în vedere că strada este <luminată>, dacă nu ştii că este şanţ, îţi rămân roţile acolo (la propriu).

Având în vedere cele de mai sus, vă rog să luaţi legătura, prin inspectorii din cadrul serviciilor de specialitate din cadrul Primăriei, cu cei care se fac vinovaţi de degradarea străzilor mai sus amintite, respectiv firma care a făcut lucrările de canalizare în Miceşti pentru primul caz şi cetăţenii care locuiesc pe straga Cigaş, în al doilea caz, pentru a aduce străzile la starea iniţială, adică circulabile.”

Răspuns: “Referitor la modernizarea sistemului de canalizare în cartierul Miceşti, vă informăm că, până în data de 19.10.2012, se va interveni la refacerea la starea iniţială a străzii Azur, pe traseul afectat de camioane.”

URL scurt: http://alba24.ro/?p=133356avatar Publicat de pe 11 octombrie 2012
Publicat în ADMINISTRATIE, Audiente Online, EVENIMENT.

Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!

Adaugă un comentariu


Publicitate

loading...

PublicitatePublicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

PublicitatePublicitate

Publicitate

Comentate recent

  • maya: PSD s-aude?!
  • om: Mult as vrea si eu asta, Iulia!
  • Apocalipsa lui Rika: cat mai mult daca se poate sa ploua cu gheata cat oul de strut ! nu e pacat sa strica tot in...
  • Cris: Pacat ca nu era nimeni la volanul masinii negre sa treaca peste el cat s-a prefacut „victima”. Ar...
  • Mario: Bună ziua. Am și eu o întrebare, dacă am lucrate 9 luni în ultimii 2 ani,am o problema și nu am mai putut sa...

VIDEO / TESTUL de SINCERITATE pe Alba24.ro: Omul care a transformat ”Mica Romă” într-o perlă a județului

Publicitate

Publicitate

Cosmin Calin Raul - Design si Fotografie

Alba24 pe site-ul tau

HOROSCOPUL ZILEI