Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

AUDIENŢE ONLINE: Răspunsuri de la Primăria Alba Iulia despre parcările neregulamentare pe strada Cloşca și drumurile din Oarda

Publicat

Primăria Alba Iulia a dus precizări privind mai multe probleme administrative sesizate de cititorii Alba24, în secţiunea „Audienţe Online”. Au fost oferite informaţii privind parcări neregulamentare la capătul străzii Cloşca din Alba Iulia, lucrări la strada C. Negruzzi şi în cartierul Oarda, dar şi operaţiuni de cablare fibră optică în oraş şi completări privind solicitări de locuinţe ANL. Alte date pot fi obţinute adresând întrebări prin formularul aflat pe site.

Întrebare de la: Horvath Daniel; Subiect: Parcări pe strada Cloşca, către semafor Liceul Militar

„Aş dori şi eu să aflu de ce nu se ia nici o măsură faţă de cei care pachează pe partea dreaptă pe strada Cloşca, pe sensul de mers Hotel Cetate către Liceul Militar în apropierea semaforului? Sunt foarte multe maşini parcate pe strada Cloşca, pe porţiunea cuprinsă între strada Energiei şi semaforul de la intersecţia cu Bulevardul Revoluţiei şi nu se pot încadra maşinile corespunzător la semafor. Ar trebui să nu se mai lase să se parcheze pe această porţiune de stradă. Chiar dacă există semne, nimeni nu respectă. Sunt în multe zile cozi până la jumătatea străzii Cloşca. Oare Poliţia sau cei din municipalitate nu trec pe acolo niciodată?

Răspuns: Vă mulţumim pentru sesizare. Poliţia Locală a fost înştiinţată şi se vor lua măsurile care se impun.

Întrebare de la: Neamţu Ioan; Subiect: str. C. Negruzzi

„Din ceea ce ne-aţi transmis, am înţeles că sunt prevăzute lucrări de pietruire şi tasare a străzii C. Negruzzi. Vă rog să ne asiguraţi că aceste lucrări vor fi realizate şi pe străzile interioare cartierului, nu doar pe strada principală de acces din str. Livezii.

Răspuns: „Prioritară este rezolvarea arterelor majore, care sunt utilizate de un număr mai mare de locuitori. Reţeaua de străzi din incintă nu reclamă probleme majore, fiind străzi relativ noi şi fiind pietruite de proprietarul care a realizat imobilele din zonă.”

Întrebare de la: Vasile; Subiect: Stare deplorabilă a străzii Cedrului

„În urma efectuării lucrărilor de introducere a reţelei de canalizare în Oarda, mai exact pe strada Cedrului, drumul a avut de suferit, astfel că în prezent ne este foarte greu să ajungem acasă, din cauza gropilor şi a şanţurilor. Vă rugăm să ne spuneţi dacă se poate pietrui drumul până la efectuarea lucrărilor promise de asfaltare.”

Răspuns: „Executantul lucrărilor de canalizare are obligaţia să aducă drumul la starea iniţială. Aceasta a fost condiţia impusă de Primărie. Contractul este semnat între SC Apa CTTA şi Hidroconstrucţia. Primăria nu este parte în contract, însă facem notificări frecvent cu privire la respectarea cerinţelor impuse, deoarece şi noi am sesizat că lucrările nu respectă graficul. Vom notifica încă o dată şi sesizarea dumneavoastră.”

Întrebare de la: Cirneci Alexandru; Subiect: cablare fibră optică

„De câteva săptămâni, oraşul este sub asediul unei companii care introduce o reţea de cablaje subterane – probabil fibră optică. Nu e nimic rău că se fac investiţii private, dar cum s-a permis distrugerea asfaltului pe străzile proaspăt reabilitate pe proiecte europene? Ca exemplu, strada Călăraşi şi Ampoiului, sâmbătă, firma Elis a terminat lucrările, luni a fost excavat trotuarul de această firmă? La ce mai executăm lucrări, care apoi sunt distruse imediat? De ce nu se impun soluţii de forare orizontală? Am văzut că, între timp, trotuarele pavate sunt reparate la loc, dar spaţiile verzi rămân prada grămezilor de bolovani şi pământ. Întrebarea mea este: de ce aţi aprobat lucrări de săpare pe străzi proaspăt reabilitate, când primăria a stabilit clar că, timp de 5 ani, nu este voie să se intervină la infrastructura subterană de pe străzile reparate?”

Răspuns: „Este o lucrare de interes naţional care se dezvoltă ca şi proiect în mai multe oraşe din ţară şi nu s-a putut controla de către noi momentul implementării. În acordul care s-a dat pentru execuţie s-a pus condiţia ca lucrările de refacere să fie executate de către firma care a executat lucrarea de modernizare a drumului. Nu este o situaţie plăcuta, dar nu poate fi controlată de noi. Este o lucrare a MAI. Ne cerem scuze pentru discomfortul creat, însă termenul de finalizare al lucrărilor pe tot traseul, pe o distanţă de cca 7 km şi 800 m, este unul scurt – 31 iunie 2012.

S-a practicat şi procedura de forare, acolo unde spaţiul dintre fronturile construite a permis aplicarea procedurii tehnice specifice. (De ex., str. Traian şi str. Bucureşti). Firma şi-a luat angajamentul să aducă la starea iniţială toate spaţiile, inclusiv zonele verzi.”

De la: Paul Alin Fluffy; Subiect: Cerere ANL

„Eu şi soţul suntem cadre didactice şi am dori să ştim dacă se mai pot depune cereri pentru locuinţe ANL (am 32 de ani, mai este posibil pentru noi?). Dacă da, unde şi când? P.S.: Abia am aflat de posibilitatea solicitării unui ANL”.

Răspuns: „Da, se mai pot depune cereri pentru locuinţe ANL la registratura Primăriei. Detaliile şi documentele necesare la dosar le găsiţi pe site-ul www.apulum.ro, secţiunea informaţii publice – acte necesare – ANL.”

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. MIRCEA TRIFU

    vineri, 08.06.2012 at 16:41

    Dupa ce cistiga CALIN POTOR alegerile, ce-o sa faca primarul HAVA???

    • stefan

      joi, 28.06.2012 at 23:18

      ce sa faca POTOR? sa câstige? buna gluma =))))))))))))

  2. sonia bumbu

    sâmbătă, 23.03.2013 at 11:51

    BUNA .CU PRIVIRE LA DOSARUL NICULA GHEORGHE AM DEPUS SI ANUL TRECUT SI ACEST AN 2013 ACTELE NECESARE PENTRU APROBAREA UNEI LOCUINTE SOCIALE .VA ROG FRUMOS A LUA IN CONSIDERARE FAPTUL CA AVEM DOI COPII CARE AU NEVOIE DE O CAMIN AL LOR DEOARECE NICODATA NU AM AVUT O CASA A NOASTRA .COIII SI NOI CA SI PARINTI NE PUNEM NADEJDEA IN DUMNEZEU SI IN PRIMARUL MIRCEA HAVA SI SI IN CONSILIERI PRIMARIEI CA CA VETI APROBA SI DOSARUL GHEORGHE NICULA .VA MULTUMIM IN NUMELE INTREGI FAM.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax