Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Bani pentru asociaţii şi fundaţii, din bugetul oraşului Alba Iulia. 47.000 de lei pentru susţinerea unor activităţi culturale

Publicat

Pe ordinea de zi a şedinţei extraordinare de vineri a Consiliului Local Alba Iulia se află un proiect prin care se propune acordarea din bugetul local a sumei de 47.000 de lei pentru susţinerea unor activităţi culturale. Este vorba despre sprijin financiar pentru editarea a două publicaţii de cultură şi evenimente organizate de asociaţii din Alba.

Pentru asigurarea cheltuielilor de editare şi tipărire a seriilor din acest an, revista de cultură “Discobolul” cere suma de 20.000 de lei, ca sprijin de la Consiliul Local Alba Iulia. Revista apare sub egida Uniunii Scriitorilor din România (USR) şi este distribuită în medii academice, biblioteci, centre de cultură. Solicitarea este adresată de preşedintele USR – Filiala Alba-Hunedoara, Aurel Pantea.

Tot pentru cheltuieli de editare în 2014, Fundaţia Alba Iulia 1918 pentru Unitatea şi Integritatea României cere 40.000 de lei din bugetul local. Bani vor fi folosiţi pentru apariţia Revistei “Dacoromania”, în care sunt prezentate o serie de personalităţi şi evenimente din judeţul Alba, precum şi manifestări organizate de CL şi CJ. Propunerea de acordare a finanţării ce va fi discutată în CL este pentru suma de până la 20.000 de lei.

Pentru mai multe manifestări organizate anul acesta, Societatea cultural-patriotică “Avram Iancu” solicită 4.000 de lei. Este vorba despre împlinirea a 230 de ani de la răscoala condusă de Horea, Cloşca şi Crişan, împlinirea a 190 de ani de la naşterea lui Avram Iancu, tipărirea unui număr special al ziarului “Iancule Mare” şi simpozioane, depuneri de coroane etc.

Centrul de prevenire, evaluare şi consiliere antidrog Alba organizează în perioada 17 martie-10 mai concursul naţional “Mesajul Meu Antidrog”, pentru creşterea nivelului de informare, educare şi conştientizare a populaţiei şcolare în vederea neînceperii consumului de droguri, în cadrul programelor extraşcolare de petrecere a timpului liber. Suma solicitată din bugetul local este de 3.000 de lei, pentru premierea celor mai buni participanţi la concurs.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. dan suciu

    miercuri, 02.04.2014 at 13:37

    Cata modestie! Ar fi interesant de stiut cat cere si cat primeste intr-un an INTER ART AIUD de la bugetul judetean, direct si prin institutiile de cultura subordonate. A se vedea si 2012,2013.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax