Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Butoiul de pulbere pe care stă Marele PNL Alba, gata să explodeze. Fiecare tabără încearcă să-și impună candidații la primării

Publicat

hava

mircea hava La PNL Alba se încing spiritele și micile neînțelegeri încep să iasă la suprafață. După ce miercuri seara organizația de la Aiud a anunțat că Alin Florea va candida la funcția de primar al orașului, liderii partidului ies cu declarații și spun că nu știau nimic despre acest lucru și, mai mult, nici măcar nu a fost stabilit candidatul oficial.

Printre cei nemulţumiţi de declarațiile transmise de Primăria Aiud este și copreședintele PNL Alba, Mircea Hava. Acesta a declarat că totul este o mare minciună și că aceia care au greșit o să suporte consecințele.

Marele PNL Alba pare să nu funcționeze așa cum ar trebui. Partidul stă pe o bombă pe cale să explodeze, iar declanșatorul pare să fie în mâinile lui Hava. Mărul discordiei este de această dată candidatul pentru funcţia de primar la Aiud.

În urmă cu o lună, PNL anunța că lupta pentru Primăria Aiud se va da între fostul purtător de cuvânt, Alin Florea și Oana Badea. Miercuri seara, organizația din Aiud a anunțat s-a decis ca, pentru alegerile de anul viitor, candidatul oficial să fie Florea.

Vezi Alin Florea câștigă lupta internă din PNL, în defavoarea Oanei Badea. Fostul purtător de cuvânt, candidat pentru funcția de primar la Aiud

Declarațiile i-au surprins pe liderii partidului, care spun nu fost anunțați și au aflat din presă despre mișcarea organizației din Aiud.

Primarul municipiului Alba Iulia și copreședinte PNL, Mircea Hava spune că totul este o minciună și să nu a fost validat niciun candidat pentru această funcție.

„Este o mare intoxicare, sfidare și minciună ceea ce au anunțat cei de la Aiud. Dacă în vechiul PNL se făceau chestiuni dinastea, la noi nu se fac. La noi singurul lucru care contează este sondajul”, a spus primarul.

Hava a precizat că în primul sondaj, la care Alin Florea nu era pe liste pentru a fi sondat, Oana Badea a avut aproape 40%.

„Și la Sebeș a fost aceeași situație. Cei care au avut în sondaj 7% s-au trezit după potop. Eu nu am vorbit despre lucrurile astea pentru că noi suntem învățați să ne reglăm treburile în partid. Ceea ce a apărut ieri nu este decât o intoxicare teribilă, o mare minciună și părerea unora. Eu nu ameninț, dar lucrurile nu rămân așa. Cei care greșesc, mai ales în chestia asta, vor suporta consecințele statutului”, a declarat primarul Mircea Hava.

Potrivit copreședintelui PNL, „Alin Florea nu a fost validat de nimeni. Noi am hotărât să facem încă un sondaj cu domnul Florea și am spus că îl facem în decembrie pentru ca actualul primar să aibă timp să îl plimbe peste tot, să îl vadă lumea. Sondajul îl vom face fără să anunțăm. Noi nu am fost niciodată partidul combinatorilor. Sondajele vor vorbi și acei oameni care vor câștiga vor candida”, spune acesta.

În luna aprilie se vor face noi sondaje în „zone fierbinți”, care vor decide exact cine va candida, a mai precizat Mircea Hava.

Acesta a vorbit și despre situația de la Sebeș, care este asemănătoare cu cea de la Aiud. El spune că în sondaje Dorin Nistor, candidatul fostului PDL, are un scor de 38%.

„S-a făcut o mare greșeală cu Sebeșul, cu acea coferință de presă și s-a făcut încă o mare greșeală acum. Cine încearcă să semene vânt va culege furtună. Noi nu am avut 67 de primari certându-ne sau făcuți în birt sau că e frate sau că avem interese”, a mai precizat acesta.

Citeşte şi „Jocurile Foamei de Putere” în PNL Alba: Șah-Blat între Hava și Atanasiu pentru pionii din partid. Cum și-au împărțit primăriile Sebeș și Aiud (SURSE)

Vezi şi FOTO-VIDEO: Candidat sprijinit separat de vechiul PNL în cursa internă pentru Primăria Sebeş. Cine este Mihai Apolzan şi ce vrea să schimbe în oraş

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax