Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO – VIDEO: Accident în lanț pe Autostrada 1 în zona Cunța. 31 de mașini lovite, patru persoane rănite. Circulația spre Sibiu a fost deviată pe DN1

Publicat

YouTube video

Mai multe mașini au fost implicate într-un accident rutier, duminică dimineața, pe Autostrada Orăștie-Sibiu, în zona Cunța. În urma evenimentului rutier, o persoană a fost rănită grav, iar alte trei s-au ales cu leziuni și au fost transportate la spitalele din Alba Iulia și Sebeș.

UPDATE: Potrivit IPJ Alba, în accident sunt implicate 31 de mașini. Din cauza poleiului care s-a format de carosabil, acestea au derapat și au intrat în tamponare față-spate. Sensul de mers Sebeș-Sibiu a fost blocat, iar polițiștii au deviat circulația pe DN 1.

UPDATE2: Potrivit ultimelor informații, sunt 4 persoane sunt rănite în accident. Una dintre acestea este rănită grav, iar celelalte trei au diverse leziuni și au fost transportate la spitalele din Alba Iulia și Sebeș.

Citește și Paula Seling implicată în accidentul de pe Autostrada Sibiu-Orăștie. „Slavă Domnului, noi suntem ok, dar sunt oameni foarte grav accidentați”

„Traficul este încă întrerurpt în zonă. O persoană rănită grav a fost descarcerată şi transportată la spital. De asemenea, au mai existat trei persoane rănite mai uşor care au fost transportate la spital”, a declarat Paul Ulieru, de la centrul Infotrafic.

Paul Ulieru, reprezentant centrul Infotrafic a explicat, în direct la Antena 3, că accidentul  a avut loc din cauza carosabilului alunecos, dar că circulaţia a fost deja deviată şi că nu mai există coloane de maşini blocate:

„Traficul este întrerupt pe autostrada A1, din cauza unor tamponări. Conform primelor informaţii, o persoană a fost rănite. De altfel, pentru judeţul Alba este valabilă o avertizare nowcasting referitoare la ceaţă şi depunere de chiciură. Recomandăm reducerea vitezei pe carosabilul umed. Încă nu am primit informaţii despre persoana rănită. Coloane nu mai sunt, pentru că traficul a fost deviat, dar sunt maşinile implicate în carambol. Acestea vor fi trimise înapoi, prin Sebeş. Atunci se va acţiona şi cu material antiderapant şi circulaţia va fi reluată. Este singura situaţie de acest gen dar nu ne-au fost semnalate situaţii deosebite. Accidentul acesta s-a produs din cauza carosabilului alunecos”.
Punctele SOS de pe autostrada Orăștie-Sibiu nu au fost încă desigilate și nici nu funcționează. Iar problemele de pe autostrada inaugurată acum câteva zile nu se opresc aici. Mai multe ieșiri/ intrări de pe autostradă nu sunt marcate corespunzător atât în zona Sebeș, cât și la Săliște.

Dimineața, în jurul orei 8.00, pe același tronson s-a mai înregistrat o tamponare ușoară. Din cauza poleiului, poliția rutieră a oprit accesul autovehiculelor pe autostradă, traficul auto fiind deviat pe DN1 la ieșirea din centura Sebeșului spre Sibiu. Cei de la Drumuri Naționale au intervenit cu material antiderapant. De la Săliște se poate intra din nou pe a A1 unde traficul se desfășoară fără probleme.

UPDATE3: La o oră după producerea carambolului, pe autostrada Sibiu-Orăștie a mai avut loc un accident. O mașină s-a răsturnat. Șoferul – care este teafăr – a spus că mașina, pe care abia o cumpărase, s-a răsturnat pentru că nu s-a dat cu material antiderapant pe șosea.

Firma responsabilă cu întreținerea autostrăzii este CCCF Drumuri și Poduri Timișoara care face parte din holdingul CCCF – SA Bucureşti. Reprezentanții CNADNR au declanșat o anchetă pentru a stabili motivele pentru care firma desemnată cu întreținerea autostrăzii nu a intervenit cu material antiderapant pe autostradă în condițiile în care carosabilul era acoperit de polei.

Șeful punctului de întreținere a autostrăzii de la Pianu, Robert Mallasz, a fost suspendat din funcție – au anunțat surse din CNADNR.

Vezi mai jos video:

YouTube video

Reacție

Într-un comunicat transmis redacției Alba24, PDL Alba cere sancționarea celor responsabili de dezastrul de pe autostrada de la Sebeş. ”Dupa zece ani de așteptare, bucuria locuitorilor din Sebeș si a celor din Alba a fost scurtă. În aceasta dimineață, circa 40 de masini au fost implicate intr-un groaznic accident pentru ca cei responsabili de întreținerea noului sector de autostrada probabil nu s-au trezit încă din cheful de la iinaugurare pentru a interveni pentru întreținerea pe timp de iarnă.

Domnul Șova a avut norocul să scape de polei, intrând in ceata si nemaiajungand la Alba. Probabil tot ceața a fost cea care a contribuit la numirea politica în funcțiile de responsabili cu întreținerea drumurilor naționale și a autostrazilor a unor oameni care au ca singura competență carnetul de partid.

Cerem public, pe aceasta cale, sancționarea tuturor celor responsabili pentru dezastrul produs in aceasta dimineață pe autostrada de la Sebeş. Iata cum romanii primesc de sărbători încă un cadou otrăvit, marca Ponta.” se arată în comunicatul PDL Alba.

Citește și Vicepreşedintele CJ Alba cere demisia şefului CNADNR: În zona nodurilor rutiere de la Sebeş nu sunt puncte de deszăpezire. Oricând se pot produce accidente


Revenim cu amănunte, apăsați F5 pentru a vedea actualizările.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

40 Comentarii

40 Comentarii

  1. Ovidiu

    duminică, 22.12.2013 at 10:12

    Este abia inceputul. Avem autostrada dar nu stim sa circulăm pe ea. S-a gândit cineva să facă o campanie de informare despre CUM CIRCULĂM PE AUTOSTRADĂ?!

    • FG

      duminică, 22.12.2013 at 10:26

      subscriu!

    • Dani

      duminică, 22.12.2013 at 10:49

      ai mare dreptate!!!

    • cipri

      duminică, 22.12.2013 at 11:52

      Nu cred ca e vina soferilor doar, autoritatile din zona au primit (cred) avertizarea si trebuiau sa se conforme si sa intervina cu material pentru inlaturarea chiciurei si/sau poleiului ce s-a format pe autostrada.

      Dar mi se pare un pic ciudat cum o firma din TM sa aiba grija de A1 zona Orastie – Sibiu…

      • Kid

        duminică, 22.12.2013 at 16:59

        Sti cat este viteza permisa pe o autostrada in conditii meteo optime? 130 km /h .Sti cat este viteza permisa maxim legala in conditii de ceata si polei ? 50 km /h .

    • ion

      duminică, 22.12.2013 at 14:39

      Bravo PDL Alba.Sanctionati tot ce se intampla.Ponta,Sova si Iliescu sunt vinovatii zilei,primii ca nu au anuntat soferii de starea drumului la Sebes iar ultimul pentru sangele varsat.Combateti mereu asa cresteti in sondaje.

    • kolo

      duminică, 22.12.2013 at 20:07

      Mai, fratilor. Voi unde credeti ca traiti. Alo!!! Sunteti in Romania si nu in Germania. Aici totul e cu kuru’n sus. Pai daca vezi un semn undeva ca e polei, il bagi in seama. Eu nu prea cred.Stiti poveste cu Petrica si lupu? Cate semne cu obligatoriu de 30 km n u ati vazut in ultimul an si ati avut un drum perfect? Eu am vazut cel putin vreo 10, dar nu am respectat niciunul pentru ca stiu ca semnalizarilele la noi se fac deanp……. Conduc la bunul simt dupa urmatorul principiu: fac ce vreau, astfel incat nu vreau sa oblig pe nimeni sa puna frana din cauza mea. Cred ca asta ar trebui sa fie motto pe cartea de invatat teste la scoala de soferi. Pe bune

  2. kolo

    duminică, 22.12.2013 at 10:47

    Se poate intampla oricui, oriunde. Nu va mai dati destepti pe teme de hazard. S-au intalnit 40 de nestiutori ? Lasati….

    • FG

      duminică, 22.12.2013 at 11:17

      Cand ai polei pe autostrada circuli incet! e destul unul sa aiba viteza, ca pe urma sa se intample tamponarea in lant. ia pune tu frana pe polei, sa vedem daca prind franele..plus ca unul a alunecat si s-a dus in celalalt si celalalt in vecinul din fata si tot asa.. nu e chestia de desteptaciune aici, e chestie de prudenta si preventie!

      • FG

        duminică, 22.12.2013 at 11:19

        si asa cum zice Dacone, si autoritatile sunt responsabile, pentru ca nu au informat conducatorii auto despre conditiile de la ora cu pricina, pentru ca iti dai seama destul de greu ce-i pe carosabil: polei sau chiciura( e un start de gheata, alunecos sau doar carosabil umed)?

      • Kid

        duminică, 22.12.2013 at 17:02

        De sistem ABS ai auzit? Vorbesc in conditii de circulatie adecvate soselei.Daca circuli pe autostrada asta nu inseamna ca esti zmeu .

        • RrAaUuLl

          luni, 23.12.2013 at 08:19

          sa itii bagi **** in ABS si ESP o data ce esti pe gheata teai dus ***** ori ce masina ai avea !

        • MIRCEA

          marți, 31.12.2013 at 18:24

          Fratilor nu ma laud dar sunt satul de condus pe autostrazile den europa, dar si acolo e haos cand e pole, dar au un stil daca vad un indicator cu limitare de viteza il respecta.si autoritatile instaleaza indicatoare la greu.

  3. Dacone

    duminică, 22.12.2013 at 10:59

    Nu asi spune ca de vina sunt soferii, cred ca vina apartine in primul rand celor care supravegheaza autostrada. Soferii nu si-au dat seama ce este polei pe sosea… Trebuiau informati prin mesaje postate pe panourile electronice de pe autostrada si prin prezenta politiei care sa indemne soferii sa reduca viteza. Masurile luate de catre autoritati ulterior, trebuiau luate mai devreme…

    • kolo

      duminică, 22.12.2013 at 20:05

      Mai, fratilor. Voi unde credeti ca traiti. Alo!!! Sunteti in Romania si nu in Germania. Aici totul e cu kuru’n sus. Pai daca vezi un semn undeva ca e polei, il bagi in seama. Eu nu prea cred.Stiti poveste cu Petrica si lupu? Cate semne cu obligatoriu de 30 km n u ati vazut in ultimul an si ati avut un drum perfect? Eu am vazut cel putin vreo 10, dar nu am respectat niciunul pentru ca stiu ca semnalizarilele la noi se fac deanp……. Conduc la bunul simt dupa urmatorul principiu: fac ce vreau, astfel incat nu vreau sa oblig pe nimeni sa puna frana din cauza mea. Cred ca asta ar trebui sa fie motto pe cartea de invatat teste la scoala de soferi.

  4. Vasile Dincale

    duminică, 22.12.2013 at 11:05

    Cum sa circulam pe autostrada, scrie in decretul privind circulatia pe drumurile publice Pui mina si citesti , fara nici o campanie, …asta daca nu ai luat carnetul la Pitesti ,si nu stii sa citesti…nu le mai dati idei de cheltuire a banilor publici,sa se faca o comisie sa ne explice cum sa mergem pe autostrada, alta cum sa trecem strada etc…

    • andrei

      duminică, 22.12.2013 at 15:24

      In toate tarile civilizate au fost campanii de genul, asta in perioade diferite, pe vremea cand altii aveau autostrazi noi stateam la coada la paine. Ideea e ca degeaba citesti, la scolile de soferi nu s-a pus accent pe asta ca, ghici ce, nu aveam/prea avem autostrazi. Ce-aveam pana nu demult? Bucuresti-Pitesti si Bucuresti-Constanta.
      Sunt de acord cu tine dar trebuie sa evitam cacat ca asta petrecut azi. Un mic documentar prezentat la scoala de soferi+de ce nu, licee si am rezolvat.

  5. Lili

    duminică, 22.12.2013 at 11:50

    Cei din Sebes au aruncat prea repede cu artificii…

  6. horica

    duminică, 22.12.2013 at 12:06

    Ce poti sa ceri de la soferi din romania ……. Basesc a gandit bine sanu faca strazi bune ………. acum se vede dc 😀

  7. cornel

    duminică, 22.12.2013 at 12:26

    nu poti cere pra multe autoritatilor ca pe ei ii intereseaza numai colectarea banilor nu si conditiile din trafic

  8. mihai

    duminică, 22.12.2013 at 12:42

    nu n-ati inteles ca de vina este ,,,Basescu”’ cind ceva nu merge scuza vine repede de vina este Basescu,Boc,Udrea.etc.

  9. dinu

    duminică, 22.12.2013 at 12:53

    Ala care a pus primul frana ca prostul pe gheața…a fost din Sebes?!

  10. WTF

    duminică, 22.12.2013 at 12:58

    au si papagalii de ALBA autostrada si dupa 2 zile au facut ditamai botezul cu 40 de invitati.
    Cine spunea ca trtebuie sa te feresti de masinile cu numere de ALBA mare dreptate avea !

    • MpO

      duminică, 22.12.2013 at 13:50

      Inteligentule cu numele WTF, esti cumva Oltean ?! S.au care e problema ta, accidente au fost de la aparitia primelor masini, nu doar in judetul Alba !
      Te.ai trezit tu mare sofer peste noapte sa judeci tu pe cei din Alba si poate nici n.ai permis ! (s.au poate ai permis de pitesti)

    • jeje

      duminică, 22.12.2013 at 13:51

      papagali? hai sa gandim logic creiere: autostrada ocolitoare sebes: oare cine circula pe ea, albaiulienii … ? nuuuuuu. sunt soferi grabiti care se intorc acasa catre Arad, TM,… si foarte probabil ceva mitici care daca i scoti din Bucuresti nu stiu cum sa se comporte … am vazut destule incidente , fiind din zona , nu trecea o saptamana sa nu moara unu care se credea la cursa pe dealurile astea cu vizibilitate 0, crezand ca pe aici merge ca la Bucuresti, cu tupeu treci …

  11. Pingback: Paula Seling implicată în accidentul de pe Autostrada Sibiu-Orăștie. „Slavă Domnului, noi suntem ok, dar sunt oameni foarte grav accidentați” | Alba24

  12. CCCF DP TM

    duminică, 22.12.2013 at 14:29

    Pai din ce sa ia firma nisip si sare pentru intretinerea autostrazii, daca banii au fost mancati de patron. Nici bani pentru motorina nu au. Stiti ca nu au primit salariile pe luna octombrie inca, dar banii pe lucrari au fost platiti la timp de catre beneficiari dar au disparut. Este o firma ce face parte din Grup SCT – un grup falimentar, un grup de TEPARI. A se vedea sechestrul facut in 15.11.2013 in organizarea de santier de la Cunta. Atentie mare cum circulati pe tot sectorul de la Deva la Sibiu, macar pana poate se va rezilia contractul.

  13. Bogdan

    duminică, 22.12.2013 at 14:56

    Pentru WTF: poti sa-i pupi direct sub coada pe soferii din Alba sudist imputit! Tu poti sa stai la voi acolo la campie sa astepti ajutoare din Ardeal ca numai de furat si trait pe spatele Ardealului sunteti in stare!
    Referitor la accident clar vina nr.1 o au baietasii de pe sararite sau sefii lor ca nu au iesit la timp cu material antiderapant dar si dobitocii de soferi care au provocat accidentul! Fara nici o scuza ca nu au fost avertizati! Dar cat de tampit sa fii incat sa mergi ca orbu’ cu viteza cand afara vezi bine ca e ceata si toata vegetatia este plina de chiciura!? Chiar trebuie sa te avertizeze cineva ca pe jos poate fi polei!?

    • WTF

      duminică, 22.12.2013 at 16:09

      nu sunt sudist dar am stat intre voi si stiu cat sunteti de BOI !

      • Bogdan

        duminică, 22.12.2013 at 20:23

        Aaaaa si ai plecat unde iti este locul! sa poti obtine si tu un carnet de la Pitesti si chestii de genu! Ai plecat sa nu mai muncesi ca aici nu era de tine!

  14. sssss

    duminică, 22.12.2013 at 15:29

    tot timplu dam vina pe drumuri ! dar nimeni nu zice neadaptare vitezei la conditile meteorologie , copii care abea si au luat carnetu care vor sa testeze viteza dar fara pic de experienta ,da au si autoritatile o vina ,dar majoritate vinei o au soferi .mergeti cu viteza legala si pastrati distanta si vedeti sa mai intampla asa ceva? in timpul cu ceata ,ploaie ,zapada , pe autostrada se circula cu 80km/h maxim

  15. Pingback: Circulația a fost reluată pe Autostrada Sibiu-Orăștie. După cinci ore de așteptare se circulă în condiții normale pe sensul de mers Sebș-Sibiu | Alba24

  16. Pingback: Vicepreşedintele CJ Alba cere demisia şefului CNADNR: În zona nodurilor rutiere de la Sebeş nu sunt puncte de deszăpezire. Oricând se pot produce accidente | Alba24

  17. jon

    duminică, 22.12.2013 at 21:05

    SA VA FIER RUSINE DE4 CE S-A INTAMPLAT! NU RASPUNE NIMEMENI DE CEEA CE SE INTAMLPLA DE 23 DE ANI! ROMANI TREZITI-VA!

  18. jon

    duminică, 22.12.2013 at 21:11

    Iresponsabili ca intotdeauna! NOI POP[ORUL ROMAN SUNTEM DE VINA, CA VA MAI SUPORTAM !!!

  19. ovy

    duminică, 22.12.2013 at 23:08

    E adevarat ca nu stim sa circulam in conditii dificile si nu adaptam viteza la conditiile de drum, insa daca interventia celor de la CNADR era eficienta, adica actionau PERMANENT !!! cu solutii antiderapante din momentul in care temperatura ajunge la limita de inghet adica 2-4 grade C si cu 3-4 utilaje simultan!!!

  20. ovy

    duminică, 22.12.2013 at 23:12

    Politia sta si priveste, sunt total neinstruiti pentru astfel de situatii, autoritatile locale trebuiau sa mobilizeze toti factorii de la ISU si POMPIERI pentru a stabiliza si evalua situatia! Din pacate ca intotdeauna noi cautam vinovatul si nu actinam urgent pentru a salva oamenii…DEZASTRU PESTE TOT!!!

  21. Marta Dragomir

    duminică, 22.12.2013 at 23:36

    Oare cantitatile uriase de abur tehnologic de la Kronospan nu au dus la formarea poleiului de pe autostrada ? Ca sambata seara, norul de abur de la Kronospan era deasupra autostrazii Sebes-Cunta? Aburul condenseaza si cade pe autostrada. E o ipoteza care merita studiata de catre specialisti !

  22. RMB

    duminică, 22.12.2013 at 23:58

    Exista pe noua autostrada panouri care sa avertizeze soferii despre conditiile meteo?
    Exista un contract semnat intre CNADR si o firma de specialtate pt asigurarea traficului pe timpul iernii
    Daca da,ei sut responsabili de accident
    Daca nu,cei care taie panglici

  23. Pingback: Precizări de la IPJ Alba privind CARAMBOLUL de pe autostradă. Secţia Drumuri Naţionale Deva, amendată cu 8.000 de lei | Alba24

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax