|

Centrele Comunitare Resursă din Alba vor benefica de planuri de afaceri profesionale, realizate de absolvenţi ai cursului de „Competenţe Antreprenoriale”

În perioada 23 – 26 aprilie 2012, la Sângeorgiu de Mureş, se desfășoară un curs de competențe antreprenoriale, în care 25 de beneficiari vor dobândi cunoştinţe de manageri în economie socială şi vor elabora planuri de afaceri relevante pentru cele 5 centre comunitare resursă din judeţul Alba: Blaj, Aiud, Cugir, Zlatna şi Abrud.

Cursul de Competenţe Antreprenoriale este organizat de Fundația „Civitas pentru Societatea Civilă”, în calitate de partener în cadrul proiectului ”Incluziunea socială și pe piața muncii prin întreprinderi sociale”, finanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Sectorial de Dezvoltare a Resurselor Umane 2007-2013, axa prioritară 6: ”Promovarea incluziunii sociale”, domeniul major de intervenție 6.1 ”Dezvoltarea economiei sociale”, având ca solicitant Consiliul Județean Alba. Partenerii proiectului sunt: Die Querdenker, Structural Consulting Group, Centrul de Formare Continuă și Evaluare a Competențelor în Asistența Socială (CFCECAS), implicați în conceperea acestui curs.

Pe parcursul celor 4 zile de training, cei 25 de beneficiari, viitori manageri în economia socială vor învăța cum pot să își comunice cât mai eficient misiunea, cum se pot integra pe o piață concurențială, care sunt indicatorii financiari pe care trebuie să îi stăpânească, ce fel de surse de finanțare pot accesa și ce motivează cel mai mult un antreprenor să demareze o afacere.

Competențele dobândite sunt esențiale pentru demararea oricărei afaceri, iar cursul va oferi cunoștințe cheie pentru un antreprenor.

Rezultatul acestui curs va fi că, la sfârșitul celor 4 zile de instruire, vor fi elaborate 5 planuri de afaceri aferente zonelor de interes ale proiectului, și anume orașele Aiud, Abrud, Zlatna, Cugir și Blaj, orașe în care se regăsesc deja centre comunitare resursă funcționale. Planurile de afaceri vor răspunde unor nevoi ale comunităților respective și vor oferi soluții inovative și complete problemelor identificate.

Materializarea acestor planuri și o atitudine proactivă a antreprenorilor reprezintă etapele ce se intentionează a fi parcurse în perioada următoare.

Citiţi aici cu ce se ocupă Centrele Comunitare Resursă din Alba.

URL scurt: http://alba24.ro/?p=88258avatar Publicat de pe 24 aprilie 2012 şi actualizat pe 25 aprilie 2012.
Publicat în ACTUALITATE, Economie Socială.

Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!

Adaugă un comentariu


Publicitate

loading...

PublicitatePublicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

PublicitatePublicitate

Publicitate

Comentate recent

  • maya: PSD s-aude?!
  • om: Mult as vrea si eu asta, Iulia!
  • Apocalipsa lui Rika: cat mai mult daca se poate sa ploua cu gheata cat oul de strut ! nu e pacat sa strica tot in...
  • Cris: Pacat ca nu era nimeni la volanul masinii negre sa treaca peste el cat s-a prefacut „victima”. Ar...
  • Mario: Bună ziua. Am și eu o întrebare, dacă am lucrate 9 luni în ultimii 2 ani,am o problema și nu am mai putut sa...

VIDEO / TESTUL de SINCERITATE pe Alba24.ro: Omul care a transformat ”Mica Romă” într-o perlă a județului

Publicitate

Publicitate

Cosmin Calin Raul - Design si Fotografie

Alba24 pe site-ul tau

HOROSCOPUL ZILEI