Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Circulaţie blocată din cauza zăpezii şi viscolului, între comuna Poiana Vadului şi localitatea Petelei, în judeţul Alba

Publicat

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Alba continuă activităţile de monitorizare şi gestionare a situaţiei pe perioada atenţionării de Cod Galben de ger şi vânt, valabilă până în 12 februarie, ora 10.00. Sâmbătă, utilajele au fost solicitate să intervină în comuna Poiana Vadului, pentru deszăpezirea drumului de acces spre localitatea Petelei care este troienit de zăpadă pe o distanţă de aproximativ 500 de metri, ca urmare a viscolului şi ninsorii din ultima perioadă. Momentan, drumul nu este practicabil pentru mijloacele auto.

Vremea a continuat să fie rece, cu temperaturi în uşoară creştere faţă de vineri. Indicele de răcire a depăşit doar izolat pragul de alertă, înregistrându-se o temperatură minimă de – 21,2 grade Celsius la Blaj.
Straturile de zăpadă din judeţ ating cel mai mare nivel la Arieşeni (68 cm) şi Scărişoara (49 cm). În perioada următoare vremea va fi geroasă, cu cerul variabil şi intensificări locale ale vântului.

Patrulele Ministerului Administraţiei şi Internelor, împreună cu personalul Serviciului Judeţean de Ambulanţă au depistat, în ultimele 24 de ore, trei persoane care puteau fi puse în pericol de temperaturile scăzute. Acestea au fost transportate la Centrul de Primiri Urgenţe Cugir (2 cazuri) şi Unitatea de Primiri Urgenţe Alba (1 caz).

În total, în perioada 28.01. – 11.02.2012 s-au depistat la nivelul judeţului Alba 94 cazuri sociale sau de persoane cu hipotermie cărora li s-a asigurat asistenţă medicală specializată sau un adăpost temporar pe toată perioada geroasă. Nu sunt raportate defecţiuni la alimentarea cu utilităţi publice (apă, gaz, energie electrică) a consumatorilor din judeţul Alba.

Reprezentanţii instituţiilor cu atribuţii de întreţinere a drumurilor naţionale şi judeţene au intervenit cu forţe şi mijloace pentru mentenanţa arterelor de circulaţie. Au fost deszăpezite drumurile de acces către cele trei localităţi (Borleşti, Poduri şi Valea Bistrii).

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax